içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Eroğlu Nuri İHL yurda döndü

Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi “Water As The Treasure Of Future” (Geleceğin Hazinesi Olan Su) konulu Erasmus+ KA229 AB projesi kapsamında, projelerinin Polonya etabını gerçekleştirdi.

Eroğlu Nuri İHL yurda döndü

Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi “Water As The Treasure Of Future” (Geleceğin Hazinesi Olan Su) konulu Erasmus+ KA229 AB projesi kapsamında, projelerinin Polonya etabını gerçekleştirdi.

Polonya hareketliliği Okul müdürü Abdulhalim ACET, Proje koordinatörü - İngilizce öğretmeni Kübra AYDIN ve 4 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerimiz dünyamızın en önemli sorunlarından biri olan su kıtlığı ve kuraklık ile ilgili atölye-laboratuvar çalışmaları deneyler ve çalıştaylar gerçekleştirirken diğer yandan ev sahibi şehirde halka broşür ve pankartlar dağıtarak konuyla ilgili bilinçlendirme yaptı.

Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi önümüzdeki aylarda, yine öğrencileri ile birlikte diğer AB ülkesi ortak okullarda ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi temsil etmeye ve proje çalışmalarına son sürat devam edecek…

Finike İmam Hatip Lisesi Polonya'dan Yurda Döndü..
FİNİKE EROĞLU NURİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 4 – 10 Eylül tarihleri arasında Erasmus+ KA 229 AB projesi kapsamında "Water As Treasure Of Future" isimli projenin üçüncü hareketliliğine okul müdürü Abdulhalim ACET, İngilizce Öğretmeni Kübra AYDIN ve  öğrencilerimizden Nurperi COŞKUN, Edanur İŞÇİ, Dursun Tufan TAKAK ile Ali Talha TUNCEL katıldı.  
 
1.Gün
Proje Kapsamında, Liceum Ogólnokształcące im. Bohaterów Powstania Styczniowego isimli okulun ev sahipliğinde, şirin bir kasaba olan Małogoszcz'u  dolaşarak belediye başkanının nazik davetiyle belediye binasında şehir ve Polonya'nın su kaynakları ve genel bilgilerin yanısıra Ukrayna Savaşı'nın şehre etkisi hakkında da ilk ağızdan bilgi edinmiş olduk. Ardından okula yapılan yürüyüş sonrasında okul ve genel uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Sunum öncesinde okul müdürümüze Finike'deki ağırlamadan dolayı duydukları memnuniyeti bir teşekkür mektubuna dökmeleri çok anlamlıydı.. Hemen sonrasında suyun günlük hayatta kullanımı ve tasarrufu konulu hazırlamış oldukları anket için okulun bahçesinde gruplar için numaralandırılmış masalarda öğrencilerle ve sonrasında şehre inerek vatandaşlar ve esnaf ile anket doldurma etkinliği yapıldı. Akşama doğru Kielce Şehir turu muhteşemdi.
 
2.Gün
Soykırım / İnsan (Auschwitz Toplama kampı – Birkenau)
Daha önceleri film ve kitaplardan öğrendiğimiz vahşetin uygulandığı yer olan Auschwitz – Birkenau'yu yerinde görmek dehşet verici uygulamaların yapıldığı yerde olmak çok farlı bir tecrübeydi. Çığlıkları duyar gibi olmuştuk. Bir çelişkiyi de dillendirmeden geçemedik: Bu vahşete maruz kalanların çocukları maalesef vahşetin aynısını Filistinli kardeşlerimize uyguluyorlardı.  Bu karmaşık boğazı düğümleyen duygularla bölgeyi dolaştık..
 
3.Gün
Yeraltı su kaynakları kapsamında Checiny Kasabasına yakın Jaskinia Raj ('paradise cave' sarkıt ve dikit mağarası) ziyaret edildi. Ardından Kielce şehrindeki Jan Kochanovski Üniversitesi'nde Kimya bölümünde element renkleri ve ph ölçüm testleri bizzat öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.
 
4.Gün
Eski başkent Krakow'daki Vistül Nehri boyunca yürüyerek ve çevresindeki yapıları inceleyerek ilerledik. Nehrin hemen ilerisinde büyük bir yapı olan 'Wavel Castle' vardı. Meşhur Vistül Nehri kenarında olan bu yapı bize Vistül Nehri için Polonyalılar'ın bir atasözünü hatırlattı: "Türk atları Vistül Nehrinden su içmedikçe Polonya kurtulmaz." Bu atasözü Polonyalılar için Osmanlı'ya karşı yapılan hata ve pişmanlığın bir yansıması olarak yorumlanıyor.
 
5.Gün
Ev sahibi okulun düzenlediği Sertifika Töreni ile gezi nihayete ulaştı.
Mehmet ALPTEKİN / FİNİKE

Tarih: 20-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum