içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÜLKÜCÜLÜK VE ÜLKÜCÜ POLEMİKLERİ

Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde polemik, ağız dalaşı ve kalem kavgası olarak geçiyor.


Yazımın başlığında belirttiğim gibi başta bazı MHP'liler olmak üzere ve üçüncü yılını tamamlamak üzere olan İyi Parti'de ülkücülük üzerine ve ülkücüler üzerine bir çok görüş öne sürülmekte. Ülkücüler ile birlikte olmamış olanlardan, adına ülkü denilen bu idealin neleri kapsadığını tam anlamamış olanlara kadar, ağzı olan konuştu, klavye başlına geçen bir şeyler yazdı.


Bazıları ülkücülerin yeri MHP dir dedi, bazıları da İyi Partinin kuruluşunu ülkücüler yaptı dedi. Sonrasında İyi Partililerin içinden kendilerini söz sahibi olarak tanıtan kişiler, 'iyi parti ülkücülerin partisi değildir, herkesin partisidir' demeye başladılar.


Bu sözleri söyleyenleri ve yazıp çizenleri elbet takip ettim. cemaz-ül evvellerini de merak ettim. Face sayfalarına baktım kendilerini tanıtan fazla bir şey de bulamadım. Birçoğu genç olduğundan, belki, 1944 leri, Hüseyin Nihal Atsız'ı kitaplardan  okumamışlardır. Belki de 1980 öncesini, anlatanlardan masal gibi dinlemişlerdir.


Ben, ülkü kelimesini ve ülkücülüğü Prof. Osman Turan'ın, Nihal Atsız'ın ve Alparslan Türkeş'in yazdıklarını okuyarak öğrenmeye çalıştım ve  kendime göre yorumladım. Bana göre Mustafa Kemal Atatürk de bir ülkücüydü. Türk milleti için müthiş mücadele verdi. Masası üzerinde bozkurt heykeli vardı ve Cumhuriyetin kuruluşunda ilk basılan parada bozkurt vardı.


Parlamenter sistemi ve kadın erkek herkese seçme seçilme hakkı veren de oydu. Güneşin doğduğu yer olan Japonya'ya ilk camiyi de o yaptırmış. Ayasofya'nın tapusunu da cami olarak Fatih vakfına o tapu etmiş.


Şimdi, bende bir makamda oturayım, adım kişiler arasında önemli biri olarak konuşulsun, partilerde söz sahibi olup siyasi ve sosyal rant elde edeyim diye ortaya çıkmışlara seslenirim.


Rahmetli Alparslan Türkeş'in "çıkar adamlığı ile, gönül adamlığı bir gönüle sığmaz" dediği gibi Çıkar mı önemli, dava mı önemli?. Dava belli, TÜRK MİLLETİNİ DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK VE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ YAPMAK ülküsü, Bence bu ülkü, biz Anadolu çocukları için, yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her Türk için bir idealdir.


Ülkücüleri sanki bir topluluk gibi gören veya cemaat sananlar yanılıyor. Ülkücülüğün, biz Türkler için bir dünya görüşü olduğunu anımsıyamamışlar. Bilgilerini eksik olarak değerlendirdiğim bazılarının, bu parti ülkücülerin partisi değil türünden deyişleri bana gülünç geliyor. Türk tarihini benimseyip saygı duyan ve kendine örnek alan herkes ülkücü değil mi?


Atatürk'ün ilke ve inkilaplarını benimsemiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği ile, milletine ve memleketine hizmet eden herkes ülkücü olmuyor mu?. O zaman her Türk ülkücü oluyor.Her fırsatta milliyetçi söylevleri dile getiren siyasetçiler de ülkücüdür denilebilir.


Yazdıklarımı benimsemeyip, ülkücülüğü bir araya gelmiş bir gurup gibi görenlere tavsiyem, bu güne kadar hangi İZM le haşır neşir oldularsa veya Türklüğe ve Türk milletine mensubiyet şuuruna yabancı kalmışlarsa, biraz düşünsünler. Atatürk'ün dediği gibi, "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir"...
30 Ağustos zafer bayramı kutlamalarının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı külliyesinde, orkestranın arkasında tarihte kurulmuş 16 Türk devletinin ve Türk boylarının bayrakları, sancakları vardı. Anladım ki devlet her zaman Türk.


Yazımı, Bilge Kaan'ın "EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN"  sözü ile bitirmeyi uygun gördüm.
Hoşça kalın Türk gibi kalın...
Cengiz Savaşeri

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum