içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Genç: Gelirlerimize el koymayın

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalyalı gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kuzeyin Yıldızı Döşemealtı’nın cazibe merkezi olduğunu belirten Başkan Genç, yasal olan kaynaklarını sıfıra indirildiğinden dert yandı.

Başkan Genç: Gelirlerimize el koymayın

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalyalı gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kuzeyin Yıldızı Döşemealtı’nın cazibe merkezi olduğunu belirten Başkan Genç, yasal olan kaynaklarını sıfıra indirildiğinden dert yandı.

 

“BELEDİYELERE PAY GİTMİYOR”
Belediye gelirlerinde en önemli olan şeylerden birinin hazine satışları olduğunu aktaran Turgay Genç, “Hazine satışlarından elde edilen kaynağın yüzde 40'ı belediyelere, yüzde 10'u büyükşehirlere aktarılıyordu. Fakat son zamanlarda bunu çok net yaşıyoruz. Döşemealtı'nda sadece 2 ay içerisinde hazine, özelleştirme üzerinden satış yaptı. Biri 150 milyon liralık, diğeri 142 milyon civarında. Yani iki ayda 300 milyon lira civarında satış yapıldı.Satış var ama belediye payı yok” dedi.


“YASAL KAYNAKLAR SIFIRA İNDİRİLİYOR”
Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Normalde mülkiyet hazinenindir. Ama 2019- 2020 yılında bunlar özelleştirmeye, Varlık Fonu'na veya Toplu Konut İdaresi'ne aktarılarak bunun üzerinden satış yapılmaya başlandı. Bu CHP'li belediyelerin aslında yasal olan kaynaklarını maalesef sıfıra indiriyor. Çünkü iki ayda yapılan 300 milyon liralık satışın 100 milyonu Döşemealtı Belediyesi'ne besin kaynağı olarak girecekti" diye konuştu.


RANT DEĞERİ KATLANARAK BÜYÜDÜ
Bölgede artık sadece Antalya'da değil, Türkiye'nin birçok yerinde Döşemealtı'nın yatırım ve yeni yaşam alanı olduğunu tescillemiş olduklarını belirten Genç, bölgenin rant değerinin katlanarak büyüdüğünü ve hızla geliştiğini anlattı. Göreve geldiği 2014 yılından bu yana belediyenin yaptığı ve yapacağı proje ile hizmetlerden bahseden Başkan Genç, “Bir kentin temel ihtiyacı olan atölye, fabrika, cadde, kent meydanı, hastane, Pazar yeri, kreş ve gençlik merkeziyle, farklı spor alanlarıyla ilçemizin hemen hemen üst yapısal anlamda bütün temel projelerini hayata geçirdik” diye konuştu.


“İLÇEMİZE YOĞUN İLGİ VAR”
Türkiye’de en çok ruhsat veren, en fazla inşaat ve yapılaşmayla birlikte göç alan üçüncü bir ilçe olduklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçedeki çalışmalar ve yatırımlar hakkında değerlendirmede bulundu. Başkan Genç, Genç, altyapı eksikliği olan en büyük merkez ilçelerin başında geldiklerini anlattı. Son 1 yılda sıcak asfalt, satiye asfalt ve parke çalışmalarıyla 150 milyonun üzerinde yatırım yaptıklarını aktaran Turgay Genç, Döşemealtı'nın doğası, yatay planlaması, geniş donatı alanları ve gelişimiyle birlikte insanların yaşamak için yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.


“YEREL YÖNETİM YASASI DÜZELTİLMELİ”   
Belediye giderlerinin yüzde 100 arttığını aktaran Turgay Genç, gelir- gider arasındaki cari açığın her gün katlanarak büyüdüğünü söyledi. Genç, bu konuda şunları söyledi: “Yerel Yönetim Yasası ve İller Bankası dağılımı çok adaletsiz. Çünkü tek barometresi var, o da nüfus. Aslında bunun içerisinde yüzölçümü genişliği, gelişmişlik endeksi, planlı altyapı parametreleri de pay dağılım noktasına girmeli. Metropol nüfusu 200 bin ve üzeri olan belediyeler İller Bankası payı sadece nüfus endeksli olduğu için personel ve yatırım gibi giderleri İller Bankası payıyla karşılayabiliyor. Fakat bizim gibi 200 bin ve daha aşağısı olan belediyelerde ise personel maaşlarının 3'te 1'i kadar pay geliyor. Çok ciddi bir adaletsizlik var. Bunun düzeltilmesi gerekiyor."

Tarih: 27-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum