içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Caretta caretta yuvalama alanına araçla giren şahıs yakalandı

Antalya ili Kemer İlçesi Çıralı Mahallesinde "Kesin Korunacak Hassas Alan" statüsünde bulunan ve Caretta caretta (iribaş kaplumbağa) yuvalama alanlarının olduğu sahil kesimine araçla girildiğinin öğrenilmesi üzerine yapılan kontroller sonucunda şüpheli şahıs yakalandı.

Caretta caretta yuvalama alanına araçla giren şahıs yakalandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Antalya ili Kemer İlçesi Çıralı Mahallesinde "Kesin Korunacak Hassas Alan" statüsünde bulunan ve Caretta caretta (iribaş kaplumbağa) yuvalama alanlarının olduğu sahil kesimine araçla girildiğinin öğrenilmesi üzerine, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ile Kemer İlçe J.K.lığı Tekirova J.Krk.K.lığı ekiplerince yapılan kontroller esnasında B.A. isimli şahsın, Caretta Caretta yuvalama alanı çevresindeki koruma çitlerini kırarak, aracıyla çektiği teknesini denize indirmek için kaplumbağa yuvalama sahasına girdiği ve  tekneyi denize indirdiği tespit edilmiştir. Şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlemlere başlanılmıştır.
Antalya İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tarih: 12-06-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum