içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Geleceğin bilim insanları Antalya'da buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı.

Geleceğin bilim insanları Antalya'da buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Vali Hulusi Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

TÜBİTAK 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’nde Türkiye genelinde; 31 altın madalya, 67 gümüş madalya ve 94 bronz madalya kazanan 192 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

*Türk Astronot Gezeravcı İle Telefon Görüşmesi*
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasının başında, İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ile yeryüzüne indikten sonraki ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi. Bakan Kacır, Alper Gezeravcıya Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu başarıyla gerçekleştirdiği için tüm Türkiye’nin kendisiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Alper Gezeravcı da Potansiyellerini ülkemizin gurur duyduğu alanlarda birçok çalışmaya imza atarak bugünlere taşıdıkları için ödül alan gençleri tebrik etti.

*Yenilikçi Bir Eğitim Modeli Geliştirdik*
Konuşmasında, gençlere, bilim olimpiyatları yolculuğunda rehberlik edecek öğretmenlere, yenilerini eklemek üzere bu yıl yenilikçi bir eğitim modeli geliştirdiklerini belirten Bakan Kacır; "TÜBİTAK Bilim Olimpiyat Akademisiyle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize akademik kaynaklar, yazılım ve deney setlerini de içeren yetkinliklerini artırmalarına imkan sağlayacak altyapıyı sunuyoruz. Ayrıca, 2024 yılından itibaren bilim olimpiyatlarına coğrafya dalını da ekledik. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etme imkanını genişlettik. Astronomi ve astrofizik, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya matematik ve coğrafya dallarında çalışmak isteyen gençlerimizi Türkiye'de ve KKTC'de yapacağımız birinci aşama sınavımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

*Türkiye Yüzyılı*
Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye Yüzyılı'nın mimarlarının gençler olacağına da işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu doğrultuda araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere, laboratuvarlardan şenliklere gençleri bilim ve teknoloji dünyasıyla kaynaştıracak adımlar attıklarını vurguladı.

*Türkiye Dev Adımlarla Büyüyor*
Türkiye’nin en iyilerini Antalya’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Şahin; “Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz. Geleceğin o büyük Türkiye’sini de sizler inşa edeceksiniz. Tabii, bir istikamet çizmeden hiçbir rüzgar, hiçbir gemiye fayda etmiyor. Gençlerimizin de mutlaka bir istikameti olması lazım. O da ülkemizin geleceğe yönelik o büyük vizyonudur. Ben bu vizyonun mimarları olarak sizleri görüyorum. Sizler çok şanlısınız, bizim zamanımızda kendi uydularımızın gökte uçması, ihalarımız, sihalarımızın olması hayal bile değildi. Şimdi ise Türkiye kendi uçağını Milli Muharip uçağını yapıyor. Ben inanıyorum ki bu salondan sadece astronotlar çıkmayacak. O astronotları uzaya taşıyan füzeleri ve roketleri yapan mühendisler, bilim insanları da çıkacak. Bu potansiyel bizde var. Türkiye dev adımlarla büyüyor ve gelişiyor. İnanıyorum ki Türkiye’nin geleceği, Türkiye Yüzyılı sizin sırtınızda yükselecek.” dedi.

Konuşmaların ardından Ulusal düzeyde madalya kazanan 192 öğrenciye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından ödülleri takdim edildi. Tören hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Tarih: 18-02-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum