içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Epsilon'da rengarenk bir Ağustos!

Epsilon, romantizm yüklü aşk romanlarından sürükleyici psikolojik gerilimlere; iş dünyası, eğitim, sağlık ve psikoloji alanlarındaki çalışmalardan renkli çocuk kitaplarına ve çizgi romanlara renkli bir seçkiyi Ağustos 2022’de okurlarla buluşturdu. Epsilon logolu tüm kitaplar raflarda ve internet satış sitelerinde!

Epsilon'da rengarenk bir Ağustos!

Epsilon, romantizm yüklü aşk romanlarından sürükleyici psikolojik gerilimlere; iş dünyası, eğitim, sağlık ve psikoloji alanlarındaki çalışmalardan renkli çocuk kitaplarına ve çizgi romanlara renkli bir seçkiyi Ağustos 2022’de okurlarla buluşturdu. Epsilon logolu tüm kitaplar raflarda ve internet satış sitelerinde!

 

Belki Bir Gün
Colleen Hoover

“Kalbe kimi, ne zaman, nasıl seveceğinin söylenmediğini öğrendim. Kalp canı ne isterse onu yapıyor. Kontrol edebileceğimiz tek şey; hayatımıza ve aklımıza, kalbimize yetişme şansı verip vermeyeceğimiz.”

Sydney’nin dört dörtlük bir hayatı vardır. Üniversitede sevdiği bölümde okuyordur, ayakları üzerinde durmasını sağlayan bir işe ve büyük bir aşkla bağlı olduğu harika bir erkek arkadaşa sahiptir. Ta ki karşı balkonda gitar çalan gizemli adam Ridge, ona erkek arkadaşının kendisini aldattığını söyleyene kadar. Sürprizlerle dolu bir müzisyen olan Ridge, Sydney’ye hayatını yeniden kurması için müziğinin ve evinin kapılarını açar ve beraber şarkılar yapmaya başlarlar. Ancak bu müzikal birliktelik hiç hesapta olmayan zorlukları ve karşı konulmaz bir yakınlaşmayı beraberinde getirecektir.

Şarkıların, aşkın ve ihanetin iç içe geçtiği, iniş çıkışlarla dolu bu romanda New York Times çoksatanlar listesinin yıldızlarından Colleen Hoover bizi kalbin yaptığı seçimlerin sonuçlarıyla şaşırtıyor. Belki Bir Gün, müziğe ve kelimelere tutkuyla bağlı iki insanın özgün hikâyesinden çok daha fazlası. Aşkın ve duyularımızın sınırlarını zorlayan Sydney ve Ridge’in bütün dürüstlükleriyle yazdıkları tüm şarkıları Griffin Peterson, Colleen Hoover okurları için özel olarak seslendiriyor.

 


Dâhiler Ülkesi: Finlandiya’dan Japonya’ya Eğitimde Dünya Devlerinin Başarı Sırları
Lucy Crehan

Lucy Crehan, şehir merkezindeki bir okulda öğretmendir. “En iyi performans gösteren” eğitim sistemlerinden alındığı iddia edilen ancak sürekli değişen hükümet politikalarından bıkmıştı. Dünyada ilk sıralarda yer alan ülkelerin sınıflarında gerçekten neler olup bittiğini öğrenmeye karar verdi.

Bu konuda daha da derine inmeye kararlı olan Lucy Finlandiya, Japonya, Singapur, Şanghay ve Kanada’da kişisel bir eğitim yolculuğuna çıktı. Okullarda öğretmenlik yapıp kendini onların çok farklı kültürlerine kaptırdı. Okul hayatıyla ilgili çizelgelerde ve grafiklerde yer almayan şaşırtıcı gerçekleri keşfetti.

Dâhiler Ülkesi, Crehan’ın dünya çapındaki yolculuğunu belgeliyor, deneyimlerini politika, tarih, psikoloji ve kültür araştırmalarıyla bir araya getirerek bu ülkelerden neler öğrenebileceğimize dair kapsamlı yeni bilgiler sunuyor.

Bu ülkeler yüksek puanlara nasıl ulaşıyor? Başkaları onlardan ne öğrenebilir? Ve bu başarının bedeli nedir?

“Crehan’dan üstün bir eser... Diğer ülkelerin nasıl öğrendiklerindençıkarılacak çok şey olduğu fikrinin güçlü bir savunması.”
—Economist
“Dikkat çekici ve orijinal bir kitap... Mutlaka okunmalı.”
—Dylan Wiliam

 


Efendi Adamın Toksik Kırılganlığı
Dr. Robert A. Glover

“Ne yaparsam yapayım, mutlu edemiyorum, mutlu olamıyorum.”
“Kadınları anlamak zor!”
“Kadınlar neden efendi adamları sevmiyor?”

Bu cümleler sürekli dilindeyse, günün sonunda kendini hüsrana uğramış kara kara düşünürken buluyor, benzer senaryoları yaşayıp mutsuz oluyor, sürekli mağdur hissediyorsan ama yine de her şeyi dört dörtlük yaptığına kesinlikle eminsen… Belki de aynayı artık kendineçevirmenin vakti gelmiştir.

Efendi Adam Sendromu’na dair çalışmalarıyla birçok insanın hayatını değiştiren Dr. Robert A. Glover, Efendi Adamın Toksik Kırılganlığı’nda, “efendi adamların” pek de “efendice” olmayan özelliklerine parmak basıp bu sendromu yaşayanların eline bir ayna tutuşturuyor ve onları kendileriyle yüzleştiriyor:
Efendi adam sorun çözer ve ilgilidir ama almak için verir.
Çatışmadan kaçınır ve uysaldır ama pasif-agresif patlamalarla karşılaşmanız an meselesidir.
Herkes için en doğruyu yapmaya çabalar ama kendisi için endoğru olanın ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur.
Kaba saba erkeklerden farklı olduğuna inanır ama bilmiyor ki… Çılgının tam tersi yine çılgındır.
Doğruyu yaptığına öyle emindir ki aşkta, işte ve hayatta hep kaybeden tarafta olmasının suçlusu muhakkak başka biridir. Dolayısıyla mutsuz, yalnız ve öfkelidir.

Bu tanımlarda kendini, bir arkadaşını, sevgilini veya eşini görüyorsan Efendi Adamın Toksik Kırılganlığı kitabına kulak vermelisin. İçindeki veya çevrendeki efendi adamı keşfedecek ve başarı, mutluluk ve sevgi dolu bir hayatın kapılarını aralayacaksın.

 

 

Kız A
Abigail Dean

“Şahane”
—Paula Hawkins

“Sansasyonel ve sürükleyici.”
—Richard Osman

30’dan fazla dile çevrilen, dizi hakları satılan ve çoksatanlar listesini alt üst eden Kız A, Abigail Dean’den çarpıcı bir çıkış romanı.

“Beni tanımıyorsunuz ama yüzümü görmüşsünüzdür. Önceki fotoğraflarda belimize kadar hatlarımızı minik piksellerle anlaşılmaz hâle getirdiler; saçlarımız bile ifşa edilemeyecek kadar farklıydı. Fakat hikâyenin bıkkınlık vermesi ve bizi koruyanların da usanmasıyla birlikte internetin rutubetli köşelerinde bizi bulmak kolaylaştı.”

Ben Alexandra Gracie ama beni Kız A olarak bilirler. Kardeşlerimle birlikte Korku Evi’nde büyüdüm. Ve on beş yaşındayken kaçmayı başardım. Yeni bir hayatın beni beklediğini düşünüyordum. Şimdi ise bir şey beni o eve geri çağırıyor.

Bir kaçış hikâyesi olarak başlayan roman, okuru tamamen saran psikolojik bir gerilime dönüşüyor. Çocukluğun kanayan yaraları yeniden açılıyor, geçmiş ve şimdi birleşiyor, sadakat ve ihanet sorgulanıyor ve bir ailenin dramı gözler önüne seriliyor.

“Yılın en iyi gerilim romanı.”
—Independent

“Kışkırtıcı.”
—Guardian

 

 

Sözler Tükendiğinde
Anne Griffin

John McGahern En İyi Kurgu Ödülü

“Bu kitapta gerçekten özel bir şey var…”
−John Boyne, Çizgili Pijamalı Çocuk’un yazarı

“Sözler Tükendiğinde, koskoca bir dünyayı küçücük bir ana sığdırıyor. Maurice Hannigan harikulade bir karakter ve onun hem acı hem de tatlı hikâyesi akıllardan uzun süre çıkmayacak. Anne Griffin gerçekten nadide bir mücevher yaratmış.”
−John Banville, Man Booker ödüllü Deniz ve New York Times çoksatanı Time Pieces kitaplarının yazarı

“Hatırlamak için buradayım; olduklarımı vebir daha asla olamayacaklarımı.”

Hayatınızı özetleyecek beş kişi seçmeniz gerekse kimleri seçerdiniz? Her birine kadeh kaldıracak olsanız onlara ne söylerdiniz? Ve sözler tükendiğinde, kendinizle ilgili neleri fark ederdiniz? Seksen dört yaşındaki Maurice Hannigan, İrlanda’da küçük bir kasabadaki büyük bir otelin barında oturuyor. Her zamanki gibi tek başına ama bu gece başka… Kendinize bir sandalye çekin ve kadehinizi hazırlayın çünkü o, sonunda hikâyesini anlatmaya hazır.

Yürekleri ısıtan bu güçlü anlatımda Maurice Hannigan’ın sesi, sözler tükendikten sonra bile uzun süre sizinle kalacak…

 

 

Deneyime Aldanmak: Kararları İyileştirmek İçin Hayattan Doğru Dersleri Çıkarmak
Emre Soyer, Robın M. Hogarth

Deneyim harika bir öğretmen… Öğretemediği zamanlar hariç.

Deneyimlerimiz bizi biz yapan, dünyayı anlamamıza yardımcı olan son derece değerli bir bilgi kaynağı. Önemli kararlar verirken deneyime güveniriz. Başkalarını deneyimlerine göre değerlendiririz. Ama karmaşık ve belirsiz olan sosyal ve ekonomik dünyada durum aslında göründüğünden daha karışık.

Davranışbilimciler Emre Soyer ve Robin Hogarth, Deneyime Aldanmak’ta deneyimin sezgilerimizi yanılttığı birçok konuyu ele alarak, aldığımız derslere sağlıklı bir şüphe ile bakmamızı sağlıyor. Bu konuda yapılmış birçok araştırmayı damıtarak işyerinde ve sosyal hayatta kullanılabilecek stratejiler öneriyor. Bu sayede kararları, yaratıcılığı, karmaşık konuları anlayışı, başarı şansını, etik davranışı ve mutluluğu iyileştirmeyi amaçlıyor.

“Bu keyifli ve ilgi çekici kitap bize deneyimin kazandırdığı sarsılmaz kanaatlerin kusurlarını tanıtıyor ve sonradan geriye dönüp bakıldığında erdemli olmanın kolay olduğunu hatırlatıyor. Şiddetle tavsiye ederim!”
-Gerd Gigerenzer, Max Planck Institute for Human Development’ta profesör, Risk Savvy’nin yazarı

“Deneyim harika bir öğretmen olabilir ama biz galiba oldukça kötü öğrencileriz. Soyer ve Hogarth, merak uyandıran yazım tarzları ve bir tarih kitabında bulabileceğiniz sayıda şaşırtıcı örnekleriyle, insan aklının geçmişten yanlış dersleri nasıl kolaylıkla aldığını anlatıyor. Herkese gereken bir kitap.”
-Nicholas Epley, University of Chicago, Booth Business School’da profesör, Mindwise’ın yazarı

 


Mutlu Hamilelik: Hamilelik Hakkında Yaşam Biçiminize Yön Verecek Tavsiyeler
Gina Ford, Dr. Charlotte Chaliha

“Ebeveynlik dünyasına hoş geldiniz: Burası heyecan verici ve sürekli değişen bir yer.”

Tebrikler! Bir bebeğiniz olacak. Eğer ilk hamileliğinizse önünüzdeki aylarda sizi neyin beklediğini bilemeyebilirsiniz. Daha önce çocuk sahibi olmuşsanız yeni bir serüvene hazır olun. Gina Ford’un hazırladığı ve Doğum Uzmanı Dr. Charlotte Chaliha'nın rehberlik ettiği bu kitap, anne adaylarına sakin ve mutlu bir hamilelik için ihtiyaç duydukları pratik, güven verici ve gerçekçi tavsiyeler sunuyor. Hamile kalma yöntemlerinden bedeninizde deneyimleyeceğiniz değişikliklere, beslenmeden sağlık konusunda yapılması gerekenlere değin birçok öneride bulunuyor. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda sizi neler beklediğine ve bebeğinizle ilk haftaları birlikte nasıl geçireceğinize kadar birçok konuya da açıklık getiriliyor.

Mutlu Hamilelik, rahat bir hamilelik geçirmenin ve bebeğinize hayata en iyi başlangıcı sağlamanın temel bir rehberi.

“Bir anne adayını hamilelikte ve doğumda nelerin beklediğine dair güvenilir bir kaynak.”
—Library Journal

“Birçok anne için kurtarıcı olduğunu kanıtlamış bir kitap.”
—Daily Telegraph

 

Annemi Bir Robotla Değiştirdim
Nilay Şahin / Resimleyen: Sevgi Müren Şenyurt

Gerçekten yaptım. Evet, annemi bir robotla değiştirdim. Üstelik çok yetenekli ve akıllı bir robotla. Daha da önemlisi; robotum, annemin “hayır” dediği her şeye izin veren eşsiz bir programla tasarlandı. Bir çocuk daha ne isteyebilir, değil mi? Yine de şunu söylemeliyim ki ne istediğimize dikkat etmeliyiz! Hem de çok dikkat etmeliyiz! Benden söylemesi…

 


Ben Prenses X
Cherie Priest

İki yakın arkadaş, büyük hayranlar, gizemli bir internet çizgi romanı ve uzun zaman önce kaybolan bir kız, çizimlerle süslü bu sürükleyici romanda bir araya geliyor…

Yıllar önce, iki yakın arkadaş birlikte bir prenses kurgular. Libby resimleri çizer, May hikâyeleri yazar ve kahramanları Prenses X, bütün ejderhaları katledip kızların hayallerinde canlandırabildikleri bütün dağlara tırmanır. Birkaç sene sonra, yağmurlu bir gece, Libby'nin annesiyle içinde olduğu araç Ballard Köprüsü’nden geçerken köprüden uçunca, Libby hayatını kaybeder ve Prenses X de onunla birlikte bu dünyadan göçer.

Yıllar sonra bir gün… On altı yaşındaki May, tek başına Seattle sokaklarında dolaşırken bir vitrinin kenarına yapıştırılmış çıkartmayı görür.

O da ne? Yoksa Prenses X mi?

May dikkatle etrafına bakınca her yerde Prenses’e rastlamaya başlar… Çıkartmalar. Armalar. Duvar resimleri. IAmPrincessX.com adresindeki bir internet çizgi romanına adanmış kocaman bir yeraltı kültür olduğunu fark eder. May çizgi romanı inceledikçe Libby’nin hikâyesi ve internetteki Prenses X arasında rahatsızlık verici benzerlikler olduğunu fark eder. Bunun tek bir anlamı olabilir... Yoksa...

 

 

Çekçek Çocuk Kampa Gidiyor
L.A. Campbell

Hal Rifkind, yani Çekçek Çocuk yaz kampına gidiyor. Fakat bu kamp sizin bildiğiniz kamplardan değil: Bir tarih kampı! Dört yüz yıldır hiçbir şeyin değişmediği Jamestown Kampı’na hoş geldiniz. Kampçılar tereyağını nasıl yapacaklarını öğrenmek zorundalar. Dereden su taşımak zorundalar. Ya da işlerini yapmadıklarında cezalandırılacaklar. Fakat bu kampta Çekçek Çocuk için yanlış giden bir şeyler var. O zaman Çekçek’in günlüğünü okuyup öğrenme vakti!

L.A. Campbell, Park Ridge, New Jersey’de büyüdü. Colorado Üniversitesine kaydoldu ve gazetecilik bölümünü dereceyle bitirdi. Kendi reklam ajansını kurdu, ardından Comedy Central ve New York Magazine gibi markalarla çalışarak ödüller kazandı. Çekçek Çocuk ve Zaman Kapsülü ile Çekçek Çocuk Kampa Gidiyor’ un yazarıdır. Şu an eşi ve iki çocuğuyla birlikte New York’ta yaşamaktadır.

 

 

Morfin ile Vitamin 2
Zeynep Yılmaz

Dostlarım,
Peşimde bir tefeci, bir mezarlık bekçisi, beyin yaratmakla kafayı bozmuş bir bilim insanı ve ana karakterlerinin hayatını tehdit eden bir yazar bozuntusu varken size yeniden ulaşmayı başardım. Bence bu bir mucize. Morfin mucizelere inanmadığını söylese de kafasının içinde bir mucizeyle yaşarken ona inanmak zor. Ve evet, rahat olabilirsiniz, Hikayenin sonunda ölmüyorum.

Sevgiler,
Sizi ömrünün sonuna kadar sadakatle sevecek olan dostunuz,
Vi.

 

 

Poptropica 1 – Haritanın Gizemi
Yazar: Jack Chabert / İllüstrasyon: Kory Merritt

“Gizem, aksiyon, kahkahalar... Bu kitapta her şey var!”
—Jeff Kinney, Saftirik Serisi'nin Yazarı

“Çocuklar arasında popüler olabilecek bir kitap. Bu çizgi romanda aksiyon, komedi ve çocukların ilgisini çekebilecek harika hikâyeler var. Poptropica, son yıllarda çıkan en iyi çocuk kitabı serisi!”
—Lincoln Peirce, Kocakafa Nate

Oliver, Mya ve Jorge sıcak hava balonuyla gezintiye çıktıklarında, bir grup kızgın Viking ve nesli tükenmiş hayvanlarla dolu bir adaya düşerler.

Keşfedilmemiş bir takımada olan Poptropica’ya hoşgeldiniz!

Üç arkadaş eve dönüş yolculuğuna çıkmaya hazırlandıklarında bu adada uğursuz bir şeylerin gizlendiğini fark ettiler. Fakat bu şey Poptropica’nın kendisini de tehlikeye atıyordu!

Oliver, Mya ve Jorge kana susamış Vikinglerin elinden kurtulabilecek mi? Eve geri dönüş yolunu bulabilecekler mi? Ve en önemlisi de en yakın pizzacı nerede? Bütün bu soruların cevabını Haritanın Gizemi’nde bulacaksınız!

 

 

Poptropica 2 – Kayıp Yolculuk
Yazar: Mitch Krpata / İllüstrasyon: Kory Merritt

NEW YORK TIMES ÇOKSATAN SERİSİ

“Çocuklar arasında popüler olabilecek bir kitap. Bu çizgi romanda aksiyon, komedi ve çocukların ilgisini çekebilecek harika hikâyeler var. Poptropica, son yıllarda çıkan en iyi çocuk kitabı serisi!”
—Lincoln Peirce, Kocakafa Nate

Oliver, Mya ve Jorge’nin yeni maceralara yelken açtığı keşfedilmemiş adalar grubu Poptropica’ya hoş geldiniz. Tek bir sorun var: Bu cesur üçlü sihirli haritayı nasıl okuyacaklarını bilmiyor. Çok geçmeden kendilerini, hakkında çok az şey bildikleri bir dünyada bulup orada kayboluyorlar. Hain Octavian ise yine onların peşinde. Bu sefer yeni düşmanlar da işin içine giriyor. Oliver, Mya ve Jorge, Octavian’ı bir kez daha alt edebilecek mi? Onları Poptropica’dan atmak isteyen bu insanlar da kim? Tüm gizem, Kayıp Yolculuk’ta açığa çıkıyor.

 

 

Poptropica 3 – Gizemli Sembol
Yazar: Mitch Krpata / İllüstrasyon: Kory Merritt

NEW YORK TIMES ÇOKSATAN SERİSİ

“Çocuklar arasında popüler olabilecek bir kitap. Bu çizgi romanda aksiyon, komedi ve çocukların ilgisini çekebilecek harika hikâyeler var. Poptropica, son yıllarda çıkan en iyi çocuk kitabı serisi!”
—Lincoln Peirce, Kocakafa Nate

Poptropica’nın gizemli dünyasından en son ayrıldığımızda Oliver, Mya ve Jorge kendilerini buzullarda köşeye sıkışmış bulmuşlardı. Şimdi kahramanlarımız, görevi Poptropica’yı korumak olan gizli bir grubun gözetimindeyken bilinmeyen yerlere doğru yol almaya başlarlar. Kendilerine verdikleri adla Koruyucular, dış dünyadan gelebilecek herhangi bir müdahalenin tarihin akışı üzerinde feci sonuçlara yol açabileceğine inanıyorlar. Daha da beteri, Octavian sonunda ortalığı birbirine katan haritayı ele geçirdiğini iddia ediyor! Oliver, Mya ve Jorge, Koruyucular’dan kaçıp Octavian’ı kötü planlarını gerçekleştirmeden önce bulabilecekler mi? Macera Gizemli Sembol’de giderek derinleşiyor!

 

 

Sihrin Tonları: Çelik Prens
V.E. Schwab

New York Times’ın bir numaralı çoksatan yazarı V. E. Schwab’ın kaleminden, Sihrin Tonları üçlemesindeki Maxim Maresh’in, Kell’in üvey babası ve ülkenin acımasız kralının geçmişine dalın!

Dünyaların birbirine sihirle mühürlenmesinden bu yana iki yüz yıl geçti. Arnes’in başkenti Kırmızı Londra, Maresh İmparatorluğu’nun yönetiminde büyüyor. Ancak Kral Nokil Maresh, oğlu Prens Maxim’in kendi Londra’sı yerine başka Londra’lara kafa yorduğunu öğrendiğinde, Prens’in dikkatini çekme umuduyla onu tehlikeli bir askeri sefere gönderiyor.

Maxim’in gideceği yer olan Verose –daha iyi bilinen adıyla Kan Sahili– belalarıyla ünlü, tehlikeli bir liman kentidir. Maxim vardığı gibi dolandırıcılar ve hırsızlar, düzenbazlar ve kavgacılarla karşı karşıya kalıyor… Daha da kötüsü, haydutlar ve askerler tarafından korkulan, kötü şöhretli korsan kraliçe Arisa limana yanaşıyor!

Andrea Olimpieri (Dishonored) tarafından harika bir şekilde resmedilen ve Enrica Angiolini (Doctor Who: The Thirteenth Doctor) tarafından ustalıkla renklendirilen bu daha önce hiç anlatılmamış, heyecan verici hikâye, modern fantezinin en çekici karakterlerinden biri olan Maxim Maresh’in sırlarını açığa çıkarıyor!

Bu özel baskı, V.E. Schwab’ın yorumları ve daha önce görülmemiş çizimler de dahil olmak üzere 16 sayfalık bir ekstra bölüm içeriyor!

“Olağanüstü... Büyük bir hızla ilerliyor ve çizimler harika!”
Culture Of Gaming

“Muhtemelen şu anda piyasada olan en iyi fantezi çizgi romanı.”
Culturess

 

 

Yağmurdan Sonraki Çimen Kokusu
Patrick Jacquemin

Kırklı yaşlarında parlak bir kariyeri olan Annabelle hayatını sorgulamaya başlar. Tükendiğini hissettiği bir anda tek çıkış yolunun sadece uzaklaşıp gitmek olduğunu düşünür. Ve sonunda her şeyi, herkesi arkasında bırakarak gitmeye karar verir. Yolun sonunda, ona doğanın olağanüstü sırlarını keşfettirecek olan Georges’la karşılaşır. Annabelle’in hayatı bundan sonraysa tamamen değişecektir.

Duyularınızı harekete geçirecek ve yaşamı yeni baştan keşfedeceksiniz…

Patrick Jacquemin, RueDuCommerce.com’un ortağı ve eski kurucusudur. 2012’de şirketinden ayrılma kararı alarak zamanını roman yazmaya ve vahşi hayvanların korunmasına adamıştır.

Tarih: 30-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum