içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finikeliler Kadına Şiddete “Hayır” dedi

Finike Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında, Finikeli vatandaşlar kadına şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne “Hayır” dedi.

Finikeliler Kadına Şiddete “Hayır” dedi

Finike Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında, Finikeli vatandaşlar kadına şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne “Hayır” dedi.
Finike Belediyesi tarafından Yeni Halk Pazarı içerisindeki Kadınlar Kulübü’nde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Finike Belediyesi olarak, kadın istihdamını desteklediklerini vurgulayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, kadına şiddet başta olmak üzere, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizdi. Toplumda şiddetin önlenmesi için tüm kurumlarla iş birliği içerisinde çalışılması gerektiğini aktaran Başkan Geyikçi, “Maalesef kadınlarımız, ülkemizde ve dünyanın her yerinde şiddete maruz kalıyor. Bu durum karşısında bizlere düşen görev ise, her anımızda şiddete karşı mücadeleyi sürdürmek ve her türlü şiddetin karşısında durmaktır. Şiddetin toplumumuzda yer edinmemesi için, aileden okula, kamu kurumlarından sivil toplum teşkilatlarına, toplumun bütün kesimlerine kadar hepimize sorumluluklar düşmekte. Şiddetin hiçbir şekilde yaşanmadığı, hiç kimseye şiddet uygulanmadığı bir dünya için gayret ve iş birliği içinde çalışmamız gerekmektedir. Dinimize, tarihimize, köklü gelenek ve göreneklerimize baktığımızda, Türk toplumunda kadına her zaman değer verildiğini görürüz. İnsanları kadın erkek diyerek sınıflandırmadan, insan olarak görerek, insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu göz önünde bulundurarak ve buna göre davranarak, şiddeti önleyebileceğimize inanıyorum. Finike Belediyesi olarak, ailenin temel taşı, değerlerimizin temsilcisi kadınlarımızın sosyal ve ekonomik alanda daha aktif olmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyor ve göstermeye devam edeceğiz. Her platformda, kadın istihdamını destekliyor, kadına şiddet dahil şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz” dedi.
Finike Belediyesi tarafından, üzerinde “Kadına Şiddete Hayır” yazılı şalların hediye edildiği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı, kadına şiddetle mücadele temalı tek kişilik oyun ve müzik dinletisi ile devam etti.
Mehmet ALPTEKİN // FİNİKE

 

Tarih: 26-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum