içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AKTOB Geleneksel Buluşması Kemer'de yapıldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin düzenlediği "Geleneksel Ağustos Ayı AKTOB Yemeği" Sherwood Exclusive Otel Kemer'de yapıldı.

AKTOB Geleneksel Buluşması Kemer'de yapıldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin düzenlediği "Geleneksel Ağustos Ayı AKTOB Yemeği" Sherwood Exclusive Otel Kemer'de yapıldı. AKTOB Bşk. Erkan YAĞCI'nın gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede; Küresel salgın ve ardından gelen küresel sorunlara karşın iyi bir sezon yaşandığını belirterek, "Turizmde salgın sonrası en iyi sezonu yaşıyoruz, Avrupa ülkelerinden talep önemli miktarda arttı."dedi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör paydaşlarının yoğun bir çalışma süreci ile son yıllardaki durumu yönettiğini vurgulayan Dr. Yağcı, "Hiçbir başarı tesadüf değil, çok çaba harcadık, başarılı da olduk. Sezon olarak iyi bir durumdayız." dedi.

AKTOB’un Geleneksel  organizasyonu aylık toplantılarının Ağustos Ayı Buluşması Kemer’de yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve turizm ve ilintili sektör temsilcilerinin katılım sağladığı yemekte, turizm gündeminde yer alan konular değerlendirildi.
AKTOB Bşk. Erkan YAĞCI’nın gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede; Küresel salgın ve ardından gelen  küresel sorunlara karşın iyi bir sezon yaşandığını belirterek, “Turizmde salgın sonrası en iyi sezonu yaşıyoruz, Avrupa ülkelerinden talep önemli miktarda arttı.”dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör paydaşlarının yoğun bir çalışma süreci ile son yıllardaki durumu yönettiğini vurgulayan Dr. Yağcı, “Hiçbir başarı tesadüf değil, çok çaba harcadık, başarılı da olduk. Sezon olarak iyi bir durumdayız.” dedi.
Dr. Yağcı ilaveten, turizmin ülke ekonomisinde cari açığın kapatılmasında etkin rol oynadığını vurguladı.
2022’de sezon canlılığının, Antalya ve ülke genelinde yaşandığını söyleyen Dr. Yağcı,  “Gelecek için daha umutluyuz. Rusya, Ukrayna hariç Almanya, Romanya, İngiltere, Polonya’dan turist sayılarında artma var.”dedi.


Pazar ve ürünün çeşitliliği
Konuşmasında, pazar ve ürünün çeşitliliğine işaret eden Yağcı, Türkiye’nin turizm gelirlerinin 2022’de 37 milyar Doları aşacağını vurguladı. Dr. Yağcı, Türkiye’nin 5-10 yıllık süreçte turizmde Z ve Alfa kuşağı için şimdiden hazırlık yapılması isterken şunları söyledi:
“Avrupa’daki turizm hareketi gelecek için çok önemli. Pandemi sonrası Avrupa’da talep yoğunluğu var. Halen bekleyen bir talep var. Öte yandan sıkıntı yaşanan iki ana kaynak pazarda da bir canlanma var. Yaşadığımız krizlerden sonuç çıkarmamız lazım. Hem pandemi hem de Rusya-Ukrayna krizinde yaşanan sonuçlara göre Pazar ve ürün çeşitlendirmesini yapmamız gerekiyor. Türkiye’ye 4 saatlik mesafede olan ülkelerde 1 milyardan fazla insan yaşıyor. 5-10 yıllık süreçte pazar ve ürün çeşitliliğine hazırlanmamız lazım. Bir pazarda uçak olursa turizmde pazarda çeşitleniyor.  Yeni gelen misafirlerimiz var. Bu misafirlerimiz Z ve Alfa kuşağı olacak. Ürün yapılanmalarını, Pazar çeşitlendirmelerini buna göre yapılandırmalıyız.”


Türkiye öne çıkıyor
Pandemiden sonra dünya turizminde Türkiye’nin daha çok öne çıktığını belirten AKTOB Başkanı, “Dünya da krizi atlatmak için çalışıyor. Ancak, Türkiye Güvenli Turizm Sertifikası ve bakanlık ve özel sektör ekip çalışması ile pandeminin etkisi azaltıldı. Dünya turizminde öne çıkıyoruz. Özellikle Her Şey Dahil, uluslararası otel zincirleri tarafından da benimseniyor.”dedi.

Tarih: 30-08-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum