içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çolaklı ve Taşağıl'da Niyazi Nefi Kara coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ı ileri taşıyacak olan vizyon projelerini halka anlatmak amacıyla Çolaklı ve Taşağıl Mahalleleri’nde binlerce kişinin katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi.

Çolaklı ve Taşağıl'da Niyazi Nefi Kara coşkusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ı ileri taşıyacak olan vizyon projelerini halka anlatmak amacıyla Çolaklı ve Taşağıl Mahalleleri’nde binlerce kişinin katılımıyla halk buluşması gerçekleştirdi. Başkan Adayı Nefi Kara’nın halk buluşmasına eşi Hacer Ceyhan Kara, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı, belediye meclis üyesi adayları, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar ve Cavit Arı ile CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek katıldı. Kapalı Pazar yerlerinde gerçekleşen halk buluşmasına saatler öncesinden gelen binlerce vatandaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Başkan Adayı Nefi Kara’yı büyük bir sevgi, coşku ve samimiyetle karşıladı.

ALTIN ÇAĞI MI YOKSULUK ÇAĞI MI
CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, halka hitaben yaptığı konuşmada ekonomiden sağlığa, vizyon projelerden Manavgat’ın değerlerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Bu dünyada ölüm var, yoksulluk var, zulüm var, eğme başını namerde yanında yörükler var diye bir sözümüz var. Tabi ki bir yörük olarak yanımda yörükler olacak. Kimse de bize başımızı eğdiremez biz iki yerde diz çökeriz; bir zeybek oynarken bir de secde ederken. Bir adam geliyor haberin var mı? Bir adam var ki sözünün eri, adam geliyor içimizden biri. Öncelikle Mübarek Ramazan ayının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Ramazan ayının en büyük özelliği aç kalmak değil, kendi nefsimizi terbiye etmektir, arınmaktır. Allah hepimize nasip etsin diyorum. Kendi evladınız geldi, sizin evladınız geldi, Toroslardan indi geldi hepiniz gibi ve sizin evladınız size geldi, size hizmet etmeye geldi. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah 1 Nisan’dan itibaren de bu ekiple sizlere hizmet etmeye geldik. Yolda gelirken bir şey gördüm altın çağdan bahsediyorlar, biz onların altın çağını nerede gördük biliyor musunuz? Kaç gün oldu Erzincan İliç’te 9 işçi kardeşimiz göçüğün altında orada eriyor, kemikleri eriyor işte onların altın çağdan anladıkları bu!  Bunlar bizim insanımızın kemiklerine kadar erimesini bekliyorlar ve altın çağından bahsettikleri bir yandan altın fiyatlarını arttırmak bir taraftan da yabancı firmalara bizim memleketimizi peşkeş çekmek ve insanlarımızı da ölüme terk etmektir. Cesetlerini bile çıkaramadılar, yazıklar olsun diyorum onlara” dedi.

MUHİTTİN BAŞKANLA MANAVGAT’A HİZMET EDECEĞİZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilçeler bazında en büyük ikinci yatırımı Manavgat’a yaptığını belirten Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, 5 yıllık süreç içerisinde yapacakları müşterek çalışmalarla halkın sorunlarını beraber çözeceklerini dile getirdi. Başkan Adayı Kara, “Bizleri yalnız bırakmayan değerli büyükşehir belediye başkanımız Sayın Muhittin Böcek başkanıma öncelikle teşekkür ediyorum. Kendisinin gerçekten Manavgat’a büyük hizmetleri ve projeleri oldu. Taşağıl Mahalle’mizde hayata geçirdiği sulama sistemiyle birlikte üreticimizin ve çiftçimizin büyük bir sorununu ortadan kaldırdı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte kendisiyle birlikte Manavgat’ımızın birçok sorununu beraber çözeceğiz. Bir eli daima Manavgat’ın üstünde olacak. Muhittin başkanım ve bizler Manavgat’ın gece gündüz demeden emrinde olacağız” dedi.

MANAVGAT’IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara halkın büyük bir dar boğazda olduğunu ve kentin değerlerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. Kara, “Et fiyatlarına vatandaşımız yetişemiyor. 2 kilo kıyma alamaz emekli vatandaşımız, 2 kilo kıyma alırsa bin lira ödemek zorunda. İnsanların o emekli maaşıyla et alamadıklarını bilmiyorlar, bilemiyorlar. Yem fiyatlarına zaten yetişemezsiniz çünkü gübreyi sürekli zamlıyorlar. Mazot 19 liradan bir yıl geçmeden 46 liraya çıktı iki katın üzerinde, peki vatandaş nasıl alacak. Çiftçi nasıl ekecek. Ekemezsiniz, dikemezsiniz, üretemezsiniz. Eğer üretemezseniz samanı bile ithal eder hale gelirsiniz ve halkı sürekli yoksullaştırırsınız. Ama biliyoruz ki bu halk onlarla direnecektir, mücadele edecektir, bugüne kadar olduğu gibi yine başını eğmeyecektir. Biz halkımıza güveniyoruz, alınları ak, başları dik olacak onların, biz onların hizmetinde olacağız. Sürekli kesilen elektrik problemi var. Niye kesiliyor burada elektrikler biliyor musunuz? elektrik dağıtım şirketini bunlar biz bu işi beceremiyoruz deyip özelleştirdiler Tedaş’ı, Akdeniz Elektriği özelleştirdiler, barajları peşkeş çektiler. Bütün trafoları yenileyeceklerdi, alt yapıyı yenileyeceklerdi ama bizim paralarımızı alıp hiç birini yatırım yapmadılar işte bu yüzden elektrikler kesiliyor. Bizde 31 Martta onların ampullerini söndürelim mi? Çolaklı halk plajı Muçev’e devredilmiş, kim bu Muçev birilerinin evladı, oysa bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz nerede denize girecek! Kendi vatanında parayla girecek. Bizim belediye başkanlarımız bizim halkımıza hizmet için yaptı orayı ama gelip birileri el koyuyor, eğer 31 Martta ders vermezseniz her şeye el koyacaklar, gözü dikmişler helikopterle gezip duruyorlar” dedi.

KARARI HALK ALACAK MECLİS UYGULAYACAK
Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, vizyon projelerden birisi olan “Manavgat- Yönet” uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte halkın bölgesel olarak aldığı kararları belediye meclisinden geçireceklerini dile getirdi. Kara, “Biz halkımızla beraber halkın gerçek sahipleri olması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bizim de yapmamız gereken görevlerimiz var. Bir tanesi Çolaklı Mesire alanı bunun sözünü şöyle veriyorum size bizim projelerimizden biri Manavgat’ı birlikte yönet diyoruz, 15 yaşın üzerindeki cep telefonu olan herkese Manavgat Belediyesinin programını vereceğiz, oradan oylama yapacaksınız mesireyi nereye yapalım? Çolaklı’ya nasıl bir proje yapalım onu da soracağız, çoğunluk ne derse arkamda gördüğünüz arkadaşlarım Mecliste onaylayacak bizde yapacağız. Yani Çolaklı’yı siz yöneteceksiniz, yani birlikte yöneteceğiz. Side’den başlayıp Gündoğdu’ya kadar uzanan yürüyüş yolu biz bu yolu tamamlayacağız ve turizme kazandıracağız. Büyükşehir belediye başkanımızla görüştük imarla ilgili adımlar atacağız, buranın yıllardır bekleyen sorunlarını çözeceğiz ve Çolaklı hak ettiği değeri mutlaka görecek bunları da beraber yapacağız. Çolaklı’ya bugüne kadar hizmet eden muhtarlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Başımızın üstünde yerleri var. Ve tabi ki 15 yıldır Manavgat’ımıza hizmet eden sevgili başkanımız Sayın Şükrü Sözen’e de teşekkürü bir borç biliyoruz. Her zaman şunu söylüyorum siz değerli büyüklerimizin tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz” dedi.

DOKTORLUĞU HALKA HİZMET İÇİN YAPTIK
Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, hekimlik mesleğini hiçbir zaman yatırım amacı olarak görmediğini de belirtti. Kara, “33 yıllık doktorluk hayatımız var binlerce ameliyat yaptık, yüz binlerce hastamıza baktık ama çetelesini tutmadık. Manavgat’ın bütün köylerini ve sokaklarını gezdiğimizde onlar biliyor, onlar bizi görüyor, arıyorlar, boynumuza sarılıyorlar ama biz görevimizi yaptık. Bunu da Allah razı olsun diye dua etmeleri için yaptık. Diplomalara değil gönüllere imza attık. İnsana hizmeti ve hekimlik mesleğini kutsal olarak gördük. İnsna hizmeti Allah’a hizmet olarak bildik. Çünkü insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır” dedi

VATANDAŞLAR GELECEK KAYGISI YAŞIYOR
Önümüzdeki süreçte biliyoruz ki Manavgat’ın en büyük sorunu sağlık sorunu. En ciddi sorunlar arasında ekonomi, tarım ve hayvancılıkla yer alıyor. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili aş sorunu var, iş sorunu var ve ekmek sorunu var. Biz şunu söylüyoruz Manavgat’ta yaşayan herkes bizim vatandaşımızdır ve onlara eşit olarak hizmet sunmak istiyoruz. Ekonomiye çok fazla girmek istemiyorum her bir insanımız yüreğinde hissediyor çocuklarını okutmak için neler çektiğini biliyoruz. Ürünlerini yetiştirdiklerinde nasıl satamadıklarını biliyorum. Yenisini ekmekte nasıl zorlandıklarını da biliyoruz. Turizm işçilerinin 6 - 8 ay çalışıp geri kalan günlerde eve ekmeği nasıl götüreceğiz diye düşünüp durduklarını biliyoruz. Çünkü biz halkız diyoruz, halkın içinden geldik ve birebir sorunları yaşıyoruz. Bunlara çözüm üretmek bizim boynumuzun borcudur. Halkçı belediye olacağız yani işimiz gücümüz halka hizmet olacak diyoruz, halka hizmet etmek hakka hizmetle aynıdır diyoruz çünkü insan Allah’ın yarattığı en yüce varlıktır. Biz insana hizmet ettiğimizde biliriz ki Allaha hizmet etmiş olacağız” dedi .

KATILIMCI DEMOKRATİK VE ŞEFFAFLIK VURGUSU
Belediyecilik hizmetlerinde ilke ve prensipleri olacağını söyleyen Niyazi Nefi Kara, halka karşı daima hesap verebilir bir anlayış içinde olacaklarını söyledi. Kara, “Katılımcı belediyecilik yapacağız diyoruz. Manavgat belediyesini yönetirken her insanımızın önerilerini alacağız, o bahsettiğim uygulama hep açık olacak sizlere ve katılımcı olacaksınız beraber yapacağız ve demokratik olacağız ben yaptım oldu demeyeceğiz. Her zaman sizlere soracağız, tartışacağız ve beraber karar alacağız yani biz bıktık tek adam rejimlerinden, biz halkımızla beraber halkçı belediyecilik yapacağız, demokratik olacağız. Aynı zamanda adaletli olacağız seçildiğimiz taktirde hangi partiye oy verdi diye sormayacağız ırkı, cinsi, dili, mezhebi ne diye sormayacağız. Allah bizi adaletinden ayırmasın diyoruz. Şeffaf olacağız yaptığımız her işi herkes görebilecek, işe alımda, ihalelerde, işlerde Allah’ın bildiğini kulundan saklamayacağız. Halkımız bizlerden neyin hesabını istiyorsa anında vereceğiz. Boynumuz, Manavgat halkına kıldan ince olacak” dedi .

EN BÜYÜK PROJEMİZ MUTLU MANAVGAT’I OLUŞTURMAK
En büyük projesinin insanların mutlu bir Manavgat’ta yaşaması olduğunu vurgulayan Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ta yaşayan insanların zorluklarla boğuştuğunu söyledi. Kara, “Köprü yapılır, avm yapılır, imar yapılır her şey yapılır ama bizim asıl yapmak istediğimiz gönül köprüsü kurmak olacak. Manavgat’ta yaşayan herkesi mutlu etmek için uğraşacağız, evinden mutlu çıkan her insanımızın evine mutlu dönmesi için uğraşacağız bunun için ne gerekiyorsa yapacağız ölüm hariç her sorunu çözeriz be çözeceğiz. Sağlıktan bahsettik her yıl Manavgatlıların hastane, yoğun bakım ve gidecek doktor aradığı Manavgat’tan bahsediyoruz. Devasa iki bin yataklı hapishane var dedik ki yapmayın, üniversite yapalım spor alanı yapalım dedik ve yatırım yapıyoruz dediler yaptılar. Manavgat’a İki bin yataklı hapishane yapıp 400 yataklı hastane yapamadılar. Bir temel attılar bataklıktan çıkamıyorlar bunu yapan firma değil iktidar. Bu yüzden ilk projemiz “Sağlık Evi” projesi, ekibimiz insanlarımıza evinde hizmet verecek, hasta Antalya’ya gidip kemoterapi görecekse götürüp geleceğiz. Bunların yapamadığı hastaneyi biz yapacağız” dedi.
 

Tarih: 17-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum