içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Atay Uslu: Afet bölgesindeki çiftçilerimizin zararlarını telafi edeceğiz

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu afetzede çiftçileri yalnız bırakmayarak Kumluca, Finike ve Demre’de ziyaretlerine devam ediyor.

Atay Uslu: Afet bölgesindeki çiftçilerimizin zararlarını telafi edeceğiz

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu afetzede çiftçileri yalnız bırakmayarak Kumluca, Finike ve Demre’de ziyaretlerine devam ediyor.

TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu sel afetinin yaşandığı ilçelerde afetzede çiftçileri ziyaret ederek çiftçilerin taleplerini dinliyor ve karşılaştıkları sorunları çözülmesi konusunda gereken adımların atılmasını ve kurumların devreye girmesini sağlamaya devam ediyor.

AFETZEDE TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Batı Antalya Bölgesinde yaşanan sel afeti sonrası son durum hakkında bilgi verdi: “Çiftçimizin hasar tespit süreçlerini ve Tarsim ile ilgili şikayet ve taleplerini bire bir takip ediyoruz. Afetzede çiftçilerimizin ne sigorta mağduru olmalarına ne de kaderleri ile baş başa kalmalarına izin vermeyiz. Çiftçimizin yanındayız.

Tarsim sistemine dahil olmayan ya da bir şekilde tarsim sisteminden faydalanamayan çiftçilerimize mutlaka destek olacağız. Antalya’da geçmiş afetlerde çiftçilerimize nasıl yardım ettiysek yine yardım yapacağız, yine destek vereceğiz.

Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimiz de Yaklaşık 3250 çiftçimiz selden etkilendi.  Tarım Toplam zarar  bilançosunun hesaplanmasında sona geldik, kısa süre içinde çiftçimize ilk destek ödemelerini yapmayı planlıyoruz. 

ARAÇ VE ESNAF ZARARLARI İÇİN ÖDEMELER BU HAFTA YAPILACAK

Kumluca ve Finike İlçelerimizde esnaflarımıza 10’ar bin lira can suyu yardımında bulunmuştuk. Bu hafta araç zararları ve esnaf zararları için destek ödemeleri yapılacak.

Yaklaşık 1700 araç ve 780 esnaf zarar görmüştü.  Şimdiye kadar 10’ar bin lira can suyu verdiğimiz esnafımıza  kalan hasarlarının belli bir oranını, destek olarak  bu hafta içinde ödemeye başlıyoruz.

Selden etkilenen araçlara hasar durumuna göre, belli oranlarda,  tamirat desteği ödemeleri de hafta içinde başlıyor. Bölgenin evladı olarak, sahada hem afet koordinasyon sürecini hem de destek sürecini  yöneten İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkürlerimizi sunarız. Devletimiz büyük, Hükümetimiz güçlü…

CUMHURBAŞKANIMIZ OCAK AYINDA AFET BÖLGESİNE GELİYOR

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bakanlarımız ve Antalya milletvekillerimizle beraber görüştük.  Cumhurbaşkanımız Ocak ayı başında Batı Antalya’da afet bölgesini ziyaret edeceğini ifade ettiler. Ayrıca Cumhurbaşkanımız afet zararlarının telafisi ve destek ödemeleri için ilgili bakanlarımıza gerekli talimatları verdiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Afet bölgesini hiç yalnız bırakmayan Bakanlarımıza, Bölgemizin evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Ak Parti İl teşkilatımıza, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz. “

Tarih: 29-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum