içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

3. MEDNIGHT Uluslararası Akdeniz Bilim Masalları Yarışmasına Başvurular Başladı

Kamuoyunda bilimsel ruhu teşvik etmeyi amaçlayan “MEDNIGHT’tan Masallar” adlı edebiyat yarışmasının üçüncüsü için başvurular başladı. Seçilen masallar hastanelerde, bakım evlerinde ve göçmen kabul merkezlerinde sunulacak ve bir kitapta yayınlanacak.

3. MEDNIGHT Uluslararası Akdeniz Bilim Masalları Yarışmasına Başvurular Başladı

Kamuoyunda bilimsel ruhu teşvik etmeyi amaçlayan “MEDNIGHT’tan Masallar” adlı edebiyat yarışmasının üçüncüsü için başvurular başladı. Seçilen masallar hastanelerde, bakım evlerinde ve göçmen kabul merkezlerinde sunulacak ve bir kitapta yayınlanacak.

Valensiya Topluluğu Didaktik ve İnteraktif Bilimler Müzesi MUDIC, Akdeniz'in masallarını konu alan üçüncü uluslararası “MEDNIGHT'tan Masallar” yarışması için başvuruları açtı. “MEDNIGHT'tan Masallar”, bilimi edebi eserler ve bunların tiyatral temsili aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine, özellikle de kız ve erkek çocuklarına ulaştırmayı amaçlayan bir edebiyat yarışması.
Özellikle öğretmenlere, araştırmacılara, öğrencilere, gazetecilere ve yazarlara yönelik bu açık yarışma için kayıtlar 31 Temmuz'a kadar devam edecek. Seçilen masallar dijital ve basılı olarak yayınlanacak, ISBN numarası verilecek ve kazananlara ödül olarak basılı bir kopya gönderilecek. MEDNIGHT ayrıca kısa öykü yazarı olmak için bir eğitim, bir bilim öyküsünün nasıl yazılacağına dair çevrimiçi bir kurs da sunacak.
Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar:
    •    Konu, Akdeniz ile ilgili bazı bilimsel yönleri ele almalıdır.
    •    En az 350, en fazla 1500 kelimeye izin verilecektir.
    •    Kayıtlar 31 Temmuz'a kadar açık olacaktır.
Katılım formu: MEDNIGHT’TAN MASALLAR 2023 - Mednight
Eserler, Akdeniz Araştırmacıları Gecesi (MEDNIGHT) web sitesinde bulunan form kullanılarak elektronik ortamda sunulabilir. Yarışma kurallarına şu linkten ulaşabilirsiniz.
“MEDNIGHT'tan Masallar”, Akdeniz Araştırmacıları Gecesi'nin kapsayıcı bir etkinliğidir. Bu yarışma, Akdeniz ile ilgili bilimsel masalların yer aldığı üçüncü edebi yarışmadır. Önerilen konular şunlardır: Sağlık; Akdeniz; antropoloji ve tarih; kirlilik; biyolojik çeşitlilik; kadınlar ve bilim; iklim acil durumu; jeoloji; mühendislik; diyet ve beslenme; temiz enerjiler; astronomi ve Akdeniz ülkeleriyle bağlantılı olmak kaydıyla herhangi bir bilimsel veya teknolojik konu.
Amaç, Akdeniz Bilimini, genellikle sosyal yardım faaliyetlerinden uzak kalan nüfus kesimlerine yaklaştırmaktır. Böylece, kazanan eserler hastanede yatan çocuklara, kabul merkezlerindeki göçmenlere ve konutlardaki yaşlılara eğlenceli bir şekilde sunulacaktır. Ayrıca astronomik gözlem faaliyetleri sırasında da temsil edilebilirler. Bu edisyonda bir yenilik olarak çocuk ve gençlik kategorileri arasında ayrım yapılmaktadır.
“MEDNIGHT'tan Masallar”ın 2022 edisyonunda, geniş bir bilimsel konu yelpazesinde kazanan 7 eser yer aldı. Eserler basılı ve dijital olarak düzenlendi ve bu ikinci edisyon da Creative Commons lisansı altında hakları korunarak İngilizce, Valensiya dili, İtalyanca, Türkçe ve Yunancaya çevrildi.
Mednight’tan Masallar 2022 seçkisini bu linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz:
TALES FROM MEDNIGHT.
Kitapta ayrıca kazanan öyküler için Mednight tarafından yaptırılan illüstrasyonlar ve eserlerden birinin piktogram versiyonu ve kolay okunuşunun yanı sıra hepsinin sesli kitap versiyonu da yer alıyor.
MEDNIGHT Masalları, Valensiya Topluluğu, İspanya, Yunanistan, Kıbrıs, Türkiye ve İtalya'da farklı yerlerde düzenlenecek olan Akdeniz Araştırmacıları Gecesi etkinliklerinde anlatılacak.

Tarih: 20-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum