içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Böcü: Takdir yetkisi kapanmış olanların, tenkit kapıları sonuna kadar açıktır

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kumluca İlçe Temsilcisi İlyas Böcü, CHP Milletvekili Özgür Özel’in Kuran Kursları ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle, yazılı basın açıklaması düzenledi.

Böcü: Takdir yetkisi kapanmış olanların, tenkit kapıları sonuna kadar açıktır

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kumluca İlçe Temsilcisi İlyas Böcü, CHP Milletvekili Özgür Özel’in Kuran Kursları ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle, yazılı basın açıklaması düzenledi.

İlyas Böcü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığının Müfredatına göre, sizler gibi yarının Bakanlarına, Milletvekillerine, Öğretmenine, Esnafına, Çiftçisine, kısacası Milli ve Manevi değerlerini bilen, ona sıdkı sadakatle  bağlı gençler, bireyler yetiştirmek için eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan ana sınıfları, ana okulları neyse, Anayasanın  136, Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri hakkındaki 6002 sayılı kanunun 1.Maddesine göre, kendisine verilen görevleri ifa eden, ülkemizde dini konularda tek yetkili makam-kurum olan, Diyanet İşleri Başkanlığı'na, Müftülüklerimize bağlı olarak faaliyet gösteren '4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları' da aynıdır.

4-6 Yaş Grubu Kur-an Kurslarını, ortaçağ eğitimi, zihniyeti  diye ifade etmeniz çok tehlikeli, üzücü ve vahim bir durumdur.
Sayın Özgür Özel bey, bu ifadeleriniz Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını, Kur'an Kursu Öğretmenlerini, öğrenci velilerini ve Müslüman Türk Milleti'ni ziyadesi ile üzmüştür. Kaldı ki buraların kapıları, halkımıza, velilerimize, hatta sade vatandaşlarımıza bile açıktır.

Acaba siz, '4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nın herhangi birisinin kapısından içeri girdinizmi?
Sayın Özel, Milletin Vekili olarak size yakışan, bir bu mesnetsiz, ayrıştırıcı sözlerinizden dolayı çıkıp erdemlice Yüce Türk Milleti'nden, Merhum  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mensuplarından, K. Kursu öğretmenlerinden, öğrenci velilerinden özür dilemenizdir.

Bu Kur'an Kurslarının müfredatı, devletin resmi kurumları tarafından hazırlanmakta, hazırlanan bu müfredatta, devletin resmi görevlileri, Kur'an Kursu öğretmenleri tarafından geleceğimizin teminatı, bugünün küçükleri, yarınımızın büyükleri olan gençlerimize öğretim verilmektedir. Buralarda, sizin tabirinizle, Ortaçağ zihniyetine yönelik bir eğitim-öğretim olmaz, buralardan milletin diline pelesenk olacak bir ekmekte çıkmaz.

Sayın Özel, önce 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursunu bir ziyaret edin. Orada ne eğitimi veriliyor bizzat görün, bir çay-kahve için, ardından çıkın ve bu milletten, teşkilatımız mensuplarından özür dileyin.
Vekil olarak size yakışan ve yaraşan budur”.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Tarih: 03-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum