içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP'li Arı: "Finike'ye müjde"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Finike’de bin dönümlük tarım arazisiyle birlikte 25 bin portakal ağacına zarar verecek ve şehrin kimliği bozacak olan çevre yolu projesinin iptal edildiğine dair müjdeli haber verdi.

CHP'li Arı:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Finike’de bin dönümlük tarım arazisiyle birlikte 25 bin portakal ağacına zarar verecek ve şehrin kimliği bozacak olan çevre yolu projesinin iptal edildiğine dair müjdeli haberle ilgili açıklama yaptı. CHP'li Arı açıklamasında şöyle dedi:

“FİNİKE’YE MÜJDE”
    
Finike halkımızla birlikte sürdüğümüz haklı mücadele olumlu sonuç verdi. 25 bin portakal ağacı, bin dönüm tarım alanı ve şehrin kimliğini bozacak çevre yolu projesinden geri adım atıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Finike Belediye Başkanlığına gönderilen 21.06.2021 tarihli yazıyla “Finike-Demre-Kaş Çevre Yolu” projesinin Finike ilçesi sınırları içindeki bölümünün yöre halkının tepki ve talepleri üzerine bölünmüş yol projesi kapsamı dışına çıkarıldığı, daha önce belirlenen güzergahın Finike ilçesi sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir proje çalışması yapılmayacağı, mevcut yolun olduğu haliyle kalacağı, ayrıca bu kesimin devam eden Finike-Demre-Kaş Yolu ÇED sürecinin de dışında tutulacağı tebliğ edilmiştir.

Daha önce Ulaştırma Bakanına verdiğimiz soru önergesiyle, Finiki’deki açıklamalarımız ve eylemlerimizle gündeme taşıdığımız söz konusu çevre yolu projesinin, bin dönümlük tarım alanıyla beraber 25.000 portakal ağacının yok olmasına neden olacağını, şehrin kimliğini bozacağını belirtmiş, üretim alanlarını yok etmeyelim, narenciye bahçelerine kıymayalım, Finike'ye kıymayalım diyerek bu projeyi lütfen yeniden gözden geçirin, Finike'ye bu zararı vermekten vazgeçin demiştik.

Finike halkıyla birlikte vermiş olduğumuz mücadele olumlu sonuçlanmıştır. Haklı mücadelemize CHP örgütümüz, Finike Belediye Başkanımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte katkı koyduk.

Bu Finike halkının başarısıdır, zaferidir.

Finike’mize hayırlı olsun."

Tarih: 23-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum