içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çandır Fasulyesi hasat için gün sayıyor

Konyaaltı Belediyesi Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda ekimini yaptığı Çandır Fasulyesi’nin hasadı için gün sayıyor.

Çandır Fasulyesi hasat için gün sayıyor

Konyaaltı Belediyesi Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda ekimini yaptığı Çandır Fasulyesi’nin hasadı için gün sayıyor.
Konyaaltı Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan 5 bin metrekare alanda ekimini yaptığı Çandır Fasulyesi’nin hasadını yapmak için gün sayıyor. Antalya’nın en önemli değerlerinden biri olan ve Antalya piyazının vazgeçilmez bir parçası olan Çandır Fasulyesi’nin ülke genelinde bilinirliğini artırmak ve bölge halkını hem üretime teşvik etmek hem de ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla üretilen fasulyelerin hasat zamanı yaklaşıyor. Haziran ayı sonunda toprakla buluşan fasulye tohumları, Ekim ayı sonunda hasat edilerek sofralarda yerini alacak. Çandır Fasulyesinin lezzeti ve besin değeri açısından ülkenin önemli bir değeri olduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, geçtiğimiz yıllara göre daha verimli bir üretim beklediklerini açıkladı.


TÜRKİYE’YE TANITILIYOR
Başkan Esen, Türkiye’nin her bölgesinde aranan bir lezzet olma özelliği taşıyan Çandır Fasulyesi’ni yok olma noktasından alarak, bölge halkını da üretime teşvik ederek bu günlere getirdiklerine dikkat çekti. Esen, “İsmini Yarbaşçandır Mahallemizden alan bu değerimizi hem yaşatmak hem de bölge halkımıza gelir kaynağı yaratmak için bu bölgede, kendi tarlamızda üretim yapıyoruz.  Haziran ayında başlayan üretim süreci yaklaşık 5 ay sürüyor. Tohumdan fidana, fidandan hasada kadar bütün bakımlarını belediyemiz imkanlarıyla yaptığımız fasulyelerimizin hasadını Ekim ayında gerçekleştireceğiz. Üretimden elde ettiğimiz ürünlerimizin bir bölümünü yine gelecek sene tohum olarak, bir kısmını da fuarlarda tanıtım amacıyla kullanacağız. Elde edilen miktarın büyük bölümünü ise ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Her yıl hasat zamanı sonrası gerçekleştirdiğimiz Çandır Kuru Fasulye Şenliği’nde de ürünümüzü, etkinliğe katılan vatandaşlarımıza ikram edeceğiz” dedi.

Tarih: 15-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum