içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ANKUTSAN’ın zirveye yükselişi sürüyor…

ANKUTSAN, Fortune 500 Türkiye 2021 Araştırması’nda 2020 performansıyla 133 sıra birden yükselerek 336’ncı sırada yerini aldı.

ANKUTSAN’ın zirveye yükselişi sürüyor…

Fortune Türkiye’nin her yıl yaptığı Fortune 500 Türkiye Araştırması’nın sonuçları açıklandı. 2019 sonuçlarına göre Fortune 500 arasında 469’uncu sırada olan Antalya Kutu Sanayi ve Oluklu Mukavva Ticaret A.Ş (ANKUTSAN) devler ligindeki yükselişini bu yıl da sürdürdü ve 2020’de 133 basamak birden yükselerek Fortune 500 Türkiye listesinde 336’ncı sırada yerini aldı.

2020’de dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi ve pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen istihdamını 889 kişiye yükselten Ankutsan, kendi büyüme rekorunu tazeleyerek, 2020’de 1 milyar TL üzeri net satış hasılatı sağlarken, ihracatı 50 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

 

Ülke ekonomisi ve sektöre katkısı sürecek

Ankutsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, ANKUTSAN’ın bu başarısında emeği geçen tüm çalışanlarına, müşterilerine ve iş ortaklarına teşekkür etti ve kendi sektörlerinde bir dünya markası olma hedefiyle çalıştıklarını belirterek hem sektöre hem de Türk ekonomisine olan katkılarını sürdüreceklerini söyledi. ANKUTSAN’ın başarılarının çeşitli meslek odaları ve kuruluşların ödülleri ile taçlandığını ifade eden Rüstem Kesgi 2021 yılı hedeflerini de açıkladı.

 

 

 

2021 yılında 1,8 milyar TL,  ihracat satışlarında ise 75 milyon dolar ciro hedefliyor.   

2020 yılında göstermiş oldukları büyümenin önemli bir başarı olduğunun altını çizen Ankutsan Yönetim Kurulu Başkan’ı Rüstem Kesgi “Pandeminin yarattığı tüm olumsuz gelişmelere rağmen yatırımlarımıza ve büyümeye devam ediyoruz. Adana’da mevcut kâğıt fabrikamıza ek olarak 60 milyon Euro yatırım ile yüksek teknolojiye sahip yeni bir kâğıt üretim tesisi kuruyoruz, bu yatırımımızla birlikte yüzde 100 entegre olarak ihtiyacımız olan ham maddenin tamamını üretiyor olacağız. Ayrıca satın almasını daha önce gerçekleştirdikleri Ankara tesislerinin 2.etap yatırımını da yılsonunda devreye alacaklarını belirten Kesgi, büyümemizi sürdürerek, 2021 yılında 1,8 milyar TL ciro hedefini aşmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İhracatta geçen yıl dolar bazında yüzde 45 büyüme ve yaklaşık 50 milyon dolar ciro ile sektöründe açık ara lider konumda olduklarını ve yılsonunda 75 milyon dolar ihracat rakamı hedeflediklerini ifade eden Kesgi, pazar liderliğini koruduklarının altını çizdi.

 

Ankutsan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Kesgi, ‘’ Geçtiğimiz yıl Avrupa, Amerika, Avustralya, Asya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde 60’dan fazla ülkeye ihracat yaptık. Mevcut pazarlarımızı büyütmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pizza kutuları, yaş sebze meyve kutuları, safiha, taşıma kolisi, fide ve çiçek kutuları, endüstriyel kutular; ihraç ettiğimiz genel ürün gruplarımızı oluşturuyor. Uzak Doğu’da gelişmiş, kişi başı geliri yüksek olan Malezya, Singapur vb. ülkeler de yeni hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. İhracatımızı geliştirmek için mevcut pazarları geliştiriyor ve yeni pazarlar için araştırmalarımıza devam ediyoruz. ‘’ dedi.

 

Ar-Ge ve Dijitalleşmede Öncü Yaklaşım

Rüstem Kesgi, “Gelişen dijital altyapımız ve endüstri 4.0 yaklaşımı ile kurduğumuz üretim tesislerimiz ile dünyanın her yerine hizmet verir ve her yerinden ulaşılabilir konumdayız, sektörümüzün Bilim ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge merkezine sahibiz, müşterilerimize uygun yenilikçi çözümler sunuyoruz. Dijitalleşme yolunda çok büyük yatırımlar yaptıklarından da bahseden Kesgi, SAP çözümlerinin tüm modüllerini kapsayacak şekilde tüm tesis ve yönetim merkezlerimizde sistem çözümlerini hayata geçiren sektörümüzdeki ilk ve tek şirket olacağız, bu büyük proje aynı zamanda SAP’nin Avrupa’daki sayılı projelerinden biri olacak‘’ şeklinde konuştu. 

 

Türkiye’nin ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality Projesi’ne dâhil, sektöründeki ilk ve tek şirket 

Global bir marka olma yolunda ciddi katkı sağlayacak Turquality programına da dikkat çeken Kesgi, “Turquality kapsamında dâhil oldukları marka desteği programı ile birincil hedef pazarlarımızda hızla büyüyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca bu yıl gerçekleşecek olan birçok fuara katılarak Türkiye’yi ve Ankutsan’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.

Tarih: 05-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum