içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya Kültür Sanat’tan Haberler...

Antalya Kültür Sanat “Kaf Dağı’nda Şenlik Var” isimli sergiyle sanatçı Ayşe Yaltırım’ı ağırlıyor.

Antalya Kültür Sanat’tan Haberler...

Antalya Kültür Sanat “Kaf Dağı’nda Şenlik Var” isimli sergiyle sanatçı Ayşe Yaltırım’ı ağırlıyor.
 

70 yılı aşkındır devam eden sanat hayatına birçok kişisel ve karma sergi sığdıran, son derece güçlü deseni ile soyutlayarak kişiselleştirdiği yaratı evrenini, en yalın ve saf anlatımıyla perdesiz bir şekilde izleyiciye aktaran Sanatçı Ayşe Yaltırım’ın “Kaf Dağı’nda Şenlik Var” isimli solo sergisi, 28 Eylül - 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta sanatseverler ile buluşuyor. 

                               



Nâzım Hikmet’in annesi ilk Türk kadın ressamlardan Celile Hanım’ın yönlendirmesiyle, çocuk yaşta başladığı resim kariyerine dolu dolu 73 yıl sığdıran Yaltırım’ın kendine özgü görsel bir dille ve farklı stillerle oluşturduğu eserleri izleyici karşısına çıkıyor. Çocukluk yıllarında dayısı Nazım Hikmet’e yazdığı mektuplar ile birlikte resimlerini de gönderen Ayşe Yaltırım, “Bu kız muhakkak resim yapmaya devam etsin” diyen dayısı Nazım’ın öğüdünü dinlemiş ve 80’i aşkın yaşına rağmen azimle ve inançla üretmeye devam ediyor. Sanatçının gençlik yıllarından günümüze kadar birçok eserini kapsayan seçki, portrelerden, peyzajlara, dans eden kadınlardan, eski medeniyetlere kadar geniş bir yelpazede pek çok farklı temayı içeriyor. Sergi, aynı zamanda Yaltırım’ın birbirinden renkli heykellerine de ev sahipliği yapıyor. 31 Aralık Cumartesi gününe dek sürecek “Kaf Dağı’nda Şenlik Var” isimli sergi pazartesi hariç her gün Antalya Kültür Sanat’ta ziyaret edilebilir.

Sergi Söyleşisi:  Bu Şenlik Tam Senlik!

                               


Sergi kapsamında, 28 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 17:00’da Ayşe Yaltırım ve Murat Germen’in katıldığı bir söyleşi düzenleniyor. 
Moderatörlüğünü Münevver Eminoğlu’nun yapacağı söyleşi, Yaltırım’ın enerjisine, merak duygusuna, üretmeye ve sanata dair olan aşkına ve elbette sürekli olarak özgün teknikler deneyerek kalıpları yıkan, tekdüzeleşmeyen sanat öyküsüne odaklanacak.


“Sagalassos’u İzlemek” sergisi Antalya’da!

Bozlu Art Project tarafından 19 Temmuz – 27 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sagalassos Antik Kenti yararına düzenlenen ve sanatçı Murat Germen tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan “Sagalassos’u İzlemek” isimli sergi Antalya Kültür Sanat’ta izleyici ile buluşuyor.

                              


Akdeniz’in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos’un tanınırlığını arttırmak ve Antalya’nın yerel halkına Unesco Geçici Kültür Mirası listesinde de yer alan bu önemli şehri hatırlatmak amacıyla düzenlenen sergi 28 Eylül Çarşamba günü Antalya Kültür Sanat’ta açılıyor. Bozlu Art ve Sagalassos Vakfı ile işbirliğiyle gerçekleşen proje, izleyiciyi zaman, mekan, insan ve mimarlık kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Arkeoloji ve çağdaş sanatı bir araya getirerek disiplinler arası bir bakış açısı sunan Murat Germen, sanatseverleri günümüzden binlerce yıl öncesine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek sergi, Pazartesi hariç her gün ziyaret edilebilir.

Sergi Söyleşisi:  Sagalassos’u İzlemek

                            


Sergi kapsamında, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 17:00’da sanatçı Murat Germen ve sanat tarihçisi Oğuz Ertem’in katıldığı bir söyleşi düzenleniyor.
 
Moderatörlüğü’nü Münevver Eminoğlu’nun yapacağı söyleşi, 2019 yılında Bozlu Art tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan projeye ve Sagalassos’ta gerçekleşen arkeolojik kazı çalışmalarıyla birlikte, Germen’in Sagalassos’tan ilham alarak ürettiği yeni yapıtlarına odaklanacak.

 


AKS Öğrenme Çocuk Atölyeleri Başlıyor!

“Kaf Dağı’nda Şenlik Var – Ayşe Yaltırım” ve “Sagalassos’u İzlemek” sergilerinin açılmasıyla sergilere paralel olarak düzenlenen AKS Öğrenme Çocuk Atölyeleri de başlıyor. Farklı yaş gruplarından çocukların, sanatçıları ve eserlerini tanıyarak onlardan ilham almalarını amaçlayan farklı konulardaki atölyeler Aralık sonuna kadar devam edecek.

1 Ekim 2022, Cumartesi: Arkadaşımın Portresi

                      


 

9 – 12 Yaş: 13:00 – 14:00
Atölye Yürütücüsü: Gözde Kökten
Katılım Ücreti: 100 TL
Kayıt: www.aksdukkan.com
Detaylı bilgi: 0 242 242 02 57

Atölyede katılımcılar, Ayşe Yaltırım’ın eserleri arasında gezdikten sonra sanatçının portrelerinden ilham alarak kendi portrelerini tasarlayacaklar. Mukavva, karton, kuru pastel ve akrilik boya gibi farklı malzemeler kullanarak oluşturacağımız rengarenk portreler çocukların yaratıcı dünyalarından tuvallerine aktarılacak.
Kayıt ve rezervasyon için: 0242 242 0 257
www. aksdukkan.com


8 Ekim 2022, Cumartesi: Tel Heykel Atölyesi

                    


 

9 – 12 Yaş: 13:00 – 14:00
Atölye Yürütücüsü: Zeki Uysal
Katılım Ücreti: 100 TL
Kayıt: www.aksdukkan.com
Detaylı bilgi: 0 242 242 02 57

Ayşe Yaltırım’ın heykellerinden ilham alarak gerçekleştirilecek atölyede çocuklar önce Kaf Dağı’nda Şenlik Var isimli sergiyi gezecek, ardından kendi heykellerine hayat verecekler. Hep birlikte eğlenerek öğreneceğimiz, teknikleri tanıyarak yaratıcılığımızı ortaya koyacağımız tel heykel atölyesi ,çocukların ince motor becerilerini geliştirmeyi, konsantrasyon sürelerini uzatmayı ve üretkenliklerinin farkındalığını arttırmayı hedefliyor.



AKS KALEİÇİ EVİ

AKS Kaleiçi Evi’nde yeni sergi : “ Sen…Herşey! ” 

               


                            
AKS Kaleiçi Evi,  Nazife Aras’ın   “ Sen…Herşey! ” isimli yeni sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının dördüncü kişisel sergisi olmasıyla da dikkat çeken sergide, yağlıboya ve suluboya resimlerinden derlediği bir seçki yer alıyor. 13 Ekim 2022 Perşembe günü açılacak olan sergi,  23 Ekim 2022 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi, Kaleiçi Old Town Festivali’nde festival mekanlarından biri olarak sanatseverleri bekliyor.

Muratpaşa Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kaleiçi Oldtown Festivali, antik kentlere sahip dünyanın farklı şehirleri arasında kültür köprüleri inşa etmeye devam ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan antik kentlerin temsilcilerinin de katıldığı festivalde konserler, dans ve sokak sanatı gösterileri, canlı heykel performansları, sokak sergileri, tasavvuf müziği ve semazen derviş gösterileri, atölye çalışmaları ve turlar yer alıyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek çeşitli sergiler ve söyleşiler, bu yıl festival mekânlarından biri olan AKS Kaleiçi Evi’nde meraklılarını bekliyor. 15 Ekim Cumartesi günü başlayacak ve Aktif Felsefe Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilecek festival programı ise şöyle;


Sergiler:
 
Fotoğraf Sergisi "Sokak Ve Yaşam"
Uluslararası Karikatür Sergisi “Felsefe” 
Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi
Tarih: 15-16 Ekim 2022
Ziyaret saati : 10.00-20.00

 

Söyleşiler:

"Gılgamış: Ölümsüzlüğü Arayan Kral"
 Konuşmacı: Murat Beşparmak
 Tarih: 15 Ekim 2022      
 Saat: 16.00

"Odysseus: Kahramanin Yolculuğu”
Konuşmacı: Murat Beşparmak
Tarih: 16 Ekim 2022      
Saat: 17.00

Antalya Kültür Sanat, Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi 11:00-19:00,
Perşembe 11:00-21:00, Pazar 13:00-19:00 arası açık,  Pazartesi günleri kapalıdır.

Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç cad. No: 60, Muratpaşa - Antalya

T: + 90 242 242 0 257
www.antalyakultursanat.org.tr
www.facebook.com/antalyakultursanat
www.twitter.com/antalyakultur
www.instagram.com/AntalyaKulturSanat

Aks Kaleiçi Evi:
 Selçuklu Mah. Aralık Sokak, No: 2 Kaleiçi 

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum