içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik'ten 23 Nisan mesajı

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik'ten 23 Nisan mesajı

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 24 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çevik mesajında şöyle dedi:

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

"Bugün, Milli Egemenliğimizin ve Milli İrademizin üzerinde hiçbir gücün olmadığının ve olamayacağının teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bu mutena günü; Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutluyoruz. 

23 Nisan 1920 tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözleriyle başlatılan kurtuluş mücadelesinin ardından, halkın yönetime tam anlamıyla hâkim oluşunun ilk günüdür. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK o gün "Hâkimiyet bilâ kayd-u şart milletindir” ve “Kuvvet birdir ve o milletindir” sözleriyle Gazi Meclisimizin temel dayanağının millet egemenliği olacağını vurgulayarak Cumhuriyetimizin de temellerini atmıştır. 

O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelleri atılırken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız unutulmamış ve bu gün çocuklara armağan edilmiştir. Aziz ATATÜRK’ün "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” sözlerinde çocuklarımıza verdiği önemi, duyduğu güveni ve yarınlarımızın umudu olduklarına inancını görmekteyiz.  

Çocuklarımızın, geleceğimizin güvencesi ve en büyük hazinemiz oldukları bilinciyle onların en donanımlı şekilde, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı; değerlerine saygılı, bayrak, vatan ve millet sevgisiyle yetişmesi bizlerin en büyük görevidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bu anlamlı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Kurucu Meclis’te görev yapan milletvekilleri ile Kurtuluş Savaşında mücadele eden ecdadımızı, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi en derin saygı, rahmet ve şükranlarımla birlikte hep çocuk kalan bir yanımızla yad ediyorum."

Tarih: 22-04-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum