içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Büyükşehir personeline etkili iletişim semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik’te görev yapan personeline yönelik ‘İletişim üçgeninde avatar olma’ konulu etkili iletişim semineri düzenledi.

Büyükşehir personeline etkili iletişim semineri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik’te görev yapan personeline yönelik ‘İletişim üçgeninde avatar olma’ konulu etkili iletişim semineri düzenledi.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü, farklı konularda personeline yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Serik’te gerçekleştirilen eğitim de Başkan Danışmanı Dr. Nurettin Mert Batu tarafından çalışanların iş ve sosyal yaşamlarında pozitif psikolojik bakış açısını kazandırmak amacıyla ‘İletişim üçgeninde avatar olma’ konulu eğitim verildi. Eğitime Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Balık ve Serik’te görev yapan büyükşehir personelleri katıldı. 

 

KİŞİ KENDİNİ TANIMALI

Seminerde etkin iletişim, etkin dinleme ve beden dilinin iletişimde nasıl olması gerektiği anlatılırken, etkili iletişimin nasıl kuvvetlendirileceği de aktarıldı. Seminerde konuşan Dr. Mert Batu, “Etkili iletişimde en önemli konulardan biri kişinin kendisini tanımasıdır. Etkin dinlemenin 4 aşaması vardır. Duyma, dikkat, anlama ve hatırlama gerçekleştiği sürece problemler ortadan kalkar” dedi. 

 

BEDEN DİLİ VE KONUŞMA ÖZENLİ OLMALI
Başkan Danışmanı Dr. Mert Batu tarafından verilen eğitim, etkili iletişim yöntemleri ve motivasyonun iş hayatındaki önemi ile devam etti. Motivasyonun önündeki en büyük engelin olumsuz düşünceler olduğuna vurgu yapıldı. Personel üzerinde iş aidiyetinin kazandırılması, takım çalışması ve iletişimin önemine değinen Batu, kamu hizmeti veren belediyelerde vatandaşlarla diyaloğun çok önemli olduğunu kaydetti. Batu, “Belediyelerin hizmetlerini halka yansıtırken vatandaşla en fazla iletişime geçen sizlersiniz. Bu nedenle personelimiz beden diline ve konuşmalarına özen göstermelidir. Vatandaşın almış olduğu hizmetten memnuniyeti siz personelimizin iyi hizmeti ve güler yüzüyle olacaktır” diye konuştu.

Tarih: 22-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum