içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Düzen: “Hemşireler kutsal bir mesleği ifa etmektedirler”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 12- 18 Mayıs Hemşireler haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Düzen: “Hemşireler kutsal bir mesleği ifa etmektedirler”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 12- 18 Mayıs Hemşireler haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Düzen, “Hemşireler; bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruyan, geliştiren ve hastalık halinde iyileştirme hizmeti veren sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biridir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan hemşirelerimiz üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışlarıyla kutsal bir mesleği ifa etmektedirler” dedi.

"Önce insan" diyerek kutsal bir mesleği ifa eden hemşirelerimiz; aldıkları eğitim ve görev anlayışıyla sağlık sorunları olan vatandaşlarımıza umut ve yaşama sevinci kazandırabilmek için ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi göstererek gece gündüz demeden çalışmaktadırlar diyen Başkan Düzen, Mesajında şunları söyledi:
“Hemşirelerimiz hem eğitim hem de psikolojik olarak eğitim almış kişilerdir. Hemşirelik, insan sevgisi ile dolu, sabır ve özveri ile yapılan kutsal bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatını çok yakından ilgilendiren bu meslek, ekip çalışmasını bilen el beceresi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister. Rabb-imin en değerli armağanı olan hayat, çoğu zaman hemşirelerin ellerinde hayat bulmaktadır.

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Niehtinge’dir. İlk Türk hemşire ise Selçuklu devleti döneminde yaşamış olan Gevher Nesibe’dir. Hemşireler; dil, din ve kişi ayrımı gözetmeksizin bireylere aile toplum sağlığını kazanmak için çalışır ve sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet verirler. Yurdumuzun her köşesinde gece gündüz demeden günün 24 saatinde görev yaparak oldukça önemli görevler ifa eden hemşireler, toplum içinde saygınlık kazanmış kişilerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Özverili, sevecen, gece – gündüz demeden hizmetlerini yerine getiren hemşirelerimize hayatlarında sağlık, huzur ve mutluluklar dilerken, yaşamlarını yitirmiş hemşirelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Dualarımla ruhları şad olsun”

Tarih: 12-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum