içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bill Fawcett'den sürükleyici bir serüven: "Tarihin Akışında 101 Tökezleme" raflarda!

Okuyucuyu tarihin tozlu sayfalarına yönelik tutkulu bir yolculuğa çıkaran Bill Fawcett imzalı “Tarihin Akışında 101 Tökezleme” kitabı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Bill Fawcett'den sürükleyici bir serüven:

Okuyucuyu tarihin tozlu sayfalarına yönelik tutkulu bir yolculuğa çıkaran Bill Fawcett imzalı “Tarihin Akışında 101 Tökezleme” kitabı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Bill Fawcett, medeniyetin başlangıcından bugüne ve yaşadığımız modern kültüre kadar olan dünya tarihini, kitabı; Tarihin Akışında 101 Tökezleme ile tekrardan çiziyor. Ele aldığı 101 tökezlemeyi, 96 makalede anlatan Bill Fawcett, Antik Yunanistan’dan başlayarak günümüze kadar uzanan ve tarihin akışını değiştiren tökezlemeleri  baş döndürücü derecede kapsamlı ve olağanüstü bir şekilde anlatıyor.
Tarihin Akışında 101 Tökezleme kitabı, insanlık tarihinin gidişatını varsaydığımızdan daha az taşa oturtabileceğini ve daha farklı, umutlu olasılıklarla dolu olabileceğini belirterek olayları daha büyük fikirlerle görmemize meydan okuyor.
Büyüleyici geçmişi merak eden herkes için,  insanların ve olayların farklı bir bakış açısıyla canlandığı Tarihin Akışında 101 Tökezleme kitabı İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlarıyla buluşuyor.

Kitap Hakkında

Perslerle müzakere eden Atina elçileri, çaresizlikten imzaladıkları metnin ne anlama geldiğini incelemiş olsalardı, bunun günümüze etkileri olur muydu?
Bir halefi belirlemesi istendiğinde, Büyük İskender imparatorluğunun “en güçlüye” gitmesi gerektiğini ilan etti… Ama biraz daha spesifik olsaydı, rakip gruplar savaşa girer miydi?
Eğer Adolf Hitler Viyana Sanat Akademisi’ne kabul edilip dört yıl eğitim görebilseydi, neler olurdu?
Bill Fawcett’in Tarihin Akışında 101 Tökezleme kitabının geriye bakmanın sağladığı avantajla geçmişteki tökezlemeleri görebiliyoruz. Bu kitap kadim İran'dan günümüz Washington’una uzanan geniş bir coğrafyada meydana gelen ve tarihin akışını değiştiren 101 olayı anlatan doksan altı makaleden oluşuyor. Bu hataların her biri tarihin akışını değiştirmiştir.

Yazar Hakkında
Bill Fawcett

Bill Fawcett profesör, öğretmen, şirket yöneticisi ve üniversite dekanıdır. 100 Mistakes That Changed History and Trust Me, I Know What I’m Doing kitapları da dahil olmak üzere bir düzineden fazla kitap yazmış veya ortak yazarlık yapmıştır. Bill Fawcett & Associates şirketinde yönetici ve aynı zamanda bir kutu oyunları şirketi olan Mayfair Games'in kurucularından biridir.

Künye
Çevirmen: Kemal Gürüz
Yayın Direktörü: Gülşen İşeri
Editör: Kadriye Kızıl Güzelkan
Son Okuma: Saliha Ulusoy
Kapak Tasarım: Beyzanur Karabulut
Sayfa Tasarım: Beyzanur Karabulut

Tarih: 20-01-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum