içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finike’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İlçede Finike Belediyesi öncülüğünde coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, Yeni Mahalle kapalı pazar yerinden başlayan fener alayı yürüyüşünün ardından, Liman İçi Sahnesi’ndeki Sümer Ezgü konseri ile Cumhuriyetin 99. yılını kutladılar.

Finike’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İlçede Finike Belediyesi öncülüğünde coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, Yeni Mahalle kapalı pazar yerinden başlayan fener alayı yürüyüşünün ardından, Liman İçi Sahnesi’ndeki Sümer Ezgü konseri ile Cumhuriyetin 99. yılını kutladılar.

 


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü kutlamaları, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, gaziler, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla, Finike Yüzüncü Yıl Stadı’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunulduğu kutlama programı, Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere, İlçe Protokolü tarafından ödüllerin verilmesi ile devam etti.

 


Cumhuriyet Coşkusu ise, Efeler Gibi Yaşandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayında vatandaşlar, Yeni Mahalle kapalı pazar yerinden liman içindeki konser alanına kadar, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüdü. Fener alayının ardından, liman içi sahnesinde gerçekleşen Sümer Ezgü konseri öncesinde, konuşmalarını gerçekleştiren Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyetin 99. yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını vurgulayarak “Bugün, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığımız ve milli mücadeleyle kazandığımız büyük zafer neticesinde kurulan cumhuriyetimizin, 99. yıl dönümünü kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 tarihi, geleceği ve iradesi vesayet altına alınmak istenen bir milletin, bağımsızlığına yönelik tehditleri azim ve kararlılıkla bertaraf ettiği, bağımsızlığını ve hür iradesini tescillediği, bin yıldır üzerinde yaşadığı toprakları ebedi vatan haline getirdiği gündür. Aziz Türk Milleti, iradesine pranga vurulmayacağını ve istikbali üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olmayacağını, böylece tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin teminatıdır. Bizlere düşen görev ise, Cumhuriyetle birlikte elde ettiğimiz kazanımlarımızı ilelebet korumak ve gelecek nesillere miras bırakmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı için kendilerini siper eden aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamındaki konsere, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ile ünlü sanatçı Sümer Ezgü’nün karşılıklı olarak oynadıkları Kerimoğlu Zeybeği damga vurdu. Vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı türküler ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde coşkuyla kutladı.
Mehmet ALPTEKİN / FİNİKE

Tarih: 01-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum