içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BAŞKENT ANKARA SÜPER LİG'DE YOK!

2020-2021 Süper Lig sezonu sona erdi. Pandemi sürecinde 21 takımla oynan Süper Lig yeni sezonda 20 takımla oynanacak. Süper Lig'den dört takım küme düşenken, üç takım da Süper Lig'e merhaba dedi. Bu sezon BB Erzurumspor, Yukatel Denizlispor, Ankaragücü ile Gençlerbirliği Süper Lig'e veda ederken, Adana Demirspor, Giresunspor ile Altay Süper Lig'e yükselen takımlar oldu.

 

Coğrafi bölgelere göre Süper Lig'i temsil edecek en az bir takım yer alırken, Türkiye'nin Başkenti Ankara'yı Süper Lig'de temsil edecek takım kalmadı. Ankara'nın iki takımı olan Ankaragücü ile Gençlerbirliği küme düştü.

 

Süper Lig'de Doğu Anadolu Bölgesi'ni Yeni Malatyaspor, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ni Gaziantepspor birer takımla temsil ederken, Ege Bölgesi'ni Göztepe ile Altay iki takımla temsil edecek. Akdeniz Bölgesini Süper Lig'de FTA Antalyaspor, Ayt.Alanyaspor, Adana Demirspor, Akataş Hatayspor dört takımla temsil ederken, İç Anadolu Bölgesi'ni Sivasspor, HK.Kayserispor, İH.Konyaspor temsil edecek. Süper Ligde Marmara Bölgesi'ni 6 takım, Karadeniz Bölgesi'ni de 3 takım temsil edecek. Marmara Bölgesi'nin merkezi olan İstanbul'u Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa, F.Karagümrük takımları temsil ederken, Karadeniz Bölgesi'ni Süper Lig'de Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Giresunspor takımları temsil edecek.

 

2021-2022 Süper Lig sezonu ülkemize hayırlı olsun. Umarız, geçen yıl yapılan hakem hataları ve verilen cezalar yeni sezona damgasını vurmaz. Seyircili ve adaletli bir sezonu izleme imkanı buluruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum