içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ülke olarak bir miladı temsil ettiğini ve Türk Tarihi’nin en önemli yolculuklarından biri olduğunu aktardı.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ülke olarak bir miladı temsil ettiğini ve Türk Tarihi’nin en önemli yolculuklarından biri olduğunu aktarırken, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, ulus olarak umudumuzu canlandıran, varlığımızı güçlendiren, bu ülkenin kaderini değiştiren, yolumuz ve istikbalimiz adına ışık tutan bir adımdır. ‘Geldikleri gibi giderler’ diyerek milletimizi esaretten kurtaracak o çetin mücadeleyi başlatan ileri görüşlü liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e inancımız ve güvenimizle, zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerin yerini umut dolu yarınlar alacak.” dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı gençlere ve spora armağan etmesinin, gençliğe duyduğu sevgiyi, inancı ve spora verdiği önemi gösterdiğini aktaran Başkan Geyikçi, “Değerli hemşehrilerim ve sevgili gençlerimiz; ülkemiz için atılan bu önemli adımın ve Atatürk’ün ‘19 Mayıs benim doğum günümdür’ dediği bu günün 104. yıldönümünde, Ulu Önderimiz Atatürk’ün düşüncelerini daha iyi anlamak, ilkelerine sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi yaşatmak ve tam anlamıyla Atamızın mirasçısı olma yolundaki mücadelemizi her zaman olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Bizler var oldukça, Atamızın değerlerine sahip çıkacağız. Bir çift mavi gözle başlayan bağımsızlık ve özgürlük ateşi hiçbir zaman sönmeyecek, Atamızın ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek ülkeyi emanet ettiği Türk gençliğine güvenimiz hiç bitmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık yolunda atılan ilk adımda başarı gösteren, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını minnet ve rahmetle anıyor, aydınlık yarınlarımızın mimarı olan gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Tarih: 19-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum