içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu, Çamkuyusu Sedir bölgesi etkinliğine katıldı

Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün Elmalı Çamkuyuları’nda gerçekleşen Sedir (Katran) Gölgesi Buluşmaları etkinliğine katıldı.

Atay Uslu, Çamkuyusu Sedir bölgesi etkinliğine katıldı

Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün Elmalı Çamkuyuları’nda gerçekleşen Sedir (Katran) Gölgesi Buluşmaları etkinliğine  katıldı.

TBMM Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Antalya Orman Bölge Müdürlüğünce Elmalı İlçesi Çamkuyular’ı yaylasında düzenlenen Sedir (Katran) Gölgesi Buluşmaları etkinliğine kamp kuran doğaseverlerin misafiri oldu.

MÜKEMMEL DOĞA RESİTALİ

Çadırını alıp gelerek Çamkuyuları yaylasında kamp kuran misafir olan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, böyle güzel bir etkinliğini düzenleyen Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve ekibine teşekkür ederek, doğaseverler ile çay içti, sedir gölgesi altında sohbet etti, çadırları gezdi.

Antalya Milletvekili Atay Uslu etkinlikle ilgili şunları ifade etti: “Bir tarafta Avlan Gölü diğer tarafta asırlık sedir ağaçları diğer tarafta Batı Toroslar’ın ve Batı Anadolu'nun en yüksek noktası Kızlarsivrisi (3070 m) dağı ile mükemmel bir doğa resitali içinden geçerek Çamkuyuları Yaylamıza ulaşılır.

Yamaçlarında tarihin birçok dönemine tanıklık etmiş anıt ağaçları, doğa harikası düzeni ile dikkat çeken sedir ormanları arasında bir gece kamp yapan ve geceyi üşüyerek geçiren doğaseverlerin daha doğrusu doğakolik Arkadaşlarımızın çaylarını içtik.

Doğakolik  arkadaşlarımız çadırlarını alıp bebekleriyle, çocuklarıyla ailecek bu etkinliğe katılıp ve doğayı korumanın, doğal yaşamın önemine dikkat çekiyorlar.  Güzel bir etkinlik. Doğakoliğim ve Doğakolikleri seviyorum. “

BİNLERCE YILLIK ANIT AĞAÇLAR..

Milletvekili Atay Uslu bölgenin en yüksek noktası Kızlarsivrisi'ne ve Avlan Gölüne yakın olan bu yaylanın sedir ağaçlarının koruma altında olduğunu, bölgenin korunması  için çalışmalarına destek verdiklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Elmalı ilçesi yakınındaki Çamkuyuları mevkiinde bulunan sedir ormanlarının dünyada bir eşi yok. Avlan Gölünün kurutulması ile maalesef sedirler etkilenmişti. Çok mutluyum Avlan Gölünü yeniden canlandırdığımız için  sedirler de eski güzelliğine döndü. Bölgemizde 1000 yaşını aşan anıt ağaç statüsünü kazanmış sedirler, yöresel adıyla katranlar bulunuyor.  Örneğin, Çamkuyuları’nda bulunana Koca Sedir Selçuklu’yu da görmüş, Osmanlı’yı da görmüş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna da şahit olmuş. Kış aylarında tohumlarını kar üzerine düşüren her  sedir ağacı, ilkbaharda tohumların çimlenmesiyle yüzlerce yıldır yaşayagelen anıt sedirlerin ilk adımını atıyor. Güzelliklerimizi korumak için her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceğim. “

Tarih: 28-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum