içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başkan Böcek: “En ucuz su, en ucuz halk ekmek Antalya’da”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya’da halkla buluştu.

Başkan Böcek: “En ucuz su, en ucuz halk ekmek Antalya’da”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Alanya mitinginde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, “Karşımıza şimdi geçip gerçek belediyecilik diyenlere hep birlikte gerçekler ortada demek için Alanya’da bir aradayız. Alanya gerçeğin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kent yoksulluğu, emeklilerimizin çaresizliği, gençlerin umutsuzluğu, kadınların mağduriyeti ve tüm ekonomik krizler.. İşte acı gerçekler bunlar” dedi. Antalya’nın Türkiye’nin en ucuz ve sağlıklı suyunu kullandığını, Türkiye’nin en ucuz halk ekmeğini vatandaşın sofrasına ulaştırdıklarını belirten Başkan Böcek, Antalya’nın şimdiye kadarki en büyük altyapı yatırımlarını reklam yapmadan, bir şova çevirmeden gerçekleştirdiklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya’da halkla buluştu. CHP Lideri Özgür Özel’in Alanya mitingine genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, CHP Alanya Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik, milletvekilleri, belediye başkanları, başkan adayları ve binlerce vatandaş katıldı. Büyük coşkunun yaşandığı mitingde halka seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, 5 yıl boyunca kimseyi ötekileştirmeden ve parti gözetmeden tüm belediyelere eşit hizmet ettiğinin altını çizdi. İlk ilçe ziyaretine Alanya’dan başladığını, göreve gelir gelmez önceki dönemde alınan caddeleri Alanya’ya geri verdiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Alanya’da, 354 kilometre içme suyu hattı, 124 içme suyu depo yapım ve yenilemesini yaptık. Başta Demirtaş Mahallesi olmak üzere yaklaşık 80 kilometre kanalizasyon yatırımı yaptık. Konaklı da %100, okurcularda ise %40 kapasite artırımı yaptık. 262 kilometre yol yatırımı yaptık. 13 kilometrelik Alanya-Gazipaşa bisiklet yolunu hizmete açtık. Sosyal yardımlarımız, yerelden kalkınma projelerimiz ve birçok yatırımımızla Alanyalı hemşehrilerimizin yanında olduk” diye konuştu.
ANTALYA’NIN EN BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMLARINI YAPTIK
5 yıl boyunca Antalya’nın dört bir yanında hayata geçirdikleri projelerle, Antalyalıların yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Başkan Böcek, “Antalya’nın tüm ilçeleriyle dirençli, güvenli ve güçlü bir şehir olması için altyapı projelerine ağırlık verdik. Antalya’dan Berlin’e kadar mesafede 3311 km içme suyu hattı, Ankara’ya kadar da 514 km kanalizasyon hattı yaptık. Dağlara taşlara 2656 km asfalt yaptık. Kısacası Antalya’nın şimdiye kadarki en büyük altyapı yatırımlarını reklam yapmadan bunu bir şova çevirmeden gerçekleştirdik” dedi.
Bu sayede Antalya’nın Türkiye’nin en ucuz ve sağlıklı suyunu kullanıyor ve içebiliyor hale geldiğini vurgulayan Başkan Böcek, Antalya’da bir ton suyun bir ekmek parasından daha ucuz hale geldiğini söyledi. Böcek, ayrıca yerelden kalkınma projeleriyle beli bükülen, üretemez hale getirilen çiftçinin her daim yanında olduklarını kaydetti.
182 PROJE TAMAMLADIK
Beş yıllık süreçte 77 projeyle yola çıktıklarını ancak 182 proje tamamladıklarına dikkati çekerek şunları aktardı: “Vaat ettiğim projeler arasında herkese dokunan halk süt, halk ekmek, halk mama, halk et, halk su, süt yemi, eğitim desteği gibi hizmetleri vermiş olmaktan gurur duyuyorum. 657’si Alanya’dan olmak üzere 4014 öğrencimize 8.000 TL burs veriyoruz. Örneğin daha önce özelleştirilmiş olan halk ekmek yerine yeni bir halk ekmek fabrikası açtık. 4.5 TL olan Türkiye’nin en ucuz halk ekmeğini vatandaşımızın sofrasına ulaştırıyoruz. Bu dönemde, en kısa sürede Alanya’mıza da halk ekmek gelecek” diye konuştu.
ACI GERÇEKLER
“Karşımıza şimdi geçip gerçek belediyecilik diyenlere hep birlikte gerçekler ortada demek için Alanya’da bir aradayız” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Biz gerçeğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Alanya gerçeğin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kent yoksulluğu, emeklilerimizin çaresizliği, gençlerin umutsuzluğu, kadınların mağduriyeti ve tüm ekonomik krizler. İşte acı gerçekler bunlar. Ama biz bugüne kadar ne yaptıysak daha fazlasını yapmak üzere çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ALANYALILAR NEYİN NE OLDUĞU BİLİYOR
Alanyalıların neyin ne olduğunu çok iyi bildiğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Alanyalı hemşehrilerim satmasını bilen ile yapmasını bileni ayırt edecek kadar zekidir.  Şimdi sandıkta hep birlikte bir kez daha rantın çağı sevdalılarına neyin ne olduğunu gösterme zamanı. Biliyorum ki Cumhuriyet’ in altını dururken Alanya sahte altına geçit vermez, vermeyecektir. 22 yıldır her seçimde Antalya Alanya otobanını yapacağız diye kandıranlara, sizi yoksulluğa itenlere, tarımı bitirenlere, emeklilerimizi ağlatanlara, yiğidi kuru soğana muhtaç edenlere, özgürlüklerimizi kısıtlayanlara, milli bayramları kutlamayıp, Cumhuriyeti yok sayanlara, Atatürk’ün adını bile anamayanlara, neyin ne olduğunu göstermeye hazır mısın Alanya? Bu yasakçı zihniyete izin veremeyiz, vermeyeceğiz. 1 Nisan sabahında yepyeni bir güneş doğacak. Azimle gururla 5 yıl daha olacak. Yine söz Muhittin Böcek sözü. Ant olsun ki herkesin başkanı olmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğim.”
ANTALYA’YI KAZANACAĞIZ
CHP Lideri Özgür Özel, yaptığı konuşmada Başkan Muhittin Böcek ile Antalya’yı iki kez üst üste kazanacaklarını ve bir daha vermeyeceklerini söyledi. Alanya’nın bir süredir sosyal demokrat belediyecilikten mahrum olduğunu ifade eden Özgür Özel, “Adayımız Osman Tarık Özçelik, Alanya’yı özlediği günlere getirecek. Muhittin Böcek ve Osman Tarık Özçelik’i seçtiğinizde başta Antalya Büyükşehir olmak üzere Osman başkanın omzunda olacağız. Sağ omzunda Muhittin Böcek sol omzunda Özgür Özel’in eli olacak. Arkasında değiliz, yanındayız. Alanya ile beraberiz. Onlara güveniyorum ikisinde size emanet ediyorum” dedi.
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANINA TEPKİ
Muhittin Böcek’in derdinin Antalya olduğunu, Antalya’yı çok sevdiğini ve Antalya’ya çok hizmet ettiğini ifade eden CHP Lideri Özgür Özel, Serik ve Kemer Çamyuva arıtma tesisleriyle ilgili tutumu nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı’na tepki göstererek, “Turizm Bakanı var. Olacak şey değil. Böylesi ne görülmüş ne duyulmuş. Serik ve Kemer arıtmaları için Muhittin Başkan, Bakana gidip diyor ki devlet bana kredimi versin onayı mı versin, arıtma tesisimi yapayım diyor. Devlet kış nüfusuna göre belediyemize para gönderiyor, yazın nüfus on kat artıyor. Devletin bana destek olması lazım diyor. Kaç para lazım? 4- 5 yıllık atıksu parasını verdin mi tesis tamamlanıyor. Ya sen Devlet babasın ver parayı, al 5 yıllık atık suyu. Yok karşıdaki bildiğiniz tefeci. Bak 5 yıllık atıksu parası yerine 10 yıl istese insaf dersin. Serik için 20 yıl, Çamyuva için 27 yıllık atıksu parası karşılığında sözleşmeyi getiriyor, atın imzayı diyor Bakanlık. Arıtmayı yapacak ama 27 yıl atıksu parasına el koyuyor. Lanet olsun yapacak bir şey yok, arıtma yapılıyor. Bakan, daha bitmemiş arıtma tesisinin geçenlerde açılışını yapıyor. Adam mafya gibi gelmiş çökmüş. 27 yıllık atık su parasını almış. Bizim tesisi bize açıyor. Adamı düğüne çağırdık, orkestra çağırmışız, damada takılan parayı da istiyor. Utanmak sıkılmak olur. Tesis parası bizim. Muhittin Böcek’i davet etmeden tesisin açılışını yapıyor. Muhittin Böcek’in tesisini Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tesisini, Kemer Belediye Başkanı olmadan açan Bakana diyorum ki Allah sana akıl fikir versin. Bunun adı ne siyaset ne uyanıklık. Siyasi yankesicisin düpedüz” ifadelerini kullandı.

Tarih: 19-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum