içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Döşemealtı Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı

Döşemealtı Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan yeşil bayrak ödüllü Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra minik öğrenciler okullarına, öğretmenler ise çok sevdikleri öğrencilerine kavuştu.

Döşemealtı Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı

Döşemealtı Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan yeşil bayrak ödüllü  Ekolojik Kreş’te yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra minik öğrenciler okullarına, öğretmenler ise çok sevdikleri öğrencilerine kavuştu.


 Türkiye'de örnek Antalya'da ise ilk olma özelliğini taşıyan Döşemealtı Ekolojik Kreş, 2021-2022 eğitim öğretim yılını büyük bir çoşkuyla açtı. Pandemi nedeniyle uzun süredir uzaktan eğitim veren ve çıkardığı aylık dergi ile öğrencilerine ulaşan kreş eğitmenleri öğrencileriyle kucaklaştı.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Duman ile birlikte eğitim öğretimin ilk gününde Ekolojik Kreş öğrencilerini ziyaret etti. Kreş’te öğretmenlerle bir süre sohbet eden Başkan Genç, ardından sınıfları gezdi. Etkinlikler sırasında çocuklarla bir araya gelen Turgay Genç, mink öğrencilerle etkinliklere katılıp yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
Yeni dünyanın eğitim sisteminin değiştiğini belirten Belediye Başkanı Turgay Genç,  “Artık bundan sonraki nesiller beton yığını içerisinde değil, üretimin ve doğanın merkezinde hayvan sevgisiyle birlikte büyüyecekler. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz Ekolojik Kreşimizde yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.


Ödüle doymuyor
Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş’i ilk senesinde 7 ülke ile ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği projesi (Eco Farm Kindergartens) Ekolojik Çiftlik Kreşleri Projesine seçilmişti. Kreş Akdeniz Belediyeler Birliği ‘Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda Üst Yapı Çalışmaları kategorisinde 1’nciik alırken, yine Eğitim dalında ATSO'nun Kente Önem Katanlar KÖK ödüllerinin sahibi olmuştu. Son olarak Uluslar arası düzeyde tanınan Yeşil Bayrak ödülüne layık görülen kreş eğitimlerini doğa ile iç içe sürdürüyor.

Tarih: 07-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum