içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dünya Alzheimer Günü Mavi Ev’de kutlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi ‘Mavi Ev’de, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle düzenlenen konserde hasta ve hasta yakınları eğlenceli dakikalar yaşadı.

Dünya Alzheimer Günü Mavi Ev’de kutlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi ‘Mavi Ev’de, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle düzenlenen konserde hasta ve hasta yakınları eğlenceli dakikalar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Merkezi ‘Mavi Ev’de hasta ve hasta yakınları için program düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı ve Mavi Ev Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. İsmail Tufan  ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül de Alzheimer Günü’nde Hasta ve Hasta yakınlarını yalnız bırakmadı.


BU MERKEZLER ÇOK ÖNEMLİ
Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül, bütün dünyada Alzheimer hastalığı oranının yükselmeye devam ettiğini ve bu vesileyle bakıma yönelik alanların da arttığını söyledi. Yaylagül, “Bu merkez İsmail Tufan hocamın danışmanlığında açıldığında Türkiye’de böyle bir yer yoktu. Biz bu alanlara mola yerleri diyoruz. Bu hastalıkta bakım 24 saat sürüyor. Araştırmalar gösteriyor ki bu hastalıkta en büyük problem davranışların değişmesi ve bununla baş edilmesi. Bununla baş edenler kimler? Hasta yakınları. Onlar için bu merkezler çok önemli. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.


TOPLUM BİLİNÇLENİYOR
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkanı ve Mavi Ev Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. İsmail Tufan, hasta ve hasta yakınlarının Dünya Alzheimer Günü’nü kutladı. Tufan, “Bu hastalığa karşı toplumuzun bir bilinç içinde olduğunu görüyorum. Evet, amansız bir hastalık, tedavisi hâlihazırda mümkün olmayan bir hastalık. Ama sosyal dayanışmayla bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının, akademinin ve akılların dayanışmasıyla bir nebze olsun hastalıkla ilgili sorunların çözülebileceği bir sürecin var olduğuna inanıyoruz. O da Mavi Ev’de bütünleşiyor” diye konuştu.


TSM KONSERİ
Etkinlik kapsamında, hasta ve hasta yakınları uzman doktorlardan bilgi aldı. Ayrıca hasta yakınları tarafından kurulan orkestra Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserlerini seslendirerek hasta ve hasta yakınlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Program sonunda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Etem Sardoğan katılımcılara çiçek takdim etti.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum