içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bilime meraklı gençler Bilim Gençlerle Kazanacak projesinde buluşmaya devam ediyor

Pfizer Türkiye’nin koşulsuz katkıları ve Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde devam eden Bilim Gençlerle Kazanacak projesi ekim ayı takvimini belirledi.

Bilime meraklı gençler Bilim Gençlerle Kazanacak projesinde buluşmaya devam ediyor

Pfizer Türkiye’nin koşulsuz katkıları ve Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde devam eden Bilim Gençlerle Kazanacak projesi ekim ayı takvimini belirledi.
Temel bilimler ve mühendislik alanlarında çalışan bilim insanlarıyla bilim insanlarıyla 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği Bilim Gençlerle Kazanacak projesi şimdiye dek 17 etkinliğe imza atarken, yüzde 61’i kız öğrencilerden oluşan 300 genci etkinliklerinde ağırladı. Ulaştığı öğrencileri ve sayıları her geçen gün daha fazla artırmayı ve gençlerle bilim arasında köprü kurmayı hedefleyen proje, ekim etkinlikleriyle de devam ediyor. Tamamen ücretsiz olan bilim etkinliklerinin sonunda tüm katılımcı gençlere dijital sertifika veriliyor.


19 Ekim Çarşamba saat 18.00
Bingöl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ramazan Solmaz ile "Bilim İnsanı Olmak" Etkinliği
21 Ekim Cuma saat 18.00
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nden Doç. Dr. Arif Engin Çetin ile "Işığı Kullanarak Bir Tartı Gibi Hücrelerin Ağırlığını Ölçebilir miyiz?" Etkinliği
24 Ekim Pazartesi saat 18.00
Hacettepe Üniversitesi Doç. Dr. Sevginar Vatan ile "Psikoloji Bilimi Dünyasına Yolculuk" Etkinliği
Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi Online Bilim Etkinlikleri Kayıt Formu:
https://forms.gle/F3tCQRwTPQ7THbjEA
Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: atolye@bilimkahramanlari.org
Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi
Bilim Kahramanları Derneği’nin Pfizer Türkiye desteğiyle Aralık 2021 tarihinde başlattığı Bilim Gençlerle Kazanacak projesi, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerini bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında düzenlenen bilim etkinlikleri liseli gençlerin çevrimiçi ortamda ve yüz yüze bilim insanları ile bir araya gelerek uygulamalı etkinlikler gerçekleştirmesine imkân tanımaktadır. Proje kapsamında farklı bilim insanlarının geliştirdiği birbirinden yenilikçi ve ilham verici içerikler, liseli öğrencilere buluşmaktadır. Etkinlik takvimi derneğin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Tarih: 17-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum