içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 366 hekim yemin ederek mezun oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 366 öğrenci, yemin ederek doktorluğa ilk adımı attı. Üçüz mezunlar Deniz, Aslı ve Başak Kozak diplomalarını Rektör Özlenen Özkan’dan aldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 366 hekim yemin ederek mezun oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 366 öğrenci, yemin ederek doktorluğa ilk adımı attı. Üçüz mezunlar Deniz, Aslı ve Başak Kozak diplomalarını Rektör Özlenen Özkan’dan aldı.

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yemin Töreni düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya İl Gençlik Spor Müdürü Yavuz Gürhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Neval Boztuğ, Prof. Dr. Levent Sarıkcıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


REKÖR ÖZKAN İÇİN ÖZEL GECE
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, özel bir heyecan yaşadığını belirterek, “Ben de bir Akdeniz Üniversitesi mezunu, tıpta uzmanlığını yine Akdeniz Üniversitesinde yapmış bir meslektaşınız olarak heyecanınızı, gururunuzu ve coşkunuzu paylaşıyorum. Gözlerinizdeki bu ışıltıyı görmek, bir kez daha beni hayatımın o özel dönemine götürdü. Eğitim gördüğüm yıllar içerisinde birçok değerli hocam oldu. Burada beraber olduğumuz hocalarımızın birçoğu benim de hocam oldu, onlardan meslek hayatım boyunca istifade ettiğim önemli dersler aldım. Kıymetli hocalarımızın bir kısmı ise bugün hayatta değil, onları da huzurunuzda rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.


BU GURURU HAYAT BOYU YAŞAYIN
Üniversiteden mezun olan genç doktorların hayatları boyunca Akdeniz Üniversitesi’nin bir parçası olmaktan gurur duymalarını arzu ettiğini anlatan Rektör Özkan, “Üniversite yönetimi olarak bizler de çığır açıcı yeni başarılara imza atılan, bilim ve araştırmada öncü olan bir üniversite ikliminin daha da güçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizin çabalarınızın da Akdenizli kimliğinin ayrıcalığına, değerine önemli katkılarda bulunacağına inanıyor, bu bayrak yarışında sizlere çok güveniyoruz. Umuyorum ki gelecekte sizler de Aziz Sancar, Uğur Şahin ve Ömer Özkan gibi başarılı bilimsel çalışmalarıyla sağlık alanında yeni çığırlar açacak, üniversitemizin ve ülkemizin gururu olacaksınız. Buradan şunu da söylemek istiyorum ki tıp daha yeni başlıyor. Ben inanıyorum ki kanser aşısını, Alzheimer’a çareyi ve yapay organları siz keşfedeceksiniz. Ve tabii ki bu başarınız, sizlerin üzerinde emeği olan öğretim üyeleriniz olarak bizler için de her zaman gurur vesilesi olacaktır. Sizler tıbbı yeniden yazacaksınız.” ifadelerini kullandı.

 


HEKİMLİĞE SEVGİNİZİ KATIN
Mesleğe yeni adım atan genç doktorlara tavsiyelerde bulunan Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesi’nin son mesajı da benden olsun. Lütfen dünyanın tartışmasız en güzel ve en kutsal mesleği olan hekimliğe sevginizi katın. Mesleğinizi ve mesleğimizin ana uğraşı alanı olan insanları gerçekten karşılıksız sevip, onlara bunu hissettirin. Bunun karşılığını nasıl sihirli bir şekilde aldığınıza inanamayacaksınız. Bu hafta Ömer Özkan hoca ile gerçekleştirdiğimiz kol nakli sonrası benden 30 yaş büyük hastanın babası ellerimi öpmeye kalkıştı. Hakkıyla icra ettiğinizde insanların gözlerinde gördüğünüz minnet, sadece hekimliğe özgü bir duygu. Mesleğinizi çok sevin, mesleğinize saygı duyun, merak edin, kendinizi geliştirin. Bir başarısızlık karşısında nedenlerini araştırın. Başarılı olduğunuzda ise daha farklı neler yapabileceğinize kafa yorun. Son kez vurguluyorum. Beni hep bu sözlerimle hatırlayın. Mesleğinizi sevin, sayın ve sahip çıkın.” diye konuştu.


İLK ÜÇE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
366 genç hekimi başarıyla mezun etmenin ve emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Özkan, öğretim üyelerine ve ailelere de teşekkür ederek “Bu sabah makamımda Tıp Fakültemizi ilk 3 sırada bitiren öğrencilerimizi ağırladım. Onların heyecanını, mesleklerine verdikleri emeği ve sevgiyi görmek beni insanlık ve memleketim adına çok mutlu etti. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyor ve bundan sonra gelenekselleştirmek istediğimiz bir müjdeyi de buradan paylaşmak istiyorum. Fakültemizi ilk üç derecede bitiren öğrencilerimize bundan sonrası için bir sürprizimiz olacak. Bu yıl, fakülte birincimize 4, ikincimize 3 ve üçüncümüze ise 2 bin lira ödül vereceğiz. Yeni dönem için müjdemiz ise burs olacak. Dil, sözel ve sayısal puanlarda ilk 3 bine giren öğrencilerimize, öğretim hayatı boyunca burs verilecek. Konuşmama bu güzel haber ile son veriyor, hepinizi içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi.


ÜÇÜZLER BİRLİKTE MEZUN OLDU
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin, hekimlere yeni hayatlarında başarılar diledi. Dönem Mezunları Öğrenci Temsilcisi Dr. Akın Alp Akansel ve Dönem Birincisi Dr. Ceyhun Kadem de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun olan hekimlere Rektör Özkan tarafından Hekimlik Andı yaptırıldı. Daha sonra Tıp Fakültesi birincisi Dr.Ceyhun Kadem yaş kütüğüne plaket çaktı ve Rektör Özkan’ın elinden onur belgesini aldı. Tıp Fakültesi ikincisi Dr. Gizem Erduran, üçüncüsü Dr.Tayfun Gökmen’e ve mezun olan bütün öğrencilere belgeleri takdim edildi. Törende dikkat çeken ise üçüzler Başak, Aslı ve Deniz Kozak’ın da Tıp Fakültesinden mezun olmaları oldu. Diplomalarını Rektör Özkan’dan alan üçüzler adına konuşan Deniz Kozak, “Birbirimizi destekledik, birlikte mezun olduk. Mezuniyeti paylaştığımız için çok gururluyuz. Tıp fakültesini birlikte bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Tarih: 04-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum