içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu, Antalya Serbest Bölge'yi ziyaret etti

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Atay Uslu Antalya Serbest Bölge Müdürlüğünü ve Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

Atay Uslu, Antalya Serbest Bölge'yi ziyaret etti

ANTALYA SERBEST BÖLGEDE ARTAN İHRACAT İVMESİ…
AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı Atay Uslu Antalya Serbest Bölge Müdürlüğünü ve Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.


İHRACAT GELİRİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR
Lüks yatların yapımı, medikal ve elektronik sektörleri ve daha birçok alanda faaliyetleri ile öne çıkan Antalya Serbest Bölgesi'nde kilogram başına İhracat geliri yüksek ürünler üretildiğini belirten Ak Parti Milletvekili Atay Uslu şu açıklamalarda bulundu:
“Antalya Serbest Bölge Müdürlüğü’nü ve serbest bölgede faaliyet gösteren firmaları ziyaret ettik.  Serbest Bölge Müdürümüz Talat GÜÇSAV’dan genel bilgileri aldık.
Antalya Serbest Bölgesi sağladığı mali, lojistik avantajlar ile kentin doğal avantajlarını birleştirdiğinden yatırımcılar için cazibe oluşturmaktadır.
Antalya Serbest Bölgesi`ni diğer serbest bölgelerden ayıran özelliklerin başında Havalimanına ve Şehir merkezine yakın oluşu yanında denize rıhtımı olan birkaç serbest bölgelerden biri olmasıdır.


1.2 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ
Antalya serbest bölgede faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Lüks yatların yapımından medikal sektörüne, elektronik sektöründen tekstil, tarım, maden sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren firmalar mevcut. Burası Yüksek teknoloji ihracatının yüksek olduğu bir ihracat alanımız.


LÜKS YAT ÜRETİMİNDE ÖNCÜ ANTALYA
Antalya Serbest Bölgesi Türkiye`nin yat üretiminde üst sıralarda yer almasında büyük bir role sahip.  Antalya Serbest Bölge`de, bu yılın 7 aylık döneminde 21 lüks yat tamamlanarak ihraç edildi. 90 metreye kadar büyüklükte olan bu Yatların yüzde 95`i yurtdışına satılıyor. Lüks yat üretiminde dünya markası haline gelen bölgede faaliyet gösteren firmalara, İtalya`dan İngiltere`ye, ABD`den Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri`ne kadar onlarca ülkeden yat siparişi geliyor.
Serbest Bölgemiz bu yıl 1.2 milyar doları aşan ihracat rakamlarına ulaşacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un koordinasyonunda ihracatta rekorlar kıran bir Türkiye var.  Antalya firmalarına ve Antalya’ya destekleri için Sn Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza ve Hükümetimize teşekkürlerimizi sunarız.  Çalışmaya, üretmeye devam. Çalışana üretene desteğe devam.” dedi.
Heyet Farklı firmaları ziyaret ederek, üretimi, yeni adımları istişare ettiler. Serbest Bölge Firma yetkilileri Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya ve heyete ilgileri ve destekleri için teşekkür ettiler.  
Antalya Milletvekili Atay Uslu’ya Serbest bölge ziyaretinde Serbest Bölge Müdürü Talat Güçsav, Bölge Müdür Yardımcıları, Firma yetkilileri, Ak Parti Konyaaltı ilçe başkanı Tayfun Bayar, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Ferah Nur Ünal İle Yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum