içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya dünya pehlivanlarını ağırladı

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Kemer'de düzenlenen 24. Uluslararası Zafer ve Şampiyonlar Turnuvası'na katıldı.

Antalya dünya pehlivanlarını ağırladı

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Kemer'de düzenlenen 24. Uluslararası Zafer ve Şampiyonlar Turnuvası'na katıldı.
10 ülkeden 332 sporcunun katıldığı uluslararası turnuvanın açılış  törenine  Vali Ersin Yazıcı, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve sporcular katıldı.


Sporcularımızı Antalya’da Ağırlamaktan Mutluluk Duyuyoruz
Antalya'nın ata sporu olan güreşin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Güzel Antalya’mız da böyle organizasyonları görmek, yüzlerce genç kardeşimizi burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yağlı güreşte de minder güreşinde de Antalya olarak Türk güreşine katkı sunmaya devam edeceğiz. Spor turizmi adına da bu güzel organizasyonların Antalya’mızda yapılmasından ve yüzlerce gencimizin şehrimizi tanımasından dolayı çok mutluyum. Tüm sporcuları Antalya'nın tadını çıkarmaya davet ediyorum.  Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve tüm sporculara başarılar diliyorum" diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu;  “Bu turnuva 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa, Dünya, Olimpiyat Şampiyonu olmuş, bu alanda madalya kazanmış kıymetli sporcularımızın anısına yapılan bir şampiyona. Türk Güreşi yeni şampiyonlar çıkarmak için her zaman çalışacak. Bugün varlığıyla bizi onurlandıran Valimiz Ersin Yazıcı’ya ve protokolün değerli üyelerine, Türk  Güreşine vermiş oldukları destekten dolayı bir kere daha teşekkürü borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; “Güreş Federasyonumuza böylesi büyük ve bir organizasyon için  ilimizi, turizmin başkentini tercih ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.  Antalya halkının güreşe ilgisi üst düzeydedir. Elmalı ve birçok ilçemiz başta olmak üzere  Antalya yağlı güreşlerin en çok yapıldığı şehirlerden bir tanesidir. Son yılların bütün pehlivanları da Antalya'dan çıkıyor. Bu şehir ve hemşerilerimiz güreşi seviyor ve güreşe sahip çıkıyor. Bu tür organizasyonların Antalya’da yapılmasını da hak ettiğimizi düşünüyorum.” dedi.
Tören sonrası müsabakalarda dereceye girenlere sporculara madalyaları takdim edildi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Şeref Eroğlu organizasyona ve ata sporu güreşe verdiği desteklerden dolayı Vali  Ersin Yazıcı’ya günün anısına plaket takdim etti.

Tarih: 15-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum