içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bahar yorgunluğuna dikkat!

Bahar mevsiminde ruhsal ve bedensel etkilerle hayatı zorlaştıran “Bahar Yorgunluğu” nu hafifletmek için neler yapmak gerekiyor. LifeClub Sağlık Hizmetleri Aile Hekimi Uzm. Dr. Aslı Azakoğlu Karaca anlattı.

Bahar yorgunluğuna dikkat!

Bahar mevsiminde ruhsal ve bedensel etkilerle hayatı zorlaştıran “Bahar Yorgunluğu” nu hafifletmek için neler yapmak gerekiyor. LifeClub Sağlık Hizmetleri Aile Hekimi Uzm. Dr. Aslı Azakoğlu Karaca anlattı.
Bahar, doğanın yeniden canlandığı ve uzun süre güneşli günlerin yaşandığı bir mevsimdir. Ancak, bu dönemde bazı insanlar, enerji seviyelerinde düşme, konsantrasyon eksikliği ve genel bir halsizlik hissi gibi belirtilerle karşılaşabiliyor. Pek çok insanı etkileyen bu duruma "Bahar Yorgunluğu" adı veriliyor ve iş yaşamından aile yaşamına kadar insan hayatını her yönüyle etkileyebiliyor.
Bahar Yorgunluğu, vücuttaki hormonal değişiklikler, mevsimsel alerjiler, uyku düzenindeki değişiklikler ve güneş ışığına maruziyet artışı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabiliyor. Bununla birlikte, bahar yorgunluğunu hafifletmek veya önlemek için bazı adımlar atmak mümkün.
Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Benimsenmeli
Bahar Yorgunluğu belirtilerinin bahar dönemlerinde görülmeye başladığını ve bu belirtileri hafifletmek için birçok yöntem olduğunu belirten LifeClub Sağlık Hizmetleri Aile Hekimi Uzm. Dr. Aslı Azakoğlu Karaca, “Bahar yorgunluğu genellikle vücudunuzun mevsim değişikliğine uyum sağlamasıyla ilgilidir. Halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı ve hatta alerjik semptomlar gibi belirtilerle kendini gösterebilir.
Bahar yorgunluğu belirtilerini hafifletmek için yapabileceğiniz şeyler arasında, sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, düzenli egzersiz, yeterli uyku ve stresten kaçınma gibi temel sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeniz yer alabilir. Bu alışkanlıklar, vücudunuzun doğal detoksifikasyon sürecini destekleyerek bahar yorgunluğu belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir” dedi
Sağlıklı Beslenme Planı Uygulanmalı
Dr. Karaca, sağlıklı beslenme planının da bu dönemde oldukça önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıklı bir beslenme planı, taze meyve ve sebzeler, tam tahıllı ürünler, proteinler ve sağlıklı yağlar gibi besinlerin yer aldığı bir diyeti ifade eder. Ayrıca, bahar yorgunluğu semptomlarını hafifletmek için bazı baharatlar ve bitki çayları gibi doğal takviyeler de kullanılabilir.
Özetle, bahar yorgunluğu için uygulanacak özel bir detoks programı yerine sağlıklı yaşam alışkanlıklarına odaklanmak daha etkili olabilir. Ancak, eğer detoks yapmak isterseniz, bir sağlık uzmanıyla görüşmeniz ve güvenilir bir kaynaktan bilgi almanız önerilir.”

Tarih: 27-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum