içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Genç Türkü Demreli Gençlerle Buluştu

Demre Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Fatih Evsen’in liseli gençlerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu TRT Türkü’de yayınlanan Genç Türkü programına konuk oldu.

Genç Türkü Demreli Gençlerle Buluştu

Demre Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Fatih Evsen’in liseli gençlerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu TRT Türkü’de yayınlanan Genç Türkü programına konuk oldu.  
TRT’nin Türk Halk Müziği kanalı TRT Türkü’de 4 yıldır beğeniyle dinlenen Genç Türkü programı Antalya’nın Demre İlçesi’nde, Demre Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan okul korosunu konuk etti. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cengiz Şengül’ün hazırladığı, teknik yönetmenliğini Özgür Gül’ün, yapımcılığını Hayreddin Deniz’in üstlendiği program için Türküler söyleyen gençlerin heyecanına İlçe Kaymakamı Onur Şatıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve Demre Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Solumaz da ortak oldu.
Türk Halk Müziği’ni gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını, Genç Türkü programıyla 4 yıldır ulusal alanda yayınlarını sürdürdüklerini ifade eden Program Yapımcısı Hayreddin Deniz, “TRT Antalya Radyosu olarak TRT’nin bölgemizdeki gözü, kulağı ve sesi olmaya çalışıyoruz. Yanı sıra, ilçelerimizdeki kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmak da asli görevimiz. Demre Anadolu Lisesi’nde oldukça verimli bir program kaydettik. Gençlerimizin heyecanına ortak olduk, yaşamları boyunca unutamayacakları bir anıyla, Türk Halk Müziği’ne olan sevdalarını perçinledik. Başta Müzik Öğretmeni Fatih Evsen olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Akademik alanda Türk Halk Müziği’ne katkılarıyla tanınan Prof. Dr. Cengiz Şengül, “Kısa sürede çok iyi bir seviye yakalayan lise öğrencilerini tebrik ediyorum. Bizim için önemli olan gençlerimizin “nasıl” söylediklerinden çok; “ne” söyledikleri. Türkülerimizi gönülden söyleyen, hikâyelerini merak eden ve böylece kendi özüne daha çok yaklaşan, öz kültürümüzle büyüyen bir nesil, gelecek nesillerin de teminatıdır. Başta bu güzel evlatlarımızın aileleri olmak üzere, Demre’de bizleri en iyi şekilde misafir eden Sn. Kaymakam Şatıroğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atılgan’a, okul müdürümüze ve Fatih Evsen’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tarih: 29-12-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum