içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Burak Saytekin'in Epsilon logolu kitabıyla, Bilimin Bilinmeyen Tarihi'ne bir yolculuk

Bilim tarihçisi Burak Saytekin’in, herkesin ilgisini çekebilecek öyküleri derlediği Bilimin Bilinmeyen Tarihi-Arşimet’in Katlinden Kekule’nin Rüyasına Heyecan Verici Bir Yolculuk adlı kitabı Epsilon’dan çıktı!

Burak Saytekin'in Epsilon logolu kitabıyla, Bilimin Bilinmeyen Tarihi'ne bir yolculuk

Bilim tarihçisi Burak Saytekin’in, herkesin ilgisini çekebilecek öyküleri derlediği Bilimin Bilinmeyen Tarihi-Arşimet’in Katlinden Kekule’nin Rüyasına Heyecan Verici Bir Yolculuk adlı kitabı Epsilon’dan çıktı! Bilim adına neler yapıldığından ziyade nasıl yapıldığına odaklanan Bilimin Bilinmeyen Tarihi, her biri özenle, romansı bir dille hikâye edilmiş ve kolay okunan bölümleriyle herkesi bilim tarihi hakkında daha fazlasını öğrenmeye davet ediyor.

Hakemli ve hakemsiz dergilerde yazıları bulunan bilim tarihçisi Burak Saytekin, @bilimtarihiii hesabıyla ise Instagram’da bilim tarihinin dönüm noktalarına yönelik paylaşımlar yapıyor. Saytekin’in, bilim tarihine ilgi duyan herkesin korkmadan, kolayca okuyabileceği yeni kitabı Bilimin Bilinmeyen Tarihi-Arşimet’in Katlinden Kekule’nin Rüyasına Heyecan Verici Bir Yolculuk, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı.

Şüphe yok ki günümüz bilimini anlamak için geçmişte neler olduğunu bilmeye muhtacız. O hâlde neden bu konudan geri duruyor ve okuma yapmaktan kaçınıyoruz? Her disiplin gibi bilimin de kendine ait bir dili var ve muhtemelen hepimizi korkutan da bu yabancılık çektiğimiz terimler deryası… Ancak Bilimin Bilinmeyen Tarihi sayesinde bu korkuların yerini daha fazlasını öğrenme isteği alacak.

Bilimin Bilinmeyen Tarihi’nin, özenle ve romansı bir dille hikâye edilmiş, bilimi ve biliminsanlarını konu eden sanat eserlerinden harika bir seçkiyle zenginleşen bölümlerinde Burak Saytekin, ilgi çeken birçok sorunun yanıtlarını sunuyor.

Arşimet’i kim, nasıl öldürdü? Mezarını kim buldu?
Leonardo da Vinci rahmi neden yanlış çizdi?
Hayat, Lavoisier’yi giyotin kuyruğuna nasıl soktu?
Newton’ın başına gerçekten elma düştü mü?
Ressam Michelangelo’nun ceset tiksintisi Doktor Colombo’yu nasıl bir başarıdan mahrum etti?
Bir rüya kimyager Kekule’yi nasıl çözüme kavuşturdu?
2000 yıl önce otomatik kapı nasıl icat edildi?
Doktor Borelli, canlı bir geyiğin kalbine neden termometre soktu?
Hypatia neden linç edildi?
Dünyanın çevresi tek bir çubuk ile nasıl hesaplandı?
Kimyager Cavendish neden yalnız ölmek istedi?

Burak Saytekin’in hazırladığı Bilimin Bilinmeyen Tarihi-Arşimet’in Katlinden Kekule’nin Rüyasına Heyecan Verici Bir Yolculuk, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

BURAK SAYTEKİN HAKKINDA
17 Ekim 1993’te Siirt’te doğdu. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde okurken çift anadal olarak Felsefe Bölümü’ne başladı. Her iki bölümden de 2016 yılında mezun oldu. Psikoloji bölümünü dereceyle bitirdi. 2020 yılında Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’ne bağlı bir anabilim dalı olan Bilim Tarihi’nde tezli yüksek lisansını tamamladı. Ankara Üniversitesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora programına devam etmekte ve aynı zamanda psikolog olarak görevini
icra etmektedir.

Hakemli ve hakemsiz dergilerde yazıları bulunan yazarın Instagram’da @bilimtarihiii adında bir hesabı bulunmakta ve bu platform üzerinden bilim tarihinin dönüm noktalarına yönelik paylaşımlar yapmaktadır.

HAKEMLİ DERGİLER:
Pre-sokratik Dönemde Bilişin Yeri Üzerine Bir Araştırma (Felsefi Düşün)
Sanayi Devrimi’nin Getirdiği Hastalık: Depersonalizasyon (Özne)

HAKEMSİZ DERGİLER:
Kierkegaard’ın Analojisi Olarak Sokrates (Düşünbil)

Tarih: 18-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum