içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Erol Göksu'nun kaleme aldığı "Nobel Ödüllü Edebiyatçılar" bir başucu kitabı niteliğinde!

Edebiyattan müziğe ve görüntü sanatına kadar pek çok alanda başarılı çalışmalara imza atan Abdullah Erol Göksu, “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” kitabında anlattığı, dünyanın en prestijli ödüllerinden birine sahip olan isimlerle genç nesle örnek olmayı amaçlıyor.

Erol Göksu'nun kaleme aldığı

Edebiyattan müziğe ve görüntü sanatına kadar pek çok alanda başarılı çalışmalara imza atan Abdullah Erol Göksu, “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” kitabında anlattığı, dünyanın en prestijli ödüllerinden birine sahip olan isimlerle genç nesle örnek olmayı amaçlıyor.

Yayımladığı pek çok eserle kendisinden sonraki çalışmalara ilham veren Abdullah Erol Göksu, “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” kitabıyla da edebiyata ilgisi olanlara, öğrenci ve öğretmenlere katkı sunuyor. Hedef kitlesi için başucu özelliği taşıyan “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar”, yüzyılı aşkın süredir verilen dünyanın en prestijli ödüllerinden biriyle geleceğin edebiyatçılarına yol gösterici oluyor.


Alfred Nobel’den Günümüze Dek Nobel Edebiyat Ödülleri’nin Tarihi Anlatılıyor
“Nobel Ödüllü Edebiyatçılar”, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan Nobel Ödülleri’ne ismini veren derneğin kurucusu Alfred Nobel’in hayat hikâyesiyle başlıyor. Kitabın ilk baskılarında 1901’de verilen ilk ödülü alan Sully Prudhomme’den 2007’de ödül alan Doris Lessing’e dek edebiyatçıların resimleri, yaşam öyküleri ve önemli eserleri yer alırken; yeni baskılarda ödül alan son yazara dek anlatımlar devam ediyor.
A. Erol Göksu tarafından kaleme alınan “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” kitabında ayrıca bu ödülün kriterlerine, adayların özelliklerine, ödülü alan ve reddeden isimlere, iki yazara birden ödül verilen ya da hiç ödül verilmeyen yıllara yer verilirken; detay bilgilerle oldukça geniş kapsamlı bir kitap okurların beğenisine sunuluyor.


“Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” Belgesel Niteliğinde Bir Kitap!
2006’da, bu ödüle layık görülen ilk Türk yazar Orhan Pamuk’un, ödül töreninde yaptığı konuşmadan törene dair gözlemlere kadar çeşitli bilgilerin verildiği kitapta; Pamuk’un ödül almasıyla Türkiye’de daha çok gündeme gelmeye başlayan Nobel Edebiyat Ödülü etraflıca işleniyor. Üniversitelerin yüksek lisans tezlerine konu olan ve yazdığı kitaplarla kaynak olarak gösterilen A. Erol Göksu’nun “Nobel Ödüllü Edebiyatçılar” kitabı, belgesel niteliğinde bir çalışmayı edebiyat okurlarıyla buluşturuyor.
Yazar A. Erol Göksu ile ilgili detaylı bilgi için www.goksu.de adresi ziyaret edilebilir.

Tarih: 21-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum