içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bakan Yanık, Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet Yetenek Gösterisi Etkinliğine Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.” dedi.

Bakan Yanık, Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet Yetenek Gösterisi Etkinliğine Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.” dedi.
 
Bakan Derya Yanık,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet Yetenek Gösterisi Etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Bakan Yanık,  Türkiye Engelliler Haftası çerçevesinde Bakanlık olarak pek çok etkinliği peş peşe yaptıklarını belirterek, “Bu etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. MÜSİAD’ın her zaman kurulduğundan bu yana pek çok faaliyete pek çok sosyal sorumluluk projesinde öncü rolünün burada da engelli kardeşlerimizle alakalı çalışmalarda da öne çıkıyor olmasından ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bu çalışmaları yürüten, engelli bakım merkezlerini açarak, engelli vatandaşlarımıza hizmet sunan MÜSİAD üyesi kurum ve kuruluş sahiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
“Sosyal yardım kalemlerimizi çeşitlendiriyoruz”
Birbirine bağlı bir toplum olmanın, güçlü bir millet haline gelmenin bazı olmazsa olmazlarının olduğuna dikkati çeken Bakan Yanık, şöyle konuştu:
“Sosyal sorumluluk da bizim için bu olmazsa olmazlardan biridir. Bir bayrak altında herkesin insan onuruna yaraşır biçimde huzur içinde yaşamasını sağlamak, sosyal ahlakı ve dayanışma kültürünü olabildiğince geliştirmekten geçiyor.
Biz kültürümüzden ve inancımızdan aldığımız ilhamla engelli, engelsiz, yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın ihtiyaçlarımızı birbirimize omuz vererek gideriyor, bunu da “biz büyük bir aileyiz” cümlesiyle simgeleştiriyoruz. Ailemizin her bir ferdinin hayata tam, eşit, doğal ve aktif katılımını sağlamak için çalışıyor, bu doğrultuda hem engelli vatandaşlarımızın deneyimlerine kulak kabartıyor, hem de akademik faaliyetleri destekliyoruz.
Amacımız tüm vatandaşlarımızın daha mutlu, huzurlu ve güven içinde bir hayat sürmesi. Toplumun ürettiği sosyal refahın tüm kesimlere eşit ve adil biçimde dağılmasını sağlamaktır. Bu yüzden sosyal yardım kalemlerimizi çeşitlendiriyoruz. Bu sebeple engelli vatandaşlarımız için farklı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, programları geliştiriyoruz.”
 
“Geldiğimiz noktada, engelli bireyler artık her alanda var”
“Eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat faaliyetleri, istihdam, erişilebilirlik alanlarında var olan engelleri tespit ederek, bu engelleri aşmak üzere toplumsal bilinci ve duyarlılığı geliştirmeye çalışıyoruz” diyen Bakan Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. Ak Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.  Buna engelliye yaklaşımda önyargılarla mücadeleyi de ekleyebiliriz. Belki de en zoru bu ön yargıları kırmaktı. Kalıp yargıların önüne geçmek, engelliyse ne işi var dışarıda, sokakta, sporda, okulda, sanatta, alışverişte ya da sinemada sorusunu soran zihniyetlerin dönüşümünü sağlamak kolay değildi.   Engelli vatandaşlarımızın hak temelli bir yaklaşımla, onurlu ve bağımsız hareket kabiliyetlerinin arttığı bir hayat sürebilmeleri için her türlü desteği vermeye gayret ettik. Geldiğimiz noktada, engelli bireyler artık her alanda var, görünüyorlar, kapalı kapılar ardında değiller. Yetenekleri, bilgi ve enerjileriyle hayata katılıyor, engellere hapsolmadıklarını rahatlıkla gösterebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.
 
“Çalışmalarımıza engelli vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak için devam edeceğiz”
Bakan Yanık, bugün gelinen noktada alınan tedbirler, yapılan hizmetler çerçevesinde engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını, günlük hayatlarında kendi ihtiyaçlarını olabildiği kadar kendilerinin karşılayabilmesi için yapılması gereken her türlü adımı AK Parti hükümetleri olarak 20 yıldır aralıksız attıklarını ifade etti.
Bakan Yanık, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yapmamız gereken her türlü harcamayı hiç sakınmadan yapıyoruz ve çalışmalarımızı engelli vatandaşlarımızın hak temelli, herhangi bir başkası kadar sosyal hayatın içeresinde yer almalarını, onların en doğal hakkı olduğunu, onlara yapılanların bir lütuf olmadığını bilerek yerini getiriyoruz. Bugün geldiğimiz noktayı bir engelli arkadaşımız, konfederasyon başkanımız şöyle anlatıyordu: 20- 25 sene önce uluslararası kuruluşlar Türkiye’ye geldikleri zaman, “Ne güzel Türkiye’de engelli yok, ne kadar sağlıklı bir toplum’ diyorlardı. Hâlbuki engelliler evden çıkamadıkları için sokakta görünmüyorlardı. Dolayısıyla bugün artık engellilerimizin kafelerde, bir takım çalışma merkezlerinde, bizim yaptığımız projeler çerçevesinde farklı yerlerde çalıştıklarını, sosyal hayata katıldıklarını, eğitim gördüklerini görüyoruz.
Bundan sonra çalışmalarımıza engelli vatandaşlarımızın hak temelli bütün sosyal, ekonomik ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için aralıksız devam edeceğiz. İnşallah insanın eşref-i mahlûkat olduğu şuurunu hiç unutmadan engelli-engelsiz, yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk her birimizin bu toplumun içerisinde ne kadar güzide bir yerinin olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu güzel mirası geleceğe, çocuklarımıza da bırakarak yolumuza devam edeceğiz.”
Program, Bakan Derya Yanık'a hediye takdim edilmesinin ardından aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Tarih: 15-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum