içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SEVGİLERİN EN YÜCESİ

GÜNEŞLE DOĞAN SEVGİ, HER YENİ GÜNLE BİRLİKTE YENİLENİR. AMA ÖMÜR BOYU BİTMEYEN SEVGİ ANNE SEVGİSİDİR...

 

Anneler Günü'nü pandemi gölgesinde kutlayacağız. Bugün, annelerimizi hatırlayıp onlara sevgimizi göstereceğiz. Alacağımız hediyelerle, çiçeklerle, yapacağımız sürprizlerle, anlamlı sosyal paylaşımlarımızla onları mutlu edeceğiz. Fakat asıl olan o mükemmel sevgiyi gerçekten anlayıp anlayamadığımızdır. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanan Anneler Günü, ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü  "Anneler Günü" olarak kutlanıyor.  Anneler Günü, anneleri onurlandıran çok anlamlı bir gündür. Annelik, dünyanın en yaşanılacak, en muhteşem lütuflarından biri olarak bilinmekte ve anneler aldıkları tüm övgüleri, fazlasıyla hak etmektedir. Çünkü çocuklar anneleriyle kurdukları güvenli ilişkilerle kendilerine ve çevrelerine güvenmeyi ya da kurulan yetersiz temaslarla kendilerine ve çevrelerine güvenmemeyi öğreniyorlar. Bu da onların ileride çevreleriyle kuracakları ilişkilerin temelini oluşturuyor.

 

"Bizleri doğuran, doyuran, sağlıklı bir şekilde büyüten, evlatları uğruna canını bile hiçe sayan, dünyadaki en iyi ve vefalı" diye başlayan cümleler asla yetmiyor, bir annenin ve anneliğin gerçek değerini anlatmaya… Bir annenin varlığı, en büyük aşktır çocuğuna… Çünkü hayatta değerli ve güzel olan şeylerden yüzlerce hatta binlerce olabiliyor, pek çok çiçek, yıldız, gökkuşağı, kardeş, teyze, hala, kuzen, arkadaş hatta can yoldaşı ama dünyada herkesin bir tane annesi olur.


En güçsüz hissettiğiniz zamanlarda, biri sizi alıp çok uzaklara götürdüğünde, yanınızda olması gerekirken hiç olmamış birine ağlarken anne beliriverir bir anda yanı başınızda. Sadece gelir sarılır, hiç konuşmadan ağlamanızı dinler, eşlik eder göz yaşlarınıza ve ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olduğunu hissettirir bakışıyla. İşte o zaman bunu bir anneden başka kimsenin yapamayacağını anlarsınız. İşte bu sevgi anne sevgisidir. O ne yüce, ne ulaşılmaz bir sevgidir.


Sadece kadınlarda değil, bütün canlılardaki anne sevgisi en güçlü ve en yüce sevgidir. Anneler yaşam boyu sevgiye, saygıya, hizmete ve hürmete layık olan en yüce varlıklarımızdır. Anne; bağlılığın, cömertliğin, fedakarlığın, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür. Anne ilahi rahmete benzer. Hep verir, ama karşılık beklemez. Bir annenin en büyük serveti evlatlarıdır. Ne mutlu annelerini layık olduğu değerle sevenlere... Onları her zaman hatırlayanlar, annelerine en güzel şekilde hizmet edenler, annelerinin hayır dualarını alanlara ne mutlu!  Anne hakkı sadece bir güne mahsus hak değildir. Bir ömür boyu devem eden bir haktır.


Çocuklarını bu vatan için şehit vermiş anneleri de unutmayalım. Tüm annelerin bu özel ve anlamlı gününü kutluyor, şehit annelerin de acılarını yürekten paylaşıyorum. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum