içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya'ya gelen turist sayısı 7 milyon barajını aştı

Antalya’ya gelen turist sayısı artmaya ve 2021 yılının turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor. Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı, Ocak-Eylül bandında 7 milyon barajını aştı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 7 milyon barajını aştı

Antalya’ya gelen turist sayısı artmaya ve 2021 yılının turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor.  Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı, Ocak-Eylül bandında 7 milyon barajını aştı.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılı yaklaşık 3,5 milyon turistle kapatan Antalya’da aşılama çalışmaları ve tesislerdeki sıkı salgın tedbirleri meyvelerini vermeye devam ediyor.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Ocak – Eylül ayları arasında Antalya'ya gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 173 arttı. Ocak – Eylül ayları arasında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı 7 milyon 016 bin 276 oldu.
 
Mevsimler sonbaharı gösteriyor olsa da henüz turizm sezonu bitmiş değil. Antalya, sonbahar tatili için de birinci sırada yer alıyor. Yaz sezonunun devam ettiği Ekim ayında da Antalya’yı ziyaret eden turist sayısında artış devam ediyor. Bu yüz güldürücü haberin ülkemize çok büyük katkıları olacağı aşikar.
 
FUARLAR UMUT VERİYOR
 Turizm destinasyonları açısından “farkındalık” yaratılmasında turizm fuarlarının rolü son derece önemli olduğu düşünülürse, fuarların kapılarını açıyor olması son derece sevindirici.
 ANFAŞ - Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde pandemi nedeniyle uzun bir süre düzenlenemeyen fuarlar, son dönemde tekrar kapılarını açmaya başladı. Bu açılış, hem 2021’in son çeyreği hem de 2022 için önemli bir ivme yaratacaktır. 2022 hem fuarcılık sektörü hem de fuarların düzenlendiği sektörler için oldukça hareketli bir yıl olacağı anlamına geliyor.
Bir süre önce başlayan fuarlarla birlikte, hem ertelenen küresel satın alma talepleri hem de dünya tedarik süreçlerindeki değişimler, Türkiye fuarcılığı için önemli bir ivme yaratacaktır. Fuarların, en üst seviyede toplumsal ve çevresel faydaya sebep olacak şekilde gerçekleşmesi umut ediliyor.

Tarih: 14-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum