içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Esen: Çalışan insan geçim sıkıntısı çekmemeli

Konyaaltı Belediyesi ile Tüm-Yerel Sen yeni sözleşme protokolü imzalarken, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Sabah işe gidip akşama kadar çalışan bir insanın artık geçim sıkıntısı yaşamaması lazım” dedi.

Başkan Esen: Çalışan insan geçim sıkıntısı çekmemeli

Konyaaltı Belediyesi ile Tüm-Yerel Sen yeni sözleşme protokolü imzalarken, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Sabah işe gidip akşama kadar çalışan bir insanın artık geçim sıkıntısı yaşamaması lazım” dedi.
Konyaaltı Belediyesi, Tüm-Yerel Sen ile belediyede çalışan memur ve sözleşmeliler için masaya oturdu. Belediyede çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi’ne (SDS) yüzde yüz zam yapılırken anaokulu, ilköğretim, lise ve üniversitede çocuğu olan çalışanlara da 5 bin TL maddi destek sağlanacağı bildirildi. Antalya’daki yerel yönetimler arasında çalışanlara en yüksek zammı Konyaaltı Belediyesi’nin yaptığının altını çizen Tüm-Yerel Sen Antalya Şube Başkanı Demet Karapınar, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e teşekkür etti. Belediye ve sendika arasında imzalanan protokole göre zam oranı tavan net olarak en üst düzeyde tutuldu ve aylık SDS yardımı 5 bin TL olarak belirlendi. Ramazan Bayramı’nda 2 bin 500, Kurban Bayramı’nda ise en üst düzeyden pirim verileceği sözleşme maddeleri arasında yer aldı. İmzalanan protokolün ek protokol olmadığı, süresi dolan SDS’nin yenilendiği bildirildi. Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Esen, memur personelin özlük haklarında iyileştirmeler yaptıklarını kaydetti. Esen, yapılan düzenlemenin hem kendilerini hem de sendikayı mutlu ettiğini ifade etti.


AFET DURUMUNDA BEŞ KAT ZAM
Memur ve sözleşmeli personelin sosyal haklarında iyileştirmeyi içeren protokolde afetlerle ilgili yer alan maddeyi de değerlendiren Başkan Esen, “Afet konusunda talep edilenin çok çok üzerine çıktık. Bir afet durumunda SDS’nin beş katı tutarında yardım yapılabilir diye bir şey yaptık. Allah göstermesin inşallah böyle bir şey yaşayamayız ama böyle bir afet durumunda şunu bilmenizi isterim, sizlerin ekonomik sıkıntı çekmemeniz adına o anda bile ek sözleşme yaparak buradan düzeltebiliriz. Orada bu kadar ön görülü bu kadar kalacak anlamına gelmez. Dediğim gibi olanak el verdiği sürece sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmama niyetindeyiz. En azından bu niyetin göstergesi anlamında sizleri de mutlu eden bizimde imkanlarımızı aşmayan bir sözleşme imzaladık. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık sabah kalkıp akşama kadar çalışan bir insanın geçinmekte sıkıntı çektiği bir ülke olmaktan çıkarız inşallah. Sabah kalkıp işine gitmek akşamda işinden dönmek buna rağmen temel ihtiyaçlarını görmekte sıkıntı çekiyorsa bu sizin kabahatiniz değildir. ” şeklinde konuştu.


 SORUNLARIMIZI HER AN İLETEBİLİYORUZ
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e her an ulaşabildiklerini kaydeden Tüm-Yerel Sen Antalya Şube Başkanı Demet Karapınar, sorunlarını ilk elden iletebildiklerini söyledi. Yapılan sözleşme ile ilgili de konuşan Karapınar, “Şu an Antalya’da yapılan en güzel sözleşmeyi imzalıyoruz. Bunu da buradan belirtmek isterim. Şu ana kadar böyle bir sözleşme Antalya il sınırları içerisinde yapılmadı. Zaten Semih Başkanımız bu konuda her zaman riski alarak sizler için ne gerekiyorsa hiçbir zaman hayır demedi. Sözleşmemiz özellikle bayram döneminde sizlere çok daha büyük katkı sağlayacak. Sizler adına kendisine tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Tarih: 06-04-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum