içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu: Korkuteli mantarı Türkiye markasıdır

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Korkuteli ilçesinde Mantar üreticileri ile bir araya geldi.

Atay Uslu: Korkuteli mantarı Türkiye markasıdır

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Korkuteli ilçesinde Mantar  üreticileri ile bir araya geldi.

 Atay Uslu’ya programlarında AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

 

KORKUTELİ MANTARIN BAŞKENTİDİR

Mantar  üreticileri ile bir araya gelen Antalya Milletvekili Atay Uslu, sektörün durumu ve talepleri hakkında istişarede bulundu.

Ak Parti Milletvekili Atay Uslu üreticilerin katıldığı toplantıda  “Antalyamızın her ilçesi kendine özgü ürünleri ile Türkiye üretimine öncülük ediyor. Korkuteli İlçemizde Mantarı ile Türkiye’de adını duyurmakta. Korkuteli Mantar üretiminde hem miktar hem de kalite açısından bir markadır. Korkuteli mantarı bir markadır. Korkuteli Mantarı, Türkiye Markasıdır. Korkuteli’miz mantar üretiminin adeta Başkentidir.” dedi.

 

MANTAR  ÜRETİMİ İÇİN  DESTEK VERMEYE DEVAM

Milletvekili Atay Uslu, mantar ve üreticileri ile her daim istişare ettiklerini, mantarın üretimde farklı tarifelerle enerji kullanımı, Korkuteli Mantarının  markalaşması ve üretiminin desteklenmesi için çalıştıklarını ifade etti. Toplantının ardından mantar üretim tesislerini gezen Atay Uslu mantar topladı.

 

GÜZEL VE ÖZEL YAYLAMIZ KORKUTELİ

Atay Uslu, Korkuteli’ye hizmetler konusunda da bilgi verdi:  "Korkuteli İlçemiz çok özel ve çok güzel bir yaylamızdır.  Meyveleri, mantarı, armudu ile tarım ilçemizdir. Hayvancılık açısından  gelişmiştir. Bir yandan tüm bu sektörlerin gelişmesi için çalışmalar yaparken diğer yandan Korkuteli'ye hizmetlerimiz devam ediyor. Doğalgaz ve yollar konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Korkuteli'yi Elmalı'ya bağlayan güzergahta da çalışmalar sürüyor. Bucak güzergahında da Korkuteli-Kızılkaya bölünmüş yol çalışmaları var. Hükümet Konağı Projesi tamamlandı, yer tespiti çalışmalarının tamamlanmasıyla inşaatına başlayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Bakanlarımıza, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, teşkilatlarımıza şükranlarımızı sunarız."

Tarih: 20-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum