içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Genç pehlivanlar güreş hazırlıklarına devam ediyor

Manavgat Belediyesi’nin ata sporunu yaşatmak ve geleceğin başpehlivanlarını yetiştirmek amacıyla kurduğu Güreş Kulübü, güreş sezonu öncesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 11-13, 13-15 ve 15-17 yaş aralığında ki 60 genç sporcunun aldığı güreş eğitimleri, antrenörler Ercan Keskin ve Bayram Ertan eşliğinde gerçekleşiyor.

Genç pehlivanlar güreş hazırlıklarına devam ediyor

Manavgat Belediyesi’nin ata sporunu yaşatmak ve geleceğin başpehlivanlarını yetiştirmek amacıyla kurduğu Güreş Kulübü, güreş sezonu öncesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 11-13, 13-15 ve 15-17 yaş aralığında ki 60 genç sporcunun aldığı güreş eğitimleri, antrenörler Ercan Keskin ve Bayram Ertan eşliğinde gerçekleşiyor. Sporcular el- ense, künde, boyunduruk, dalma, sarma, kaz kanadı, paça kazık, tırpan ve kılçık gibi teknikleri güreş kulübünde yaptıkları antrenmanda öğreniyor. Minik, teşvik, tozkoparan, ayak boy, deste küçük, deste orta ve deste büyük boylarında kol bağlayan genç pehlivanlar, yaz döneminde Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, kış döneminde ise Minder Güreşleri’nde Manavgat Belediyesi’ni temsil ediyor. Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü’nün 2019 yılında faaliyete geçmesinin ardından, 47 pehlivan bugüne kadar 64 tane kupa ve madalya kazanarak Manavgat’ın adını şampiyonluk kürsüsünde duyurdu.

MANAVGAT’IN ADI ŞAMPİYONLUKLARLA ANILIYOR
Güreş Kulübü’nün katıldığı tüm müsabakalarda adından başarıyla söz ettirdiğini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ata sporuna katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Sözen, “ Bünyemizde kurduğumuz güreş kulübümüz, katıldığı tüm müsabakalarda büyük bir başarı elde ediyor. Manavgat’a böylesine güzel başarıların gelmesinden büyük gurur duyuyorum. Müsabakalara katılacak olan tüm sporcularımıza yürekten başarılar diliyorum. Manavgat Belediyesi olarak ata sporuna katkı sağlamaya ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarih: 28-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum