içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Antalya'daki selin bilançosu belli oldu

Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kumluca ve Finike ilçelerinde yaşanan sel nedeniyle 100 konut, 920 iş yeri, 497 araç ve 12 bin 500 dönüm seranın hasar gördüğünü açıkladı.

Antalya'daki selin bilançosu belli oldu

Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kumluca ve Finike ilçelerinde yaşanan sel nedeniyle 100 konut, 920 iş yeri, 497 araç ve 12 bin 500 dönüm seranın hasar gördüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesini ziyaret etti. İçleri Bakanı Soylu'yu Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Kemal Çelik karşıladı. Ardından selin en etkili olduğu alanlarda esnaf ziyareti gerçekleştiren Vali Yazıcı ve İçleri Bakanı Soylu, vatandaşlara ve esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan İçleri Bakanı Soylu; “Kumluca ve bir nebze de Finike'de gece saat 12'den sonra şiddetini arttıran ve etkili olan yağmur, maalesef hem tarım alanlarında hem de bulunduğumuz şehir merkezinde etkisini göstermiş, sele sebebiyet vermiştir. Öncelikle hem Kumluca'ya hem Finike'ye ve diğer zarar gören ilçeler de var Antalya'mızda. Her birine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

 

 

200 Kilogramın Üzerinde Yağdığı Yerler Var
200 kilogramın üzerinde yağışın düştüğü yerler olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yükseklerde 300-350 kilograma yağdığı yerler var. Çünkü yükseklerde çok daha yoğun ve şiddetli bir yağmur yağdı. Bu da doğal olarak Kumluca'nın Gavur Deresi denilen bölgede taşmaya sebebiyet verdi. Hem seralar etkilendi, tarım alanları, esnaf ve evler etkilendi. Ciddi bir sera hasarı var. İçinde bulunduğumuz çarşının, birçok sokakta esnafın çok ciddi bir hasarı var. Yerin altındaki otoparkta araçlar çok büyük zarar gördüler. Selin sürükleyerek zarar verdiği araçlar var. Dün geceden itibaren hem Valimiz hem büyükşehir hem ilçe belediyesi, diğer belediyeler, karayollarımız, DSİ, AFAD ve diğer kurumlar koordinasyonla herkes büyük bir gayret gösterdi.”

 

 

Şu Ana Kadarki Bilançoyu Açıkladı
Hasar tespit çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını aktaran İçişleri Bakanı Soylu; “701 personel görevlendirildi. Şu ana kadar 497 araç hasar gördü. Yaklaşık 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama tespit devam ediliyor, henüz başında. 920 iş yeri şimdilik hasar tespiti söz konusu. Tüm bunlarla ilgili de hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kumluca ilçesinde 50-55 bin dönümlük bir sera olduğu değerlendiriliyor. Bunun 12 bin, 12 bin 500 dönümünde bir zarar var. Bu zararı arkadaşlarımız tespit edecekler ve Tarım Bakanlığımız da bu konuda devrede.” ifadelerini kullandı.

 

Yüksek Su Çekebilecek Pompalar Getiriyoruz
İçişleri Bakanı Soylu, selde can kaybının yaşanmadığını belirterek; “Şükredeceğimiz tek şey var, o da can kaybıyla karşılaşmadık. Sadece bir kalp krizi hadisesi oldu ama onun sele bağlı olup olmadığı konusundaki değerlendirme elbette ki arkadaşlarımızın yaptığı tespitler sonucunda oluşacak. Şu ana kadar 150 gönüllümüz var, 100 jandarma personeli, temizlikte vatandaşlarımıza yardımcı olabilmeleri için. Bu sayıyı 500'e çıkaracağız. Yine belediyenin altındaki otoparkta ciddi derecede hasar gören araçlar var. Tavanına kadar su dolmuş durumda. Yüksek su çekebilecek pompalar getiriyoruz ve bu suyu çekeceğiz. Evlerin asansör boşluklarındaki sular da onlarla çekilecek. İnşallah burada vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la sabahtan itibaren bilgileri arz ettik. Hem milletvekillerimizi, hem bizleri vatandaşlarımızı yalnız bırakmamızı, hasarı tespit etmemizi ve olay yerinden kendisine bilgi vermemiz konusunda talimatı oldu.” dedi.

Vatandaşımızı Yalnız Bırakmadık, Bırakmayız Da...
Devlet olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşı yalnız bırakmayacağının altını çizen İçişleri Bakanı Soylu; “Vatandaşımız emin olsun, birçok hasar ile karşı karşıya kaldık, birçok afetle karşı karşıya kaldık. Hiçbirisinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayız da. Gücümüzün yettiğince devletimizin bütün imkânlarıyla buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. Elden gelen bütün yardımı ortaya koyacağız. Afet sonrası karşı karşıya kalmış olduğu bu halin ortadan kaldırılması için elden ne geliyorsa yapılacaktır. Aynısı tarım için de geçerlidir. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla buradadır. İnşallah bu yaraları birlikte saracağız.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Soylu, basın mensuplarına yapılan açıklama sonrasında Kumluca Kaymakamlığı binasında düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından iş yerlerini su basan esnafları ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı ve İçişleri Bakanı Soylu, esnaflarla sohbet edip, taleplerini dinledi.

 

 

Tarih: 13-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum