içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Küçükkuru'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Küçükkuru'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Küçükkuru “Türk basınında önemli bir dönüm noktası olan 24 Temmuz 1908 tarihi, sansürün kaldırılması nedeniyle Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Basın mensuplarımızın meslek grupları arasındaki yeri son derece kıymetlidir.  Ülkemizde ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşılmasını temin etmek demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığı demokratik kültürün ayrılmaz parçasıdır.   Basın mensuplarımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde halkımızın haberdar edilmesi, gerçek ve tarafsız bilgiler ile kamuoyunun aydınlatılması gibi değerli vazifeleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda görevlerini yerine getirirken göstermiş oldukları hassasiyetler, gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından da büyük önem taşımaktadır.
Zor ve sorumluluk gerektiren görevi yapan basın mensuplarının daha özgür ve daha güvenli çalışma imkânının sağlanması, emeklerinin karşılığını alabilmeleri, her türlü sıkıntılarının çözüme kavuşması ve özellikle yerel basında çalışanların da ulusal basında çalışanlar ile aynı şartlara sahip olması en büyük temennimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 114. yıldönümünde bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde kolaylık ve başarılar diliyorum” dedi.

Tarih: 23-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum