içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu: Afetin izlerini siliyoruz, hayat da üretim de normale dönüyor

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenter Asamblesi Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Kumluca ve Finike, Demre ilçelerinde sel afetinden etkilenen işyerlerinde, evlerde ve seralarda incelemelerde bulundu ve hasar tespit çalışmaları ile zararların telafisi için destek ödemelerinin devam ettiğini aktardı.

Atay Uslu: Afetin izlerini siliyoruz, hayat da üretim de normale dönüyor

AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz Parlamenter Asamblesi Komisyonu Başkanı  Atay Uslu, Kumluca ve Finike, Demre  ilçelerinde sel afetinden  etkilenen  işyerlerinde, evlerde ve seralarda incelemelerde bulundu ve hasar tespit çalışmaları ile zararların telafisi için destek ödemelerinin devam ettiğini aktardı.

Afetin ilk anından  itibaren sürekli sahada olan  Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Bakanlara, kurumlara emekleri ve çalışmaları için  teşekkür ederek çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi. 

İlk günden itibaren afet bölgesinde olan Ak Parti Milletvekili Atay Uslu afet sürecinde gelinen nokta ile ilgili  şu bilgileri paylaştı:

ÇİFTÇİMİZ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR, DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR…

“Özellikle seralarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ön tespitlerde yaklaşık 3000 çiftçimize ait, 13.200 dekar sera selden zarar gördüğü anlaşıldı.  Zarar gören tarım arazilerinin yaklaşık yarısında Tarsim sigortası bulunuyor.

Tarsim sistemine dahil olmayan yada bir şekilde tarsim sisteminden faydalanamayan çiftçilerimize destek olacağız. Çiftçimizin sonuna kadar yanındayız. Antalya’da geçmiş afetlerde çiftçilerimize nasıl yardım ettiysek yine yardımı yapacağız, desteği vereceğiz. 

Öte yandan Çiftçilerimizin Ziraat Bankasına ve Tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçları faizsiz olarak ertelenecek.

Çiftçilerimiz ve ziraat odalarımızla istişare ettik, piyasada  asla ürün sıkıntısı olmayacak,  tamamen zarar gören seralar da çiftçilerimiz hemen yeniden  domatesi, biberi, salatalığı seralara dikiyorlar.  Çiftçilerimiz hızlı aksiyon alıp, üretimlerine durmaksızın devam ediyorlar. Çiftçimizin her daim yanındayız, afetin etkisini silmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz.

AFETİN İZLERİNİ HIZLA SİLİYORUZ..

Zarar gören 1200 aracın hasar tespitleri tamamlandı. Kasko güvencesi olmayanlara tamirat desteği sağlayacağız. Kumluca ve Finike ilçelerinde selden etkilenen 750 esnafımıza, her birine 10'ar bin lira olmak üzere  7.5 milyon lira can suyu yardımında bulunduk.  Toplam zarar tespiti tamamlanınca, tablo ortaya  çıkacak, hasarları imkanlarımız ölçüsünde gidereceğiz. Ticari zararlar için Ticaret Bakanlığımız ve TOBB Tarafından 80 milyon lira ödenek bölgemize gönderildi. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş süreci yakinen takip ediyor, destekleri için teşekkür ediyoruz.


SELDEN ETKİLENEN HANELERE DESTEK DEVAM EDİYOR

Tespiti tamamlanan 1050 vatandaşımıza 14.7 milyon lira ödeme yapıldı ve destek sağlandı. Bakanımız Sayın Derya Yanık süreci takip ediyor, destekleri için teşekkür ediyoruz.

OLAĞANÜSTÜ BİR KOORDİNASYON  İLE NORMALE DÖNÜŞ BAŞARISI.

Afetin ilk günü tüm caddeler selin getirdiği  ve oluşturduğu atıklarla, çamur ve  toprakla kaplıydı. Vatandaşlarımız bu atıkların bir ayda temizlenmesinin zor olduğunu söylüyordu.  Olağanüstü bir çalışma ve koordinasyon ile hayat iki günde normale döndü. 2500 personelle ve 1000’e yakın iş makinesiyle olağanüstü bir çalışma ile Kumluca caddeleri temizlendi, hayat ve ticaret de normale döndü. Vatandaşlarımız  bu çok hızlı çalışma için Devletimize  hükümetimize  teşekkür ediyor.

Kumluca Belediyesine 4 milyon, Finike Belediyesine de 2 milyon lira acil yardım desteği sağlandı.

BAKANLAR VE AK PARTİ VEKİLLERİ SÜREKLİ SAHADA

Bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.
Afetin ilk gününden itibaren gece ve gündüz İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu afet bölgesindeydi ve süreci bizatihi yerinde koordine etti.  Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu afetin ilk anından beri süreci takip ediyor,  yapılacaklar ile ilgili adımların atılmasını sağlıyor.

Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız bölgeyi ziyaret ederek, yerinde gördü, özellikle tarımsal zararların telafisi sürecini hızlandırdılar.  Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi tarımsal alanlarda incelemelerde bulundu, tarımsal destek için çalışmaları başlattılar. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bölgede  bulunan Bakanlarımız’dan günde 3-4 defa  bilgi aldılar ve her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler, Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız."

Tarih: 19-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum