içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ASUS mühendislerinden kuralları yıkan yeni cihaz

ASUS, katlanabilir ekranlı 17 inç dizüstü bilgisayarlar çağını başlattı!

ASUS mühendislerinden kuralları yıkan yeni cihaz

ASUS, dünyanın en 'kompakt' dizüstü bilgisayar serisi olan Zenbook ürün ailesine bir yenisini daha ekledi. Tek cihazda iki OLED ekrana izin veren Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) dünyada bir ilk. 12,5 inçlik katlanabilir monitöre sahip cihaz, 180 derece tamamen açılarak 17,3 inçlik çok yönlü kullanım sunan bir bilgisayara dönüşebiliyor.

Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği IFA’da ASUS mühendislerinin türünün tek örneği olarak geliştirdiği yeni modelini tanıttı. Oldukça ses getiren Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), dünyanın ilk 17,3 inç katlanabilir OLED dizüstü bilgisayarı. Geleneksel bilgisayarlara meydan okuyan 17 Fold, ekranı daha kolay bölmeye ve içeriği düzenlemeye yardımcı olmak için ASUS'un “ScreenXpert 2” yazılımını içeriyor. Katlanır ekranıyla tüm kuralları yıkan cihaz, eşsiz bir izleme deneyimi veya çoklu görevler için geniş bir 17,3 inç ekran sunarken, seyahat halindeyken düzgün bir şekilde katlanarak ultra kompakt 12,5 inç dizüstü bilgisayar haline geliyor. Tek cihaz, sonsuz olanak mottosuyla tasarlanan cihaz, özellikle sürekli hareket halindekilere kesintisiz üretkenlik sağlayarak ideal dengeyi yaratıyor.

 

Zenbook, tasarımda çağ atladı
Kullanıcılarına tek cihazda iki OLED ekran sunan katlanabilir dizüstü bilgisayar Intel® Evo™ sertifikalı. Dayanıklılık testinden geçen 17 Fold, 30.000'den fazla açma ve kapama döngüsüne dayanabiliyor. Hassas mühendislik ürünü, 180° menteşe ile tamamen kapalı haldeyken bir fotokopi kağıdından daha küçük, ultra kompakt ve taşınabilir bir forma dönüşebiliyor. Cihaz, dizüstü (Bluetooth® klavyeli), dizüstü (sanal klavyeli), tablet ve okuyucu gibi farklı seçeneklerde çok yönlü kullanım modları da sunuyor. ASUS ScreenXpert 3'teki akıllı pencere yönetimi özelliği ve özel Mod Değiştirici uygulamaları kullanılarak ekran ayrıca birden fazla pencereye bölünebiliyor ve içerikler düzenlenebiliyor. Çok yönlülüğüne ve geniş ekran boyutuna rağmen, klavyeyle birlikte 1,8 kg ağırlığındaki cihaz, klavyesiz haliyle ise yalnızca 1,5 kg.


Ses ve görüntüde üstün performans

Zenbook 17 Fold, 60 Hz ekran yenileme hızı ve 0,2 ms tepkime süresine sahip 17,3 inç ve 2.5K katlanabilir OLED dokunmatik ekranıyla ses ve görüntüde de iddialı. En gerçekçi HDR görseller için Dolby Vision ve PANTONE® onaylı ekranı, canlı renkler için sinema sınıfı %100 DCI-P3 renk gamına sahip. Ayrıca, TÜV Rheinland sertifikası sayesinde daha düşük mavi ışık emisyonları yayarak gözleri de yormuyor. Güçlü Harman Kardon sertifikalı dört hoparlörlü Dolby Atmos ses sisteminin etkileyici surround ses özellikleriyle filmler, videolar ve müziklerin tümü hiç olmadığı kadar gerçekçi ve heyecan verici. Cihazın hoparlörleri, sesi en üst düzeye çıkaran standart bir amplifikatörden 3,5 kata kadar daha yüksek ve kristal netliğinde ses sağlayan akıllı bir amplifikatör tarafından çalıştırılıyor.

 

Kullanıcısının güvenliği ve konforunu düşünen tasarım
Zenbook 17 Fold OLED, kullanıcısının hayatını daha kolay, daha güvenli ve daha üretken hale getirmek için en son teknoloji güvenlik özellikleriyle dolu. Cihazda yapay zeka destekli özellikleri etkinleştirmek için ASUS AdaptiveLock ve yeni Intel Görsel Algılama Denetleyici yongasıyla birlikte çalışan bir HD kızılötesi (IR) kamera mevcut. Bu özellik, yüz tanıma sistemi ile oturum açmanın yanı sıra, kullanıcının bilgisayardan ne zaman uzaklaştığını da algılayabiliyor. Böyle durumlarda, pil ömründen tasarruf etmek için ekranı karartarak üst seviye güvenlik için cihaz otomatik olarak kitleniyor. Kullanıcısı döndüğü anda ise ekranı aydınlatarak, hızlı yüz girişi ile otomatik olarak oturum açabiliyor.
Ortamdaki ışık seviyelerini algılayabilen entegre renk sensörü, çevre için en iyi görünen görüntüyü sağlamak için ekranın parlaklığını ve renk sıcaklığını otomatik olarak ayarlıyor. 5 MP AI web kamerası, olağanüstü netlikte görüntülü aramalar için ASUS 3D Noise Reduction (3DNR) teknolojisi de Zenbook’un diğer ayrıcalıkları. 3 boyutlu olarak, resimdeki gürültüleri azaltan yeni nesil 3D-DNR özelliği, üst düzey sinyal/parazit dengesi oluşturarak mükemmel görüntüler elde ediyor. Bu sayede sistemin %70'lere varan oranda daha uzun süreli kayıt yapmasını sağlıyor.


Fiziksel klavye artık isteğe bağlı
17 Fold’un klavyesi ise, isteğe bağlı olarak dijital klavye ya da cihazın dışına konumlandırılarak fiziksel klavye olarak kullanılabiliyor. En mükemmel kullanıcı deneyimi sunmak için tasarlanan bluetooth özellikli klavye, tam boyutlu 19,05 mm tuş aralığına ve 1,4 mm uzun tuş hareket mesafesine sahip. ASUS tarafından tasarlanan bugüne kadarki en iyi dizüstü bilgisayar klavyesi olarak duyurulan klavye, oldukça gelişmiş bir yazma doğruluğu ve rahatlığı sunuyor. Klavye ayrıca, parmak izi bırakmayan bir kaplamayla korunan ipeksi ve pürüzsüz bir yüzeye sahip büyük bir ErgoSense dokunmatik yüzey içeriyor.


Teknik özellikler
İşlemci: 12. Nesil Intel Core i7-1250U
Grafik kartı: Intel Iris Xe
Pil: 75 Wh
Bellek: 16 GB RAM
Depolama: 1 TB PCIe SSD
Bağlantı noktaları: 2 x Thunderbolt™ 4 USB-C® (40 Gbps'ye kadar)
1 x ses birleşik jakı
İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Bağlantı: Intel® WiFi 6E / Bluetooth® 5.2

Tarih: 31-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum