içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdeniz Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu Başkanını ağırladı

Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ağırladı. Üniversite yönetimi ile toplantıda buluşan Özvar, Akdeniz Üniversitesi’nin akademik üretkenlik, uluslararası yayın, öğretim üyelerinin ortaya koyduğu eserler bakımından önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu Başkanını ağırladı

Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ağırladı. Üniversite yönetimi ile toplantıda buluşan Özvar, Akdeniz Üniversitesi’nin akademik üretkenlik, uluslararası yayın, öğretim üyelerinin ortaya koyduğu eserler bakımından önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyledi.

Antalya Diplomasi Forumu için Antalya’da bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Akdeniz Üniversitesi’ni ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, dekanlar, müdürler ve senatörlerin katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI ALANA AÇILAN BİR YÜKSEKÖĞRETİM MERKEZİ

Akdeniz Üniversitesi’nin bulunduğu lokasyon itibarıyla Türkiye'de eşsiz bir yere sahip olduğunu söyleyen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Akdeniz Üniversitesi kurulduğu mekan itibarıyla eşsiz imkanlar, fırsatlar, potansiyeller sağlayan bir üniversite. Biz doğrusu Akdeniz Üniversitesi’nin Türkiye’nin uluslararası alana açılan bir yükseköğretim merkezi olarak hayal ediyoruz. Bu konuda Akdeniz Üniversitesi’nin almış olduğu çok önemli mesafeler var. Sağlık alanında girift büyük hizmetleri var. Bünyesinde bulunan sağlık enstitüleri, diş hekimliği bütün o sağlık alanıyla hep beraber fevkalade büyük bir hizmeti var. Onun dışında  sosyal bilimlerde benim bildiğim bazı çok önemli bölümler var. Yine diğer alanlarda mühendislikten arkeolojisine pek çok alanı yakından takip ettiğim bir üniversite.” dedi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜYÜK BİR SIÇRAMA GERÇEKLEŞTİRDİ

Akdeniz Üniversitesi’nin akademik üretkenlik, uluslararası yayın, öğretim üyelerinin ortaya koyduğu eserler bakımından önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Özvar, “Yükseköğretim Kurulu olarak Üniversitemizin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesini çok arzu ediyoruz. Uluslararası görünürlük uluslararasılaşma bakımından ilk adımdır. Uluslararası görünürlüğün en önemli parametrelerinden biri öğrenciler ve öğretim elemanlarıdır. Ama en az bunun kadar belki daha fazla önemli olan üniversitemizin akademik üretkenlik kapasitesi. Yani uluslararası yayın, uluslararası iş birlikleri ve hocalarımızın bu alanda ortaya koydukları eserler. Bu bakımdan Akdeniz Üniversitesi hakikaten bu konuda önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Biz de o sebeple Akdeniz Üniversitesi’ni sizler de biliyorsunuz izlemeye aldık. Araştırma Üniversitesi izleme grubu içerisinde yer alıyor. İki sene içerisinde Akdeniz Üniversitesi’nin bu çıktılarının takip etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

YURTDIŞINDA DA FARKEDİLİYOR

Türkiye'de araştırma üniversitelerinin ilk kez mevzuata girmiş bir kavram olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özvar, “Şuanda kanun ve yönetmeliklerde araştırmak üniversitesi konsepti bulunmaktadır. Araştırma Üniversitesi aslında araştırma kalitesine, yayın performansına dikkat çekiyor. Öncelikle en önemli konuların başında bu geliyor. Araştırma üniversitelerimizin bu bakımdan güçlü rekabet üretebildiği alanlarda daha da sıyrılmasını, öne geçmesini, dünyada adından söz ettirmesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu. Araştırma üniversiteleri konseptinin son bir kaç senedir dünyada da görünür hale gelmeye başladığını ifade eden Prof. Dr. Özvar, “Yükseköğretimden sorumlu uluslararası meslektaşlarımla görüştüğümde üniversitelerimizin son 3-4 senedir ciddi bir yükselme içerisinde olduğunu onlar dile getiriyorlar. Bu tabii destekle oluyor, hoca kalitesiyle, odaklanmayla oluyor. Akdeniz Üniversitesi bu bakımdan ciddi bir potansiyeli şuanda hayata geçiriyor. Bu potansiyel daha net bir şekilde realize ediliyor. Onu biz de fark ediyoruz, görüyoruz ama burada kalmaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

"ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA HEDEFİYLE HAREKET EDİYORUZ”

YÖK Başkanının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Rektör Özkan, geçen hafta bölgenin en geniş kariyer fuarı olan GÜNKAF’a ev sahibi yaptıklarını, bir çok sektörden 235 firmanın ve 25 bin öğrenci katılımıyla başarılı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıl sonunda üniversite olarak ‘Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı’na dahil edilme sevincini yaşadıklarını söyleyen Rektör Özkan, “Göreve geldiğim günden itibaren ekibimizle beraber araştırma üniversitesi olma hedefiyle hareket ettik. Bu amaçla üniversitemizde öncelikle güçlü bir araştırma altyapısı, nitelikli yayın, endüstri ve toplumla güçlü iş birliği konularında köklü revizyonlara gittik. Üç buçuk yıllık süreçte de bu konuda kayda değer ilerleme sağladığımıza inanıyorum.” dedi.

Toplantı sonunda Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar öğretim üyelerinin sorularını yanıtladı.

Tarih: 05-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum