içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Destek Yayınları’nın yeni serisi Tanrıların Çağrısı ile mitoloji yolculuğu başlıyor!

Acının ve hazzın tanrısı Dionysos’un çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var.

Destek Yayınları’nın yeni serisi Tanrıların Çağrısı ile mitoloji yolculuğu başlıyor!

Acının ve hazzın tanrısı Dionysos’un çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var.

“Günümüze kadar gelen törenlerin kökeninde adı geçen ve ‘başkaldırının’ da adı olan bu tanrı kimdir, neler yapmıştır ve hâlâ bilinçdışımızda yaşamaya devam etmekte midir? Ve en önemlisi Dionysos olmak ne demektir?”

Erhan Altunay yeni kitabı Dionysos - Bize Ne Mesaj Veriyor? ile mitolojiyi uydurma öyküler olarak görmekten de konuyu insandan soyutlamaktan da vazgeçip gerçek özü ve aktardığı toplumsal bilgiler açısından inceliyor.

Erhan Altunay’ın yazdığı Dionysos – Bize Ne Mesaj Veriyor? Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“MİTOLOJİNİN AYNI ZAMANDA KENDİ İÇİMİZDE YAŞANAN SÜREÇLERLE İLGİLİ OLDUĞUNU KEŞFETMEK GEREK.”
– JOSEPH CAMPBELL

Mitoloji, geçmişten günümüze uzanan uydurma öyküler değildir. İnsanın kendi içinde yaşadığı süreçlerle ve psikolojiyle de ilgilidir. Dionysos’u bir şarap ve eğlence tanrısı olarak tarif etmek, tanrılardan gelen çağrının önünü kesmek olur.
Dionysos, insan adına, insana ait olan her şeyin hatta insanlık onurunun savunucusudur aynı zamanda. Baskıcı cinsiyetçiliğe karşı koymanın sembolüdür. Dionysos olmak her zaman yenilenmek ve yinelenmektir de... Dionysos olmak yaşamı her yönüyle sonuna kadar hissederek yaşamaktır.
Haz ve acı, insanın bu dünyada yaşadığını ona kanıtlayan, varoluşunu doğrulayan ve amacını hatırlatan duygulardır. Acının ve hazzın tanrısı Dionysos’un çağımızın insanına söyleyeceği çok şey var.


Yazar Hakkında:

Dünyanın en özel kentlerinden olan İstanbul’da dünyaya geldi. Orta ve lise öğrenimini Saint Joseph Fransız Lisesi’nde yaptı. Hacettepe Üniversitesi’nde nükleer enerji mühendisliği okudu. Üniversite sırasında Fraktaller, Mandelbrot Kümesi, kuantum fiziği ve zaman üzerine çalıştı. Daha sonra Marmara Üniversitesi’nde insan kaynakları yönetimi yüksek lisansı yaptı. Radyoculuk hayalini çeşitli radyolarda ve TRT’de radyo programları yaparak gerçekleştirdi. Mitoloji ve paganizm araştırmaları hayatının vazgeçilmezlerinden oldu. İngilizce, Fransızca ve Latince bilen yazar ayrıca paganizm, mitoloji, dinler tarihi, sanat tarihi, sinema ve müzik konusunda çeşitli seminerler vermektedir. Yayımlanmış kitapları: Enok’un Kitabı (Yayıma Hazırlayan), Masallar Anlatıldıkça Gerçek Olur, İstanbul'un Latin Çağı, Roma Bilgeliği, İstanbul'un Pagan Çağı, Gizemlerle Dolu Salgınlar Tarihi, Kadim Cadılık Öğretisi – Wicca, Paganizm I – Kadim Bilgeliğe Giriş, Paganizm II – Mezopotamya ve Mısır, Ayasofya’nın Gizli Tarihi (Pelin Çift ile beraber), Masalcı, Kelt ve Germen Paganizmi, İstanbul’un Gizli Tarihi (Pelin Çift ile beraber)

 


Yazarın Yayınevinden Çıkan Diğer Kitapları:

İstanbul’un Kadim Çağı
Roma Bilgeliği
Gizemlerle Dolu Hastalıklar Tarihi
Ayasofya’nın Gizli Tarihi Güncellenmiş Baskı
Masalcı
Paganizm - 1
Mezopotamya ve Mısır Paganizmi
İstanbul’un Gizli Tarihi
Kelt ve Germen Paganizmi
İstanbul'un Pagan Çağı
Kadim Cadılık Öğretisi
Masallar Anlatıldıkça Gerçek Olur

Eser Adı: Tanrıların Çağrısı - Dionysos
Eser Alt Başlığı: Bize Ne Mesaj Veriyor?
Yazar Adı: Erhan Altunay
Yayınevi: Destek Yayınları
Türü: Mitoloji
Sayfa Sayısı: 136

Tarih: 20-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum