içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Aksu'dan depremzedelere 5 tır daha destek

Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi işbirliği ile başlatılan depremzedelere yardım kampanyası çığ gibi büyüyerek artıyor. Aksu’dan 5 tır daha deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Aksu'dan depremzedelere 5 tır daha destek

Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi işbirliği ile başlatılan depremzedelere yardım kampanyası çığ gibi büyüyerek artıyor. Aksu’dan 5 tır daha deprem bölgesine doğru yola çıktı.
Aksulu vatandaşlar depremzedelere yardım için sıraya girdi. Siyasi partiler, muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar depremden etkilenenlere yardım için seferber oldu. Gıda, battaniye, su, bebek kıyafetleri, mamaları başta olmak üzere Aksulular evlerinde hazırladıkları salçalarından tutun da zeytinyağlarına varana kadar deprem bölgesine göndermek için belediyeye teslim etti.
İki gündür toplanan malzemeleri tırlarla deprem bölgesine gönderen Aksu Belediyesi çarşamba günü de dualar eşliğinde 5 tır dolusu malzemeyi yolcu etti. Araçların uğurlanmasına Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Başkan Vekili Emin Bal, Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşgun, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çoşgun, BBP İlçe Başkanı İsmail Metin, AKGİAD Başkanı Ali Yavuz, Kundu Esnaflarını Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Cihangir Yılmaz başta olmak üzere pek çok kişi katıldı.
İlçe Eski Müftüsü Mehmet Ceylan’ın yaptığı dualar sonrasında 5 tır yolcu edildi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yardım kampanyasının süreceğini ifade ederken, belediyeden gönderilen ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına da destek olduğunu açıkladı. Yaraların birlikte sarılacağını kaydeden Başkan Şahin, “Yardımlarımız inşallah kazasız belasız, hayırlısı ile yerine ulaşır. Tırlarımızı AFAD’ın organize ettiği yerlere gönderiyoruz. O bölgelere can suyu olmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz de bölgede çalışmalara devam ediyor. Ülkemizin başı sağ olsun. 35 mahallemiz var, sağ olsun muhtarlarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız destek olmayı sürdürüyor.” dedi.
BBP İlçe Başkanı İsmail Metin konuşmasında, “Allah devletimize zeval vermesin, destek olanlardan Allah razı olsun.” derken; Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Cihangir Yılmaz, “Ülkemizin başı sağ olsun. Yardımlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

AKGİAD Başkanı Ali Yavuz konuşmasında, “Gün birlik olma günü. Yardımlarımıza elimizden geldiğince devam edeceğiz.” dedi. Kundu Esnaflarını Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, “Vatanımızın, milletimizin başı sağ olsun. El birliği ile bu acıları da atlatacağız.” derken, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çoşgun, “Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İlçemizde el birliği ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beraberliğimiz hiçbir zaman bozulmasın. Dualarımız deprem bölgesinde.” ifadelerini kullandı.
Başkan Vekili Emin Bal ise, “Rabbim yar ve yardımcımız olsun. El ele, kol kola verdik ilçemizde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bölgeye her gün yardım sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizdeki kara bulutlar kısa zamanda kalkar.” dedi.

Tarih: 11-02-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum