içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Filme konu olan bir azim hikayesi

Akdeniz Üniversitesi’nde İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın azmi ile engelleri aştığı yaşam hikayesinin anlatıldığı Buğday Tanesi filmi üzerine Engelsiz Söyleşi gerçekleştirildi.

Filme konu olan bir azim hikayesi

Akdeniz Üniversitesi’nde İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın azmi ile engelleri aştığı yaşam hikayesinin anlatıldığı Buğday Tanesi filmi üzerine Engelsiz Söyleşi gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları tarafından Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın katıldığı Buğday Tanesi Engelsiz Söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Afro-Antalya Topluluğu, Engelsiz Akdeniz Topluluğu, Sinema Topluluğu, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu, Antalya Üniak Topluluğu, Akdeniz Kalite Elçileri Topluluğu’nun byTurcoGrup’un desteğiyle düzenlediği söyleşi İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayatını konu alan filmin fragman gösterimi ile başladı.


YAŞAM HİKAYESİ DİNLEYENLERİ DUYGULANDIRDI
Küçük yaşlarda yaralandığı yangın faciasının izlerini taşıyan Av. Serkan Bayram’ın yaşam hikayesi dinleyenleri duygulandırdı. Hayatından ve yaşadığı olaylardan bahseden Av. Serkan Bayram, hayatı boyunca “Neden engelli kaldın?” sorularından bunalarak bir gençlik yaşadığını ve engellilere bu tarz soruların sorulmaması gerektiğini ifade etti. Ve sorulardan bunalan Bayram, “Sorma” diye bir tişört yaptırmayı bile düşündüğünü söyledi. Çocukken bayramlarda çektirdiği fotoğraflarda ise kimseler görmesin diye hep ellerinin cebinde olduğunu ve bunu o zaman fark etmeden yaptığını anlattı. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen kararlılık ve azim örneği sergileyerek eğitimine devam ettiğini belirten Serkan Bayram, Hukuk Fakültesi’ni bitirmesine ve Adalet Bakanlığı’nın hakimlik sınavını kazanmasına rağmen mülakatta engeli nedeniyle elendiğini söyledi. Avukat Serkan Bayram, bu karar sonrası bile yılmadığını, yaşamını engelli haklarına adadığını anlattı.


ARTIK ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ HÂKİM, SAVCI OLABİLECEK
Memleketi Erzincan’dan milletvekili seçildiğini anlatan Avukat Serkan Bayram, milletvekilliği sürecinde de engellilerin sesi olmaya devam ettiğini söyledi. Engellilerin hâkim ve savcı olmasını engelleyen yasanın değişmesi için verdiği mücadeleyi kazandığını anlatan Bayram, “Hakimlikle ilgili süreçte geçen sene 24 Kasım 2021’de Sayın Cumhurbaşkanımız da diğer parti milletvekillerimize de diğer partilerin genel başkanlarına da durumu anlattık. Nihayetin de bütün partilerin oy birliği ile engellilerin hâkim olmasını engelleyen maddeyi ortadan kaldırdık. Artık engelli kardeşlerimiz hâkim, savcı olacak. Mecliste Adalet Bakanımızla karşılaştığımızda hakimlik, savcılık sınavı yapıldığını ve mülakat süreçlerinin sürdüğünü söyleyerek engelli kardeşlerimizi dedi ortopedik engelli kardeşlerimizi alacağız hatta görme engelli kardeşlerimizi de idari hâkim yapmayı düşünüyoruz şeklinde ifade etti. Geldiğimiz nokta burası. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


KİMSE ENGELİNDEN DOLAYI GERİ KALMAMALI
Türkiye’nin son yıllarda engellilerle ilgili çok yol kat ettiğini söyleyen Bayram, “Ülkemizde bundan sonra mahkemelerimizde engelli hâkim göreceğiz. Dilerim engelli vali, büyükelçi, bakan, rektör, başhekim olması gerekiyor. Bu sessiz devrimin taçlanması gerekiyor. Kimse engelinden dolayı geri kalmamalı. Engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir Antalya olmalı.” şeklinde konuştu. Engelliler ayrıcalık istemediğinin altını çizen Serkan Bayram, “Biz de herkes gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz. Engellilerin özgüvenini kırıcı durumlara dikkat ederek onların hayata daha özgüvenli bir şekilde alışmaları için yardımcı olunması gerekiyor.” dedi. Serkan Bayram, Buğday Tanesi Milyonların Hikayesi kitabının da çıktığını belirterek, katılımcılara kitabını tanıttı.


BUĞDAY TANESİ FİLMİ İNSANLARA ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ise Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ortaya koyduğu kararlılıkla Akdeniz Üniversitesi’nin engelli öğrencilere yönelik çalışmalarda öncü olduğunu hatırlattı. Akdeniz Üniversitesi’nin 2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında Engelsiz Üniversite ödülünü aldığını hatırlatan Prof. Dr. Özçatalbaş, “Akdeniz Üniversitesi olarak engelsiz ve insan odaklı çalışmayı bilimi öne alarak bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her yıl üç farklı birimimiz engelsiz hale geliyor. Hem öğrencilerimizi salonlara kolaylıkla ulaşılabilir hale geliyor. Hem ulaşımda engeli kaldırıyoruz. Hem de kültürel ve sosyal faaliyet alanlarına öğrencilerimizin rahatlıkla ulaşımını sağlayacak önlemler alıyoruz. Sayın Milletvekilimiz Serkan Bayram ortaya koymuş olduğu sorumluluk ve misyonla hayata geçirdiği Buğday Tanesi filmi ile hem Avrupa’da hem de diğer dünya ülkelerinde insanlara çok önemli mesajlar vereceğine inanıyorum.” dedi. Söyleşinin ardından Bayram’a teşekkür belgesi takdim edilerek fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Tarih: 03-02-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum