içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Böcek Finike’de: “El birliğiyle yaraları saracağız”

Sel afetinden etkilenen Finike’de incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bütün ekibimiz canla başla çalışıyor. Ben başta olmak ilçe belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız” dedi.

Başkan Böcek Finike’de: “El birliğiyle yaraları saracağız”

Sel afetinden etkilenen Finike’de incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bütün ekibimiz canla başla çalışıyor. Ben başta olmak ilçe belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca’nın ardından sel felaketinin etkilediği diğer bir ilçe olan Finike’de incelemelerde bulundu. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin Finike Hizmet Binası’nda oluşturulan kriz masasında, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıda, birlikte atılacak adımlar konuşuldu.


15 BİN DEKAR SULAR ALTINDA
Sel felaketi nedeniyle yaklaşık 15 bin dekara yakın narenciye bahçesi ve seranın su altında kaldığını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “İlçe merkezlerinde bodrumlarda araçların kaldığını, esnafın zarar gördüğünü gördük. İkisi büyük toplam 10 köprümüz gitti. İtfaiye aracımız yaşlı bir vatandaşımızı kurtarmak için çıktığı yolda suda kaldı. İkinci aracımızı hala bulamadık. Allah’tan can kaybımız yok. Finike, Kumluca, aynı zamanda destek için gelen Elmalı Belediye Başkanım ve belediyemizin birim amirleri ile değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bütün ekibimiz canla başla çalışıyor. 501 personelimiz, 144 aracımızla bu afetle ilgili vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyor” diye konuştu.


ALT YAPI ZARAR GÖRDÜ
İki ilçede belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını aktaran Başkan Muhittin Böcek, “Bir taraftan çiftçilerimize, bir taraftan da eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza el birliğiyle destek olmaya devam edeceğiz. Finike’de 5 mahallemizde aynı zamanda alt yapıyla ilgili sıkıntılarımız oldu. 2200 metre uzunluğunda kanalizasyonumuz hasar gördü. Ben başta olmak üzere bütün belediye başkanı arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarım vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın da yaralarını saracağız” dedi.


VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikci de büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, Boldağ’dan gelen şiddetli yağışın alt yapı çalışmalarının devam ettiği 5 mahallede etkisini gösterdiğini söyledi. Yağışın altyapıyı bozduğunu, çukur açtığını ve araçların içine düştüğünü söyleyen Başkan Geyikçi, şu bilgileri verdi: “Toplamda 8 mahallemiz zarar gördü. Çok sayıda evimiz sular altında kaldı. İtfaiye ekiplerimiz su tahliye işlemine devam ediyor. Biz de elimizdeki imkânlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız 12 itfaiye ekibi, iş makinesi, vidanjör, kepçe, kamyonet ve personelle destek veriyor. Yollarımızın açılmasını sağladı. İnşallah böyle afetler bir daha yaşanmaz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Finike’mizi eski haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.


KUMLUCA BELEDİYESİ İŞLEYEMEZ HALDE
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sarı kodla birlikte yağışla ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, şunları anlattı: “Ancak yağışın aşırı artmasıyla, köprülerin de yıkılmasıyla kanallar sel suyunu kaldırmadı. Özellikle dağlardan gelen büyük ağaçların köprünün altında sıkışmasıyla beraber taşkına neden oldu. Taşan su yaklaşık 2 -3 dakikada ilçe merkezini bastı. Su çok hızlı yükseldi. İş makinelerimizle öncelikli olarak mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasını sağladık. Birçoğunu otelde misafir ettik. Gün ağarmaya başlayınca acı tablo ortaya çıktı. Kumluca Belediyesi’nin içindeki otoparkta bulunan tüm araçlar su altında kaldı. Devamında trafolar patladı ve dijital sistemler zarar gördü. Kumluca Belediyemiz şuanda işleyemez hale geldi. Muhittin Böcek Başkanımız sağ olsun bizi hiç yalnız bırakmadı. Kumluca halkı adına şükranlarımı iletiyorum.”   


MOBİL AŞEVİ KUMLUCA’DA
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ait Mobil Aşevi, sel felaketinin ardından Kumluca’ya ulaştı. Mobil Aşevi, selin en çok etkilediği bölgelerden Göksu Mahallesi’nde vatandaşlara sıcak yemek ikramına başladı. Büyükşehir Belediye Mobil Aşevi, ilk etapta vatandaşlara 3 bin kişilik sıcak çorba dağıtımı gerçekleştiriyor.

 

Tarih: 13-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum